Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apollο

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.322 profile views

Apollο's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

31

Φήμη στην κοινότητα

  1. @motta Στους ορόφους το κλιμακοστάσιο είναι τμήμα του καθενός και υπολογίζεται όπως ο υπόλοιπος όροφος. Η απόληξη με αναλυτικό.
  2. Μπορεί να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά κανονισμού πολυκατοικίας. Το δίκαιο που διέπει τις ιδιοκτησιακές σχέσεις των συνιδιοκτητών είναι ενδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει οτιδήποτε καθορίζεται από τον κανονισμό (της πολυκατοικίας) και τα υπόλοιπα (όσα δεν αναφέρονται σε αυτόν) ρυθμίζονται από τη νομοθεσία. Εξαιρούνται οι ρητές νομοθετικές αναφορές για ορισμένα ζητήματα (π.χ. αριθμός κατοικίδιων ζώων).
  3. Αρκετές φορές στον κανονισμό της πολυκατοικίας τίθενται περιορισμοί ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησης των χώρων αυτής. Στην δική σου περίπτωση μπορεί να απαγορεύεται η πώληση αποθηκών σε άτομα που δεν έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να διαβάσει τον κανονισμό (και υποχρέωση να τον τηρεί).
  4. Κατ' αρχάς πρέπει να τακτοποιηθούν πολεοδομικά και συμβολαιογραφικά οι νέες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Όμως, πρέπει να συναινούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή στις ιδιοκτησίες. Με λίγα λόγια, ο πελάτης σου χρειάζεται μηχανικό, συμβολαιογράφο και την καλή διάθεση των συνιδιοκτητών.
  5. Επιτρέπεται, γιατί: Παράγραφος 46 άρθρο 2: Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου είναι το ύψος του ανώτατου επιπέδου του κτιρίου. Η μόνωση και η επίστρωση-επικάλυψη της τελικής άνω επιφάνειας του ανώτατου επιπέδου του κτιρίου, δύνανται να βρίσκονται πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου. Παράγραφος 8 άρθρο 15: επιτρέπεται προσαύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους μέχρι ένα (1,00) μ. Παράγραφος 1 άρθρο 18: Το υπόστρωμα ανάπτυξης των φυτών με τη διαστρωμάτωση των εξειδικευμένων υλικών δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα σαράντα (40) εκατοστά πάνω από την άνω επιφάνεια της μόνωσης του δώματος και της στέγης και της επικάλυψής της.
  6. Είναι κατασκευή που ορίζεται στο άρθρο 19 του ΝΟΚ και σύμφωνα με την παράγραφο 6ιστ του άρθρου 11 δεν προσμετράται στο συντελεστή δόμησης.
  7. Για προσθήκη καθ' ύψος μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περίγραμμα του νομίμως υφιστάμενου. Υπάρχει σχετικό άρθρο στον κανονισμό.
  8. @Charlie 4.1.4.2 Εξαιρέσεις από τον κανόνα αποφυγής πλαστικών αρθρώσεων σε υποστυλώματα. [1] Εξαιρούνται από την υποχρεωτική εφαρμογή του κανόνα αποφυγής σχηματισμού πλαστικών αρθρώσεων στα υποστυλώματα οι ακόλουθες περιπτώσεις: α. Κτίρια με οποιοδήποτε στατικό σύστημα. [1] Τα κατακόρυφα στοιχεία του ανωτάτου ορόφου καθώς και των τυχόν υπερκειμένων απολήξεων κλιμακοστασίων. Επίσης τα κατακόρυφα στοιχεία μονώροφων κτιρίων καθώς και κανονικών διωρόφων στα οποία δεν προβλέπεται προσθήκη άλλου ορόφου.
  9. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου η εύρεση αξιόπιστου επαγγελματία. Το ζήτημα είναι ότι από ‘κει πρέπει να ξεκινήσεις.
  10. Αν γίνει τακτοποίηση δηλώνονται όλες οι αυθαιρεσίες υποχρεωτικά. Το σημαντικό είναι το παράθυρο και σου συνιστώ να ρωτήσεις το συμβολαιογράφο για τις επιπτώσεις της τακτοποίησης ανοίγματος στην όψη.
  11. Έλεγχος του ύψους της προσθήκης από το νομίμως υφιστάμενο. Δεν είναι σωστό ως προς τη στάθμη της βεράντας το σχέδιο της προσθήκης;
  12. Είτε του αγοραστή είτε του πωλητή να ήμουν μηχανικός, το ίδιο πράγμα θα έκανα. Θα τους ενημέρωνα και για την όψη και για τη διαρρύθμιση. Θα έλεγα και στους δύο ότι βεβαίωση εκδίδεται αλλά υπάρχει αυτό και αυτό το ζήτημα. Προτιμώ να είμαι καλά με τον εαυτό μου και ας με αντιπαθήσει οποιοσδήποτε. Από κει και πέρα αν επέλεγαν την τακτοποίηση, θα συμβούλευα να προηγηθεί συνεννόηση με το συμβολαιογράφο για τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρξουν λόγω της αλλαγής στην όψη. Η τακτοποίηση γίνεται με την προοπτική της μεταβίβασης και όχι απλώς για να γίνει.
  13. @Roukat Ανεξάρτητα από το αν έχει παρέλθει η προθεσμία ή τι λέει το ΤΕΕ, δεν χρειάζεται να πειράζουμε ολοκληρωμένες δηλώσεις χωρίς σοβαρό λόγο. Η τεχνική έκθεση των “Πρόσθετων στοιχείων” δεν είναι τόσο σημαντική.
  14. @lancaster13 Οι μελέτες πρέπει να υπογράφονται από τουλάχιστον ένα μηχανικό (φυσικό πρόσωπο – μέλος ΤΕΕ). Η σφραγίδα της εταιρείας μπαίνει μαζί με του μηχανικού για να κατατεθούν οι αμοιβές στο λογαριασμό της. Για ό,τι άλλο στα θέματα που αναφέρει ο συνάδελφος.
  15. Δεν έχω, αλλά το συζήτησα πολύ πρόσφατα με το λογιστή μου. Ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλήξει κάπου λόγω υψηλού κόστους ή ελλείψεων στο λογισμικό. Γενικά δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές και γι’ αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση. Αν έχεις λίγα τιμολόγια μπορείς να χρησιμοποιείς τη myDATA της ΑΑΔΕ. Αυτό σκοπεύω να κάνω εγώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.