Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε θεωρείται ότι έχει συντελεστεί μια απαλλοτρίωση


Recommended Posts

Συνάδελφοι πότε θεωρείται ότι έχουμε μεταβολή της επιφάνειας ενός γηπέδου λόγω απαλλοτρίωσης?

1. Έχω ΦΕΚ που κηρύχθηκε η απαλλοτρίωση το 1977.

2. Ο.Α. [1] το 1979 που η επιφάνεια είναι όσο στη διανομή, δηλαδή δεν έχει ληφθεί υπ' όψιν η απαλλοτρίωση. (Μήπως είχε ήδη συντελεστεί???)

3. Δεν έχω ΦΕΚ κύρωσης της απαλλοτρίωσης ούτε ΦΕΚ παρακατάθεσης

4. Ο.Α. [2] το 1986 που πάλι φαίνεται το αρχικό γήπεδο => πρόβλημα, γιατί μέχρι το 1986 σίγουρα έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση.

 

Τι - πού πρέπει να ψάξω για να βρω την ημερομηνία που συντελέστηκε η απαλλοτρίωση και μεταβλήθηκε η επιφάνεια? Ποιο είναι το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο μεταβάλλεται από εκείνη την ημέρα η επιφάνεια?

Δυστυχώς στην κτηματική υπηρεσία δεν έχουν κάτι για να με βοηθήσουν, μου είπαν απλά ότι δεν έχουν απόφαση ανάκλησης επομένως σίγουρα έχει συντελεστεί.

 

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η απαλλοτριωση για ποιόν λογο  εγινε???

 

το γηπεδο εχει  σημερα   την μορφη και το εμβαδον της αδειας του 1986???
 

ο πελατης τι λεει   .... "πηρε" αποζημιωση???
 

Link to comment
Share on other sites

Η απαλλοτρίωση έγινε για την διαπλάτυνση επαρχιακής οδού. Υπάρχει διάγραμμα απαλλοτρίωσης όπως και πίνακες. Το γήπεδο έχει την ίδια μορφή αλλά σαφώς μικρότερο από την πλευρά της οδού.

Ο ιδιοκτήττης έχει αποβιώσει αλλά ο γιος του ισχυρίζεται ότι δεν πήραν ποτέ αποζημίωση. Η κτηματική μου είπε ότι δεν υπάρχει πάντα αποζημίωση. Επίσης δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να πήρε αποζημίωση και να μην το είπε ποτέ στο γιο του, η να το είπε και να το ξέχασε ο γιος του κτλ. Η απαλλοτρίωση αφορά 610τμ.

 

Αν έχει γίνει από ποια ημερομηνία έχουμε μικρότερο γήπεδο? Αυτό με ενδιαφέρει ώστε να το ψάξω. Στην κτηματική υπηρεσία είναι σίγουροι ότι έχει συντελεστεί αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

αρα,  η διανοιξη της οδου εγινε  και ειναι μικροτερο....

 

αρα,  πώς βγηκε η αδεια του 89?????

 

κι αφου λες οτι πεθανε ο παππους και ηρθαν οι κληρονομοι του

 

πες τους να σου φερουν την  αποδοχη κληρονομιας που εχουν κανει...

 

δεν μπορει να  πληρωσαν φορους και να αποδεχθηκαν ενα χωραφι ....που δεν ειχαν...

 

και,  κανονικα,  στην αποδοχη   θα πρεπει να γραφει   οτι ειχε ο παπους 6000 τμ.

του πηρε ο δρομος τα 640

και αποδεχονται τα..."5400"

 

[πώς ξεχνουν...όταν κατι  δεν τους βολευει....δεν λεγεται....σαματις και δεν θα βρεθει...

ωρες - ωρες]

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω στα όσα σωστά λέει ο Δημήτρης:

* το ΦΕΚ λέει ποιος φορέας ανέλαβε την απαλλοτρίωση, άρα πας σε αυτόν τον φορέα (και όχι στην κτηματική) και ψάχνεις να δεις τι έγινε με την απαλλοτρίωση

* ό,τι έχει γίνει με εσένα, έχει γίνει και με τους γείτονες. Μήπως κάποιος από αυτούς ξέρει;

* η κύρωση, κανονικά (όχι όμως πολύ συχνά), μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο. Υπάρχει κάτι σχετικό στην μερίδα του παππού; (εκεί θα εξακριβώσεις και το ενδεχόμενο να αποδώθηκε σε κοινή χρήση το «ρυμοτομούμενο» τμήμα, αν και λες ότι οι άδειες δείχνουν το οικόπεδο όπως ήταν πάντα).

Link to comment
Share on other sites

O παππούς πέθανε προ λίγων μηνών και δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς. Αυτά ψάχνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι από τους λίγους "μη πονηρούς".

Στο ΦΕΚ κήρυξης δεν αναφέρεται ποιος φορέας ανέλαβε, αναφέρει όμως το Υουργείο Δημοσίων Έργων. Είναι ΚΥΑ του οικονομικών και του δημοσίων έργων.

