Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαστική διεκδίκηση αμοιβής


Recommended Posts

η δικη μου αποψη ειναι οτι για τις υπηρεσίες που δεν εκοψες τότε και σε κοντινες, προς την παροχη υπηρεσιων/εργου,  ημ/νιες τιμολογιο και πριν την εναρξη εξωδικων ή ένδικων διαδικασιων εχεις μειονεκτημα σε αυτο που πας να διεκδικησεις...

 

Μακαρι φιλε μου να μην εχω δίκιο αλλα αν δεν εχεις παρασταστικό δεν θα δικαιωθείς. Για το αλλο που εχεις κόψει λογικα θα δικαιωθεις αλλά το αποτέλεσμα δεν ξερω αν θα σε ικανοποιησει και αν αναγκαστει αυτος αμεσα να σε πληρώσει....Ρωτησε καποιον (εμπειρο) δικηγορο για τα αποτελεσματα δικαστικων αποφασεων σε οικονομικες διαμάχες και θα απογοητευτεις. Βγαινει ναι μεν υπερ αυτου που εφαγε το "πιστολι" αλλα δεν γινεται τιποτα τελικά....

 

Και παλι μακαρι να εχω άδικο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή θα κόψω απόδειξη 40000€, θα πληρωσω 9200€ ΦΠΑ, εφορία 10400€ και να επιδικάσει το δικαστήριο 20000€; Δεν θυμάμαι δικαστηριο να έχει επιδικάσει το αιτούμενο ποσό, τουλάχιστον όσες περιπτώσεις γνωρίζω...

Link to comment
Share on other sites

   Το γεγονός ότι αυτός έχει το τιμολόγιο Α απο μένα  και το οποίο δεν το έχει εξοφλήσει , και το οποίο πιθανώς να το έχει βάλει στα έξοδα του δεν είναι φορολογική παράβαση?

 

OXI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ )

 

  Αν ο αντίδικος μου είχε ανεξόφλητο τιμολόγιο ενα μεγάλο ποσό ενω εγω συνεχίζω να εργάζομαι πρέπει να συνεχίσω να τον τιμολογώ ανεξάρτητα απο το αν με εξοφλεί?  Είναι

φορολογική παράβαση να μην τον τιμολογώ?

 

ΝΑΙ , ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31-12 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ.

 

Θα πρέπει να συνεχίσω να τιμολογώ και να καταβάλω ΦΠΑ χωρίς να πληρώνομαι. Και ετσι να παρουσιάζονται στην εφορια τιμολόγια ανεξοφλητα?

 

ΝΑΙ .

Edited by SOTHRIS
Link to comment
Share on other sites

 

Μακαρι φιλε μου να μην εχω δίκιο αλλα αν δεν εχεις παρασταστικό δεν θα δικαιωθείς.

 

 

Σωστή παρατήρηση , χωρίς τιμολόγηση , δεν έχεις οριστικοποιημένη ποστικά , απαίτηση , επομένως δεν μπορείς να διεκδικήσεις . Προκύπτουν θέματα ασάφειας της απαίτησης και η αγωγή θα απορριφθεί ως ασαφής .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.  Πήγα σήμερα στην ΔΟΥ στο τμήμα ΚΦΑΣ και μου είπε ο υπάλληλος

ότι είπε και ο λογιστής του  φορουμ ότι  θα έπρεπε να τιμολογήσω ώς το τέλος της διαχειριστικής

χρήσης  που παρείχα την υπηρεσία.  Τον ρώτησα αν υπάρχει πρόστιμο και πόσο είναι σε περίπτωση 

που τιμολογήσω σήμερα  και  μου είπε ότι   δεν ξέρει   και  είναι στην κρίση  των ελεγκτών  αν γίνει έλεγχος.

Οπότε μάλλον θα το προχωρήσω το νομικό κομμάτι θα κάνω την αγωγή  , θα τον τιμολογήσω  σήμερα  και στο φορολογικό θα το προσπαθήσω.

Edited by thanos32
Link to comment
Share on other sites

Πριν κόψεις οτιδήποτε, μίλησε με το δικηγόρο σου για τις δυνατότητες - πιθανότητες που έχεις για να του κάνεις κατάσχεση ακινήτων (αν έχει κάτι στο όνομά του, και αν το δικαστήριο σε δικαιώσει μετά από 4 -5 χρόνια ίσως).

 

Αλλιώς τσάμπα θα πληρώσεις ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, δικηγόρο, πρόστιμα ίσως και αντί για μαλλί... θα βγείς κουρεμένος...

 

 

Υ.Γ. Φίλος μου δικηγόρος μου έχει πει κάποτε :

 

" Η καλύτερη απόφαση δικαστηρίου που μπορείς να ελπίζεις, είναι χειρότερη από τη χειρότερη συμφωνία που μπορείς να κάνεις με τον αντίδικό σου"

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Πριν κόψεις οτιδήποτε, μίλησε με το δικηγόρο σου για τις δυνατότητες - πιθανότητες που έχεις για να του κάνεις κατάσχεση ακινήτων (αν έχει κάτι στο όνομά του, και αν το δικαστήριο σε δικαιώσει μετά από 4 -5 χρόνια ίσως).

