Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όνειρο ή εφιάλτης η ανέγερση οικοδομής


hellinicfist

Recommended Posts

Σας χαιρετώ.Πολύ επιγραμματικά θέλω να ρωτήσω αν το όνειρο ανέγερσης ενός ιδιοκτητου σπιτιού 100τ.μ εξακολουθεί να είναι  σωστή απόφαση εν μέσω φορολογικών καταιγισμών...Έχω ενα οικόπεδο 430 τμ στην επαρχία αρτιο και οικοδομήσιμο,εφαπτόμενο σε δημοτικους δρόμους.Ετσι λοιπόν έχοντας 15 χρόνια στα ενοίκια σκέφτομαι να τολμήσω.Δανεισμός θα απαιτηθεί οπωσδήποτε καθώς και αυτο το περιβόητο αγχος που δεν θέλω να αποκτήσω.Εχει γινει κουβέντα με Μηχανικό και μου τα πε όλα ευχάριστα και απλά αλλα καθοτι ανασφαλης καπου κολλάω.Μπορει μια σειρά ιδιωτικών συμφωνητικών με εργολαβους, συνεργεία ακόμα και με τον ιδιο τον μηχανικό ως προς την συνεχή και ορθη επιβλεψη του εργου να διασφαλισει την εξοικονόμηση χρηματων και ταχύτητα αποπεράτωσης?Τελικά  όνειρο ή εφιάλτης όλα τα προαναφερθέντα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ θα συνιστούσα να το ξεκινήσετε και αν σαν επαγγελματίας δεν με συμφέρει να σαν πω να μην πάρετε δάνειο εν τούτοις  σας συμβουλεύω να ξεκινήσετε σιγά σιγά με ότι έχετε και να πάτε στην ολοκλήρωσή του χωρίς μεγάλα ανοίγματα αλλά με σύνεση και οικονομίες άνευ δανείου Να επιλέξετε τους συνεργάτες σας με πολύ προσοχή και να τους εμπιστευτείτε  όπως θα εμπιστευόσασταν τον γιατρό που θα επιλέγατε για μια θεραπεία σας Για αυτό θέλει προσοχή στην επιλογή μηχανικού ή εργολάβου με κριτήριο ποτέ μόνο το ύψος της αμοιβής Θα συνιστούσα επιλογή από την περιοχή αφού λόγο κλειστής κοινωνίας θα μάθετε πιο εύκολα για την ποιότητα του χαρακτήρα του και για επάρκεια στην δουλειά του Ειδικά  ο μηχανικός θα έχει καλύτερη γνώση των τοπικών συνθηκών και θα μπορεί να επιβλέπει πιο καλά την οικοδομή σας Από θέμα τιμών αυτήν την περίοδο είναι η καλύτερη στιγμή για κατασκευές Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το οικονομικά του θέματος μπορείτε και μόνος σας να τα εκτιμήσετε. Πχ πόσο πληρώνετε σήμερα σε ενοίκιο + φόρο για το οικόπεδο , και πόσο αύριο για τα ίδια και το δάνειο  - ενοίκιο.

Οπότε πιστεύω ότι μάλλον το έχετε σχεδόν αποφασίσει.

 

Τα συμφωνητικά , τα χρονοδιαγράμματα και οι ρήτρες είναι απαραίτητα και  διασφαλίζουν σε  σημαντικό βαθμό τα συμφέροντά σας , αλλά επειδή είναι καλύτερα να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις

παρά να τις κυνηγάμε ,στα όσα πολύ σωστά είπε ο συνάδελφος  θέλω να δώσω έμφαση σε αυτό :

 

.........Για αυτό θέλει προσοχή στην επιλογή μηχανικού ή εργολάβου με κριτήριο ποτέ μόνο το ύψος της αμοιβής Θα συνιστούσα επιλογή από την περιοχή αφού λόγο κλειστής κοινωνίας θα μάθετε πιο εύκολα για την ποιότητα του χαρακτήρα του και για επάρκεια στην δουλειά του

Link to comment
Share on other sites

Θα ακολουθήσετε την δοκιμασμένη συνταγή:

Θα βρείτε ΔΥΟ καλούς και ικανούς μηχανικούς

και ΕΝΑ δικηγόρο.

 

Με τον ένα μηχανικό θα υπογράψετε εργολαβικό προσύμφωνο σε συμβολαιογράφο

ώστε να σας παραδώσει εντός συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένη συγγραφή υποχρεώσεων

την οικοδομή αποπερατωμένη και με εγγυήσεις.

 

Ο δεύτερος μηχανικός θα είναι ο φύλακας άγγελός σας. Θα ελέγχει από την αρχή τις συμφωνίες, τις μελέτες, τις υποχρεώσει του πρώτου μηχανικού, την τήρηση αυτών στο έργο

καθώς και την έντεχνη αποπεράτωση αυτού.

 

Τέλος ο δικηγόρος

θα σας βοηθήσει στο εργολαβικό προσύμφωνο και στην παραλαβή του έργου. Επίσης θα ορίσει και τις ποινικές ρήτρες.

 

Η παραπάνω λύση είναι η πλέον οικονομική

και με το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Μακριά από ιδιωτικά συμφωνητικά, ΙΚΑ, υπεργολάβους, μαστόρια, πολεοδομίες κλπ.

Όλα αυτά θα είναι υποχρέωση του μηχανικού που θα αναλάβει να σας παραδώσει την οικοδομή τελειωμένη, νόμιμη και σωστή.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Και αφού γινουν όλα τα ανωτέρω προχωρω στα σχέδια και στο προυπολογισμό του έργου.