Στην αποτύπωσή μου το γήπεδο είναι μικρότερο στην πλευρά της απαλλοτρίωσης οπότε θεωρώ ότι έχει γίνει η διαπλάτυνση. Το πώς βγήκε η άδεια του 89 είναι κάτι που γελάω μαζί και κλαίω... Τι να σου πω συνάδελφε.. Εδώ μπορεί και η άδεια του 79 να βγήκε κακώς... Και θέλω να δω πότε συντελέστηκε αυτή η τιμημένη απαλλοτρίωση για να δω τι ίσχυε με τους όρους δόμησης τότε για να δω αν είχα αρτιότητα κατά παρέκκλιση.

dworks προτείνεις να απεθυνθώ στο ΥΠΕΚΑ αφού αναφέρεται το πρώην υπουργείο δημοσίων έργων?

Θα ρωτήσω τους γείτονες αλλά θεωρώ αμφίβολο να ξέρουν, άσε που θα βαριούνται να το ψάξουν, άσε που αν ανακατέψω τα δικά τους μπορεί να βγει κάνας λαγός και να με βρίζουν κιόλας μετά....

Σε ότι αφορά στη μεταγραφή είναι κάτι που θα το ψάξω και ίσως βοηθήσει.

 

Πάντως η ερώτηση παραμένει: Ποιο χαρτί καθορίζει ότι από εκείνη την ημερομηνία αλλάζει το εμβαδόν του γηπέδου? 

Edited by Charlie
Link to comment
Share on other sites

.....οταν αλλαζει η  κυριοτητα

και αυτο γινεται με την καταβολη της αποζημιωσης

 

[οπως , ομως, προαναφερθηκε, πιθανον να δικαιουσαι  αποζημιωση...λογω αυταποζημιωσης...]

οπότε,  τότε,  παει με την μεταγραφη στην μεριδα του παπού της πραξης απαλλοτριωσης...αφου,   λογικα, απο τοτε που μεταγραφηκε ο κτηματολογικος πινακας,το γηπεδο απομειουνταν  κατα τα αντιστοιχα τμ..]

 

και δεν καταλαβα ακομα το σκεπτικο σου...και τι ψαχνεις "ακριβως"

 

παντως,

θα χρειαστεις βοηθεια δικηγορου να κανει την ερευνα στο υποθ/κειο...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται:

Έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση (μάλλον) και εξαιτίας της έχει μικρύνει ένα χωράφι. Σε αυτό το χωράφι έχει εκδοθεί μια οικοδομική άδεια το 1979 και μια το 1986.

Θέλω να δω αν καλώς εδείχθη στο τοπογραφικό της άδειας του 1979 το γήπεδο σύμφωνα με την αρχική διανομή ή αν μέχρι τότε έχει μικρύνει συνέπεια της απαλλοτρίωσης και έχω θέμα αυθαιρέτων. Γιατί αν έχω χωράφι 3.000τμ και δείξω στο τοπογραφικό 4.000τμ έχω μεγάλο πρόβλημα.

Για να το δω αυτό πρέπει να ξέρω πότε μίκρυνε το χωράφι και να δω αν βγήκε πρώτα η άδεια ή αν έγινε πρώτα η απαλλοτρίωση. Ημερομηνία απαλλοτρίωσης συγκεκριμένη, όχι έτος, όχι μήνα. Και ρωτώ λοιπόν: Σε μια απαλλοτρίωση ως ημερομηνία μεταβολής του εμβαδού των χωραφιών μετράει η ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ της συντέλεσης της απαλλοτρίωσης? Υπάρχει κάποιο άλλο χαρτί? Ισχύει ότι είπε ο dimitris GM δηλαδή με την μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο? Απ' ότι κατάλαβα δεν μεταγράφεται πάντα αυτή η μεταβολή γιατί όπως λέει και ο συνάδελφος dsworks: "η κύρωση, κανονικά (όχι όμως πολύ συχνά), μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο". Αν δεν έχει γίνει μεταγραφή και γίνει αύριο. θα έχω από αύριο άλληξ επιφάνεια και ότι έγινε μέχρι σήμερα και εδείχθει 4.000τμ ήταν καλά?

 

Πάρτε και το ΦΕΚ: Δ252/1977. Είναι η πρώτη στο ΦΕΚ.

Εξαρχής αυτό ρωτάω: Σε μια απαλλοτρίωση ενός χωραφιού πότε αλλάζει το εμβαδόν? Όπως σε ένα συμβόλαιο η ημερομηνία μεταγραφής είναι η καθοριστική ημερομηνία, ποια είναι αυτή η ημερομηνία σε απαλλοτριώσεις?

 

Dimitris GM γνωρίζεις ότι γίνεται με την καταβολή της αποζημίωσης? Λες: ".....οταν αλλαζει η  κυριοτητα

και αυτο γινεται με την καταβολη της αποζημιωσης"  Σαν νομικός που είσαι μπορείς να μου αναφέρεις από ποιον νόμο προκύπτει αυτό?

Αν δηλαδή έπρεπε να πάρει ο πελάτης μου αποζημίωση 100.000δρχ και δεν πήγε γιατί είχε αλτσχάιμερ λέμε ότι : α οκ δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση στο χωράφι του αφού δεν πήρε την αποζημίωση. Έχει 4.000τμ ακόμα, άσχετα αν βγαίνουν στο δρόμο.

 

Συνάδελφοι αν γνωρίζετε κάποιο νόμο θα βοηθούσατε πολύ. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.