Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόψεις: ''Συνύπαρξη μηχανικών ΠΕ & ΤΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος''


Engineer

Recommended Posts

Παίδες, είναι φανερό πως ο καθένας το κοιτάει από τη δική του σκοπιά το θέμα και μόνο.

Δεν έχει νόημα η κουβέντα...

Φυσικά και έχει δίκιο o project.breeze για κάποια πτυχία της αλλοδαπής. Οι συνάδελφοι των ΤΕΙ είναι πιο καταρτισμένοι σε αρκετές περιπτώσεις.

Βέβαια, το επίπεδο σπουδών των ΤΕΙ δεν πλησιάζει σε καμία περίπτωση αυτό των ΑΕΙ... 

Θυμάμαι πως οι μεγαλύτεροι πολέμιοι project των ΤΕΙ ήταν όσοι είχαν περάσει με κατατακτήριες...

Τα μεγαλύτερα κορόιδα της υπόθεσης είναι όσοι διάβαζαν για να περάσουν στα πολυτεχνεία (και μετά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με την αξία τους)...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Πάνο όπως καταλαβαίνεις ΤΕΙ με ΤΕΙ όπως ακόμα και σχολή με σχολή έχουνε διαφορά.Παράδειγμα,δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την ακαδημαϊκή ανωτερότητα ενός ΑΞΙΟΥ αποφοίτου ενός κορυφαίου πανεπιστημίου (και λέω άξιου για να τον διαχωρίσω από διάφορους ρεμπεσκέδες που πήραν πτυχίο λόγω γνωριμιών πράγμα που συνέβαινε και στα ΤΕΙ φυσικα).Αντίστοιχα όμως κάποιος απόφοιτος Πολυτεχνείου θα πρέπει να αναγνωρίσει την ανωτερότητα στην πτυχή της εφαρμοσμένης επιστήμης ενός αποφοίτου ΤΕΙ που έχει φάει την ζωή του μέσα στα εργαστήρια.Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη φυσικά γιατί και οι δυο πλευρές έχουνε τα δίκια τους αλλά και τα άδικά τους.Για το επίπεδο των εισακτέων δεν υπάρχει καμμία διαφωνία,σαφώς στα ΤΕΙ είναι χαμηλότερο αλλά το λάθος που κάνετε εσείς των πανεπιστημίων είναι πως κοιτάτε το επίπεδο των εισακτέων ενώ θα πρέπει να κοιτάτε το επίπεδο των όσων καταφέρνουν τελικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι από συμφοιτητές μου το 95% όσων μπήκαν από ΕΠΑΛ,ΤΕΕ κτλ τα παρατήσανε όπως επίσης τα παρατήσανε όλοι όσοι μπήκανε με κάτω από 12000-12500 μόρια και όσοι καταφέρανε τελικά να τελειώσουνε ηταν αυτοί που είχανε από 13500-14000 μόρια και πάνω.Τα μόρια αυτά είναι μόρια εισαγωγής σε σχολές όπως ΜΠΔ,Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,Μηχανικών Περιβάλλοντος και αναρίθμητων άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.Εμένα όμως τα μόρια δεν μου λένε τίποτα,το ανέφερα άλλωστε και παραπάνω ότι δεν είναι σωστό και δεν έχει καμμία λογική μία εξέταση να καθορίζει εφ΄όρου ζωής τα ΕΔ σου

Link to comment
Share on other sites

@Panos_ Σόρρυ αν σε αφυπνίζω απότομα αλλά υπάρχουν ΤΕΙ που έχουν ξεπεράσει κάποιες Πολυτεχνικές σχολές πχ τους αυτή της Κοζάνης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει. Ερωτώ ποιος ο λόγος ύπαρξης ομοίων πτυχίων 5ετούς και 4ετούς; 

Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης.Θα υπήρχε σε μία χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία που θα υπήρχαν σαφή όρια του Μηχανικού υπεύθυνου για το R&D και του Μηχανικού που θα ήταν υπεύθυνος παραγωγής.Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μία στρέβλωση χωρίς λόγο ύπαρξης

Link to comment
Share on other sites

@Panos_ Σόρρυ αν σε αφυπνίζω απότομα αλλά υπάρχουν ΤΕΙ που έχουν ξεπεράσει κάποιες Πολυτεχνικές σχολές πχ τους αυτή της Κοζάνης.

