OLINAPAL Δημοσιεύτηκε November 6, 2025 at 12:51 μμ Δημοσιεύτηκε November 6, 2025 at 12:51 μμ (edited) On 5/11/2025 at 10:59 ΠΜ, Yvo said: Καλημέρα σε όλους, έχω την ίδια περίπτωση με το συνάδελφο @Lennon, καθώς και άλλες περιπτώσεις με παλαιότερες άδειες που λήγουν στις 31/12/2025. Σε όλες τις περιπτώσεις θέλουμε να γίνει αναθεώρηση για παράταση (σε περίπτωση που δε δοθεί παράταση) και ταυτόχρονα να κάνουμε και τροποποιήσεις στις μελέτες. Μετά από επικοινωνία που είχα με διάφορες πολεοδομίες μου είπαν πως σύμφωνα με το νόμο η παράταση γίνετια μετά τη λήξη της άδειας, δηλαδή θα πρέπει να γίνει αίτηση για αναθεώρηση μετά το περας τις 31/12. Ωστόσο στη νομοθεσία αναφέρει οτι ο ΦΟ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της ΟΑ. Ερωτήματα: 1) θα πρέπει να κληθεί ελεγκτής πριν τη λήξη της άδειας αλλά η πράξη αναθεώρησης να συνταχθεί μετα? 2) στο σύστημα, τουλάχιστον σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης σου επιτρέπει να κλικάρεις το πεδιο "παράταση ισχύος", ωστόσο μου είπαν από το ΤΕΕ οτι κατα πάσα πιθανότητα στο επόμενο βήμα του ελέγχου φορολογικών η Πολεοδομία θα μου ανακαλέσει την αναθεώρηση επειδή "έγινε αίτηση για παραταση ισχυος πριν τη λήξη της άδειας" 3) όταν το εργοταξιακό ρεύμα λήγει στις 31/12 και αν πρέπει να πάρουμε την παράταση μετά τις 31/12, τι γίνεται στο μεσοδιάστημα? μένει χωρίς ρεύμα η οικοδομή? όλα τα παραπάνω σε περίπτωση που δε δοθεί εκ νέου παράταση (που βεβαια ακούγεται πως θα δοθεί ωστόσο κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα) ευχαιστώ! @YvoΆρθρο 28 του Νοκ ζ) «Άδεια Αναθεώρησης»: Είναι η διοικητική πράξη που εκδίδεται κατά τη διάρκεια του χρόνου ισχύος της οικοδομικής αδείας, για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, όπως προσθήκη ή τροποποίηση μελετών αυτής, είτε για παράταΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.pdfση ισχύος αυτής κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 42 του παρόντος. Δες αυτό στο άρθρο 68 παρ.7. Θα δοθεί παράταση. Edited November 6, 2025 at 12:56 μμ by OLINAPAL
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα