Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συνάδελφε "θεωρητικά" όλες οι αμοιβές πρέπει να περνάνε από τον επαγγελματικό λογαριασμό του μηχανικό και να τυπώνονται στο ειδικό έντυπο κατάθεσης αμοιβών μηχανικών (το οποίο πριν κανα δίμηνο κατάργησε η Ε.Τ.Ε.). Τώρα υπάρχουν εργασίες μηχανικού που πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσεις το τριπλότυπο κατάθεσης της αμοιβής στην Ε.Τ.Ε. για να ολοκληρωθεί η εργασία όπως η έκδοση άδειας δόμησης, η αναθεώρηση άδειας δόμησης και η υπαγωγή στο Ν.4178 από όσο γνωρίζω προσωπικά, αν ξεχνάω κάτι ας με διορθώσει συνάδελφος. Τώρα αν έχεις κάποια απο τις παραπάνω εργασίες και πρέπει να φανεί η συναλλάγή και ο πελάτης στα έδωσε στο χέρι πέρασε τα εσύ με την εντολή πληρωμής από την τράπεζα δε νομίζω να σου πουν κάτι και προσωπικά το έχω κάνει αρκετές φορές.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε "θεωρητικά" όλες οι αμοιβές πρέπει να περνάνε από τον επαγγελματικό λογαριασμό του μηχανικό και να τυπώνονται στο ειδικό έντυπο κατάθεσης αμοιβών μηχανικών (το οποίο πριν κανα δίμηνο κατάργησε η Ε.Τ.Ε.).

 

 

Κανεις λαθος, δεν υπαρχει τετοια υποχρεωση.

Η μονο υποχρεωση για τραπεζικες συναλλαγες αρχιζει απο ττις φορολογικες διαταξεις.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, 1) Εχεις δίκιο :) 2) αν δεν πληρωθει η αμοιβή με την εντολή πληρωμης στην τράπεζα αλλα στο χέρι, ποιες μπορει να ειναι η επιπτώσεις? (ειχα την εντύπωση οτι για ποσα <500 δεν χρειαζοταν)

Σωστά!!! Το σύστημα του ΤΕΕ "αρνείται" να ακολουθήσει τη νομιμότητα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω σωστά, υπάρχει το σύστημα του τεε, το οποίο αυθαίρετα αναγράφει το ποσοστό 2% (εντολή πληρωμής), το οποίο βάση νόμου έχει καταργηθεί (Ν.4093/12). Ποιος νόμος υποχρεωνει εμενα και οποιονδηποτε συνάδελφο να εχουμε λογαριασμό όψεως στην ετε για να πληρωθούμε τις αμοιβες μας?. ΜΕ ότι αυτο συνεπάγεται πάγια 60 ευρω το χρονο κτλ... Δηλαδή αν χρησιμοποιήσω εναν απλο λογαριασμο ταμιευτηριου μπορει να υπαρξει πρόβλημα σε ΥΔΟΜ, κτλ?

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν αυτα τα εξοδα.

 

Τα πραγματα ειναι απλα.

Δεν εχεις καμια υποχρεωση να περασεις τις αμοιβες σου απο το συστημα του ΤΕΕ.

Το λογαριασμο οψεως, μπορεις να τον χρησιμοποιεις κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν αυτα τα εξοδα.

Μόλις τώρα μου τα είπαν στην τράπεζα, τι να πω. Για το αν χρησιμοποιηθεί ένας απλός λογαριασμός ταμιευτηριου , έχεις κάποια άποψη?, ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Εχω ebanking Εθνική στον λογαριασμο του μηχανικού που είναι και προσωπικός μου (πληρώνω ΔΕΗ, έξοδα, μου βάζουν ενοικια κτλ) δεν πληρώνω τίποτα απολύτος, σιγά μην είχε και χρέωση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.