Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισαγωγή αεροφωτογρ. του google earth στο autocad με κλίμακα


Recommended Posts

Πάντως σίγουρα οι φωτογραφίες είναι υπό γωνία και για να επιτύχει κάποιος ακρίβεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει φωτογραμμετρία (η όπως αλλιώς λέγεται στα ελληνικά το photogrammetry) με στερεοπροτζέκτορς η ειδικά λογισμικά.

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

ZaXoYs

 

Για την μετάφραση από τα greeklish και την κίτρινη, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάντος πιστεύω ότι το GE είναι πολύ μπακαλίστικο.

 

Σαν να πηγένεις στον κρεοπώλη και να θές 3 κιλά κρέας και να σου λέει 3,6 να το αφήσω!!!!

 

Μεγάλα τοπογραφικά πάντως απο το GE γίνονται απο "συναδέλφους".

 

Έδωσα μια προσφορά για περίπου 300 στρέμματα δύσβατη περιοχή με τουλάχιστον 15 στάσεις και μετά απο καιρό βλέπω το ιδιοκτήτη ο οποίος μου είπαι ότι έκανε την δουλειά με το 1/3 της τιμής.

 

Δούλέψτε μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρώτον συγγνώμη για τα greeklish

Δεύτερων θέλω να ρωτήσω ,τι νομικές κυρώσεις έχει κάποιος που θα κάνει δουλειά ότι νάνε χωρίς μετρήσεις ? Ας υποθέσουμε ότι γίνονται τοιχία σε ένα απόκρημνο μέρος και είναι εκτός συνόρων και έχει πέσει αρκετή δουλειά και χρήμα? Επίσης πια η γνώμη σας για κάποια άτομα που έχουν κάτι τοπογραφικά από τεράστιες περιοχές που ανήκουν στην πολεοδομία και κάνουν αποτυπώσεις με copy – paste.

Link to comment
Share on other sites

manosx δεν υπάρχουν τοπογραφικά της πολεοδομίας. Αυτές οι μελέτες είναι πληρωμένες απο το Ελληνικό δημόσιο και ανήκουν στον κάθε πολίτη.

 

Κανονικά αυτά τα στοιχεία πρέπει να δίδονται στο οποιδήποτε πολίτη για να τα χρησιμοποιησει σωστά.

 

Σε πολεοδομικές μελέτες π.χ. σε βοηθάει να εξαρτηθείς απο το υπάρχων σύστημα της μελέτης, να τοποθετήσεις σωστά ρυμμοτομικές και οικοδομικές γραμμές, να ελέγξεις το οικόπεδο σου κ.α..

Προφανώς θα χρησιμοποιήσες την αποτύπωση σου.

 

Αν οι "συνάδελφοι" τα χρησιμοποιούν για copy-paste κακό του κεφαλιόυ τους.

Εσύ κάνε την σωστή δουλειά να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Θα μου πείς και πως θα ανταγωνιστώ τον "συνάδελφο".

Η απάντηση μου είναι: με την σωστή δουλειά.

 

Τώρα για τα έξοδα που ανέφερες σε περίπτωση εκτός συνόρων.

Αν τα έξοδα αυτά τα κάνει ο αρχικός ιδιοκτήτης αυτό που θα κάνει να είσαι σίγουρος ότι θα είναι στα πραγματικά σύνορα αφου αυτός τα υπέδειξε. Απλά θα έχει ενα τοπογραφικό με παραπάνω ή λιγότερα μετρα απο το πραγματικό.

Αν πουληθεί εκ των υστέρων και ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να τσεκάρει την ιδιοκτησία που αγόρασε με βάση το "τοπογραφικό" τότε κλάφτα. Μπορεί αν θέλει να διεκδικήσει δικαστικά όλα τα έξοδα απο τον "συνάδελφο" (σε περίπτωση τοιχείων όπως ανέφερες κατεδάφιση παλιών και νέα ανέγερση).

 

Βέβαια ο "συνάδελφος" καλύπτεται και απο την δήλωση του ιδιοκτήτη ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει και να καταλάβει το λάθος +- 10% που έχει γίνει σε μια έκταση π.χ. 100 στρ. οταν θα δεί το τοπογραφικό της πλευρές.