 

Αλλιώς τσάμπα θα πληρώσεις ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, πρόστιμα ίσως και αντί για μαλλί... θα βγείς κουρεμένος...

 

 

Υ.Γ. Φίλος μου δικηγόρος μου έχει πει κάποτε :

 

" Η καλύτερη απόφαση δικαστηρίου που μπορείς να ελπίζεις, είναι χειρότερη από τη χειρότερη συμφωνία που μπορείς να κάνεις με τον αντίδικό σου"

  Υπάρχουν και άλλα θέματα διαδικαστικά που θα πρέπει να λύσει σε συνεργασία με τον νομικό. Αν θα χρειασθούν πιστοποιητικά και ποιά προκειμένου να δικάσει ή να εισπράξει τα τυχόν επιδικασθέντα . Αυτό με τη σειρά του έχει να κάνει με το χρόνο τιμολόγησης της απαίτησης . Ο χρόνος τιμολόγησης της απαίτησης έχει άμεση επίπτωση στις φορολογικές του υποχρεώσεις . Κοινώς ολα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και θέλει μια ιεράρχηση .

Link to comment
Share on other sites

.....Πως θα κόψεις τιμολόγιο για ποσό που δεν εισέπραξες αλλά προσδοκάς να το εισπράξεις όσο επιδικάσει το δικαστήριο μετά από άλλα δύο ή και περισσότερα χρόνια απο τότε που θα ξεκινήσεις την αγωγή σου.......

 

Με την παραδοση /ολοκληρωση της εργασιας πρεπει να εκδοθει το αντιστοιχο παραστατικο.

Η εξοφληση και διεκδικηση εξοφλησης ειναι αλλο θεμα που δεν επηρρεαζει την απαιτηση ως προς το προηγουμενο.

 

Για πες μας βρε Σωτηρη, πως προσδιοριζεται ποτε ολοκληρωσα εγω πχ μια αρχιτεκτονικη μελετη???

 

Ο Σωτηρης μια χαρα τα ειπε, αλλα εσυ μαλλον δεν το καταλαβες.

Θα τιμολογησεις οταν ολοκληρψσεις/παραδοσεις. Αν στο τελος του χρονου δεν της εχεις ολοκληρωσει, θα εκδοσεις παραστατικο με ποσο αντιστοιχο ως προς την κατασταση ολοκληρωσης.

Αν δεν φαινεται πουθενα οτι εχεις αναλαβει τετοια μελετη και δεν υπαρχουν εξοδα αντιστοιχα, τοτε μπορεις να κανεις οτι θελεις.

 

.....Μακαρι φιλε μου να μην εχω δίκιο αλλα αν δεν εχεις παρασταστικό δεν θα δικαιωθείς........

 

Αυτο (κατα την αποψη μου) ειναι λαθος.

Μπορει το δικαστηριο να το λαβει υποψιν αλλα η εκδοση παραστατικου ΔΕΝ ειναι (ηταν μεχρι προτεινως) προαπαιτουμενο για τη διεκδικηση της αμοιβης.  Προσοχη πλεον με το νεο νομο (ο πελατης δεν εχει υποχρεωση πληρωμης αν δεν εχει ακδοθει παραστατικο) για τις περιπτωσεις που εμπιπτουν σε αυτον.

 

Σχετικα με την μεταχρονολογημενη εκδοση παραστατικου (οπως αναφερθηκε ηδη) εχεις θεμα. Το δικαστηριο δεν θα σε ενοχλησει ως προς τουτο. Ομως αν ο αντιδικος σε καταγγειλει στο ΣΔΟΕ (για αντιποινα) τοτε ετοιμασου για προστιμα. Θα πρεπει να συννενοηθεις με το λογιστη σου για το να θα τα κοψεις τωρα και τι ενεργειες θα κανεις ή αν θα περιμενεις την αποφαση δικαστηριου.

 

Τελος θα ηθελα να σχολιασω λιγο την αποτροπη σε θεματα διεκδικησης.  Ταπραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι. Θεωρω οτι πρεπει να προσπαθησεις να διεκδικησεις την αμοιβη για την εργασια σου (εξαρταται βεβαια και τους λογους για τους οποιους ο αλλος σου χρωσταει) εστω και αν στο τελος δεν κερδισεις τιποτα και επιπλεον να κυνηγησεις με ποιοδηποτε τροπο τον οφειλετη σου.

 

Παρομοιο θεμα εχω και εγω (βλεπε http://www.michanikos.gr/topic/37380-%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CE%BD/) στο οποιο θα μεταφερω οσονουπω και τις εμπειρειες μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.