Βεβαιως θα συζητήσω με τον Μηχανικό τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα αλλα θέλω  να εχω πολλές  άποψεις απο ειδικούς του κλάδου.

Σκέφτομαι την οικοδομή οπως παρακάτω:

ΜΠΕΤΑ:Κολώνες και δοκάρια χωρίς πλάκα   χωρίς  υπόγειο με σκοπό την πιο οικονομική και διαφανη την επιμετρηση των κυβικών που θα απαιτηθούν για τη σκυροδέτηση.Δημιουργία ισόγειου γκαράζ και αποθήκης κατα τα αμερικανικά πρότυπα.δηλαδή.

ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ:θερμομονωτικά τούβλα τύπου Κ250 με θερμοπροσοψη.Εσωτερική με γυψοσανιδες και ηχομόνωση και το μπάνιο χτιστο.Θεωρώ ταχυτερη και ευκολότερη την εργασία των ηκεκτρομηχανολογικών εγκαταστασεων με αυτο τον τρόπο καθως και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.Λιγότερα μπάζα οικοδομής και λαθη.

Τυποποιημενοι σοβαδες τοιχοποιίας,σιγουρο αποτέλεσμα αναδευση και εφαρμογή.

ΣΤΕΓΗ: Ασφαλτικά κεραμίδια -μονώσεις φαντάζομαι θα κάνουν  ελαφρύτερη την κατασκευή ίσως και οικονομικότερη.

Ολες οι υπόλοιπες εργασίες μπορούν να αυξομειωθούν σαφως ανάλογα με τις απαιτήσεις ως ιδιοκτήτης.Οι ανωτέρω αναπόφευκτες εργασίες είναι στη σωστη κατέυθυνση?Να τις προτείνω στο μηχανικό μου?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να λες ότι "βεβαίως θα συζητήσεις με τον Μηχανικό τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα" αλλά το πρόβλημα 

είναι ότι αυτά που λες είναι ο ίδιος ο σχεδιασμός του κτιρίου και όχι επιμέρους ζητήματα .

 

Αρχίζεις να κινείσαι ως νοοτροπία   σε λάθος κατεύθυνση.....

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να λες ότι "βεβαίως θα συζητήσεις με τον Μηχανικό τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα" αλλά το πρόβλημα 

είναι ότι αυτά που λες είναι ο ίδιος ο σχεδιασμός του κτιρίου και όχι επιμέρους ζητήματα .

 

Αρχίζεις να κινείσαι ως νοοτροπία   σε λάθος κατεύθυνση.....

Ειναι νοοτροπία το να εχω καποιες ιδέες που δεν προέκυψαν απο το σερφαρισμα στο forum αλλά απο βιβλία ειδικών στις κατασκευές.Δεν το πάιζω έξυπνος αλλά και δεν θα δεχομαι τα παντα σε ότι μου προτείνουν.Εκεί θα είναι ο Μηχανικός μου να μου αντιπροτείνει καλύτερες λύσεις για το συμφέρον μου και θα τον ακούσω με προσοχή.Είμαι ένας ιδιώτης που με την επιθυμία μου να δημιουργήσω ένα σπίτι   θα δοθουν ταυτόχρονα και μεροκάματα σε πολλους ανθρώπους.κι γι αυτο ζητώ απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο  ενδοιασμός που έχει  κάποιος για να κτίσει σήμερα, είναι  φορολογικός/οικονομικός. Δείτε για παράδειγμα τι θα χρειαστεί να υποβάλλετε στην εφορία μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή , τι ετήσιο τεκμήριο θα σας επιβαρύνει μετά την κατασκευή.

Επίσης λάβετε υπόψη σας ότι ενεργειακά οι κατοικίες μετά το 2018-20 θα είναι υποχρεωτικά  με 100% ανανεώσιμη ενέργεια οπότε σκεφθείτε τι συστήματα θέρμανσης-ψύξης θα βάλετε, ώστε το σπίτι να μην είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας σε 4 χρόνια.

υγ Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω σπίτι και να μην κάνω υπόγειο (που θα βάζω τις παλαιές φορολογικές δηλώσεις, αποδείξεις δεη, οτε, εφημερίδες με δηλώσεις πολιτικών, συνταγές μαγειρικής (γυναίκας), ποδήλατα, παλιά βιβλία, κλπ χρήσιμα αντικείμενα;. Αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές.

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

για αυτό σας συνέστησα πολύ προσοχή στην επιλογή των συνεργατών σας και ειδικά του μηχανικού σας Θα πρέπει για να υλοποιήσετε αυτό που θέλετε και που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας ώστε να σας αρέσει , να συζητήσετε πολύ και όχι μόνο για τεχνικά θέματα , αλλά ο μελετητή σας να γίνει και λίγο κουτσομπόλης σε πιο προσωπικά θέματα που αφορούν την  προσωπικότητα σας εσάς και των μελών της οικογένειά σας Και να αναλύστε ξανά και ξανά τους χώρους μέχρι να βρείτε το ιδανικό σχεδιασμό που θα πληρεί τόσο ενεργειακά και πολεοδομικά τα στάνταρ , αλλά θα αποτελεί ένα χώρο που δεν θα σας κάνει να είστε συνέχεια εκτός αυτού Επίσης αυτό που συνιστώ στους πελάτες μου είναι να μην τσιγκουνευτούν σε θέματα ασφάλειας κατασκευής και ενεργειακής προστασίας σε βάρος ίσως, αν τα οικονομικά το επιβάλουν , της πολυτέλειας (ακριβά έπιπλα  , πλακάκια , διακοσμητικά κλπ) 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.