 

Άστο μην το συζητάμε δεν θα βρούμε ούτε άκρη ούτε μέση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Δοκιμάστε το Plex.Earth Tools for AutoCAD. Λύνει όλα τα παραπάνω προβλήματα (εκτός φυσικά του οτι το Google Earth καλό είναι να χρησιμοποιείται ως εποπτικό εργαλείο). Το ανέπτυξα για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη και ήδη έχει διευκολύνει πολλούς:

 

http://www.plexscape.com

 

Η κύρια λειτουργία είναι η απευθείας εισαγωγή έγχρωμων εικόνων από το Google Earth στο AutoCAD καλύπτοντας αυτόματα μεγάλες εκτάσεις (λήψη συνεχόμενων εικόνων) με μετατροπή συν/νων σε πάνω από 2000 συστήματα (παγκοσμίως). Φυσικά και το ΕΓΣΑ. Επίσης ορίζοντας μια περιοχή στο AutoCAD (τετράγωνο) κάνει αυτόματο zoom στο Google Earth, δημιουργεί placemark στο Google Earth κ.λπ.

 

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να ακούσω τα σχόλιά σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα και η μοναδική λύση που μου έδωσε ακριβή αποτελέσματα και ως προς την κλίμακα αλλά και ως προς την απόκλιση ήταν διαφορετική από αυτή που παρατίθεται στο θέμα.

 

Αρχικά χρησιμοποίησα google earth και μεταφορά σε autocad 2008 αλλά άσχετα από τον τρόπο που έκανα τη μεταφορά, το scale δε με ικανοποίησε λόγω της απόκλισης στο google earth.

 

Μετά κατέφυγα σε μεταφορά στο autocad civil 3d το οποίο μπορούσε να μου δώσει και υψομετρικά σε όλο το χάρτη σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Εξακολουθούσα να έχω πρόβλημα με την απόκλιση.

 

Σας παραθέτω λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκα και δημιούργησα ένα χάρτη για ένα ολόκληρο νομό ώστε να μην ασχολούμαι συνεχώς με το θέμα ή να δουλεύω ακόμα και όταν δεν έχω πρόσβαση σε χάρτες της ΓΥΣ ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

 

-Χρησιμοποίησα ως source το google maps.

-Για να σώσω τους χάρτες του google maps στη μεγαλύτερη ανάλυση που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περιοχή συντεταγμένων χρησιμοποίησα το πρόγραμμα gmap maker και έκανα batch proccess στο photoshop (γίνεται και στο gmap maker από μόνο του) ώστε να πάρω μια μεγάλη φωτογραφία (αν όχι όλο το νομό γιατί δεν έφτανε η μνήμη των υπολογιστών που χρησιμοποιώ σε 9χ9 ή 12χ12 του νομού).

-Εκανα εισαγωγή αυτών των tiff που πήρα στο autocad 2008 και προσδιόρισα σημεία στο χάρτη.(Πριν εισάγω τa raster στο autocad είχα προσθέσει τη φωτογραφία στο global mapper 8 ώστε να δω πόσο ακριβής ήταν σε υψομετρικά σημεία αλλά και να μπορώ να πάρω την εικόνα σε διάφορα άλλα φορματ).

-Προσάρμοσα το σύστημα συντεταγμένων στο autocad αλλά και το scale toy raster ωστε να μπορώ μέσα από το autocad να βρίσκω διαστάσεις συντεταγμένες να σχεδιάζω πάνω στο χάρτη κλπ κλπ...

 

Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω έναν οδηγό βήμα-βήμα με ότι έκανα και που ακριβώς βρίσκεται το κάθε τι ώστε να δοκιμάσετε και εσείς.

Link to comment
Share on other sites

Με το Plex.Earth σε 9' περνάς αυτόματα 100 έγχρωμες εικόνες δημιουργώντας μωσαϊκό σε οποιαδήποτε ανάλυση και αυτόματα στο ΕΓΣΑ.

 

Ακόμα και αν θέλεις να κάνεις μόνο σου την συνόρθωση σου δίνει την απαραίτητη λειτουργία, που βάζεις σημεία ελέγχου ("Custom View Import").

 

Οπότε αν έχασες πάνω από 5 δευτερόλεπτα να περάσεις μια εικόνα, τότε μάλλον πρέπει να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις το Plex.Earth:

http://www.plexscape.com

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.