 

δεν ξέρω αν έχουν ξεπεράσει, αλλά είναι σίγουρα ανώτεροι από κάποιους συναδέλφους ΠΕ ορισμένων σχολών του εξωτερικού...

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, είναι φανερό πως η συζήτηση έχει σχετικότητα. Δεν υποτιμώ τα ΤΕΙ. Η γνώμη μου είναι πως όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση θα μπορούσε το θέμα να λυθεί με εξετάσεις (τύπου πανελληνίων - αδιάβλητες). Όποιος δεν περνάει να μην έχει κανένα απολύτως δικαίωμα. Ανεξαρτήτως σχολής. Έτσι κανείς δε θα μπορεί να ισχυριστεί πως αδικήθηκε.

 

(Σταύρο, μη με ξυπνάς απότομα γιατί τρομάζω...)

Edited by Panos_
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ γνωρίζω έναν απόφοιτο διετούς σχολής ηλεκτρολόγων που είναι καλύτερος από πολλούς απόφοιτους τει και αει.  Αυτός μάλιστα απάντησε

στην ερώτηση που έκανα παραπάνω...
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι και τα Τ.Ε.Ι Α.Ε.Ι. είναι σύμφωνα με Νόμο το λέω για όσους δε το γνωρίζουν. Επίσης Με το να δοθούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην ειδικότητα των Μηχανικών ΤΕ δεν εξισώνονται σε καμία περίπτωση με τους Μηχανικούς ΠΕ, διότι ένας Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ έχει πλήρη Ε.Δ. σε Κτιριακά, Λιμενικά, Υδραυλικά, Τοπογραφικά, Συγκοινωνιακά κλπ Έργα, ενώ ένας δομικός μόνο στα Κτιριακά και αντίστοιχα ένας έργων υποδομής Υδραυλικά, Συγκοινωνιακά , Λιμενικά.Αντίστοιχα οιηλεκτρολόγοιΠΕ υπογράφουν και Μηχανολογικά ενώ οι ηλεκτρολόγοι ΤΕ μόνο ηλεκτρολογικά το αντίστοιχο συμβαίνει και για τους Μηχανολόγους. Αυτά τα λένε οι καθηγητές στα Πολυτεχνεία και η Διοικούσα του ΤΕΕ για να σας παραμυθιάζουν και να μην ασχολείστε με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και μαζί τους.

Link to comment
Share on other sites

@Panos_ Σόρρυ αν σε αφυπνίζω απότομα αλλά υπάρχουν ΤΕΙ που έχουν ξεπεράσει κάποιες Πολυτεχνικές σχολές πχ τους αυτή της Κοζάνης.

οταν λέμε έχουν περάσει ; 

οι καθηγητές τους ; γιατι αυτοί σίγουρα εχουν περάσει .

 

 

τσπ ... ολα τα επιχειρήματα φτάνουν στο επίπεδο να λένε για τα επίπεδα των σχολών !

τα ίδια και τα ίδια .....

 

ωραία ... ας βάλουν σε αυτη την μ.... που πανε να ψηφίσουν και την αξιολόγηση όλων των σχολών .... να γίνουμε αμερικανάκια όλοι να τελειώνουμε !

να καθορίζει ο εκάστοτε Μπόμπολας , Βαρδινογιάννης κ.λ.π. .... ποιανού το πτυχίο αξίζει και ποιανού οχι !  

 

αμαν ποια ... μας σιχάθηκα !

και οι γεωπόνοι με τους τεχνολόγους έχουν τα θέματα τους ... αλλά εκεί είναι ξεκάθαρα όλα . να γίνει και εδώ έτσι να τελειώνουμε !

 

καλά το πάμε ....

τα πεινασμένα ζώα στα κλουβιά που τους πετάνε παξιμαδάκια και τρώγονται μεταξύ τους !

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ... .ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ???

ποιος γουστάρει αυτό το φάγωμα πάλι ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.