Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οκτάωρα - Εξετάσεις στο ΤΕΕ για άδεια άσκησης επαγγέλματος


csou

Recommended Posts

Γνωριζει κανεις απο τους παλιοτερους για τα περιφημα 8ωρα που δινονταν για την αποκτηση της αδειας ασκησεως επαγγελματος? Αν οι πληροφοριες μου ειναι ορθες(και νομιζω οτι ειναι) οι εξετασεις αυτες πολυ κακως καταργηθηκαν το 1982 λογω πιεσεων απο συναδελφους της αλλοδαπης(Ιταλιας κυριως τοτε) που εμφανιζαν μια δυσκολια να ανταπεξελθουν. Αν υπαρχουν πληροφοριες για τις εξετασεις αυτες παρακαλω παραθεστε τις!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο δηλαδη οτι εγινε λογο των Ιταλοαποφοιτων ειναι καπου τεκμηριομενο? Εγω Αγγλια τελειωσα και μου εχουν κανει την ζωη πλουσια σε εμπειριες....

Δεν μπορω απλα να πιστεψω οτι κανανε bend το matrix στο Ελλαδα για χαλαλι των ξενοφερτων μηχανικων εκτος βεβαια και αν ειχαν κανα δικο τους παλικαρι να βολεψουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ από τις επαφές μου με το Δημόσιο μπορώ να σας πω ότι όντως υπήρξαν εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) πολ. μηχανικοί και αρχιτέκτονες που εμφανίστηκαν τα μέσα της δεκαετίας του 80, κυρίως εξ Ιταλίας, πολύ μεγάλο ποσοστό των οποίων πήγε στο Δημόσιο. Τώρα καθώτι το 90% αυτών ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ασχετοι και πολλοι εξ αυτών τότε είχανε και πολιτικές διασυνδέσεις, δεν μου φαίνεται παράξενο να έπαιξε κάποιο ρόλο στην κατάργηση των εξετάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Το κατανοω αγαπητε GeorgeS σε επιπεδο 'κουτσομπολιου' (με την καλη εννοια μην με παρεξηγεις). Αλλα καπου εγγραφως δεν υπαρχει τεκμηριωση ετσι? Ισως αν το δεις και απο την αλλη πλευρα να το κανανε για να βολεψουν και ελληνες φοιτητες (δεν μπορει να ειναι οοολοι σαινια (δουλεβω με 12 απο αυτους) και τα φορτωσανε αλλου, μακρυα Ιταλια. Δεν τουσ υποστηριζω - δεν ανοικω σε αυτη την ομαδα μηχανικων αυτης της χωρας απλα ισως και να ειναι αλλιως τα πραματα αν ειναι βασισμενα σε λογια γνωστων και κυκλων. Δεν ξερω τι να πιστεψω με τα παραμυθια που μας πουλανε.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι από την Ιταλία έβγαιναν πολλοί κ άσχετοι είναι γεγονός. Τώρα γιατί το ΤΕΕ σταμάτησε τα 8ωρα είναι ένα ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

έχω μια εντύπωση, που μου έχει δημιουργηθεί από παλαιότερους χωρίς να ρωτήσω λεπτομέρειες ή να ασχοληθώ περισσότερο, ότι τα 8ώρα διενεργούνταν από τα πολυτεχνεία και όχι από το ΤΕΕ και ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για λήψη διπλώματος που ισοδυναμούσε με άδεια άσκησης.

Μπορεί να έχω και λάθος εντύπωση αλλά σε αυτήν την περίπτωση εξηγείται η κατάργηση τους που χρονικά όπως το λέτε (1982) συμπίπτει με την γενικότερη αλλαγή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που έγινε εκείνη την χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω μιλήσει με απόφοιτο του μικρού πολυτεχνείου μου είπε πως περνούσαν κ αυτοί 8ωρα κ ήταν πολύ ζόρι. 1 που θυμάμαι πως έκαναν ήταν υπολογισμός άξονα μετάδοσης κίνησης κ κατασκευή του!

Link to comment
Share on other sites

'Οντως τα έδιναν τότε για να πάρουν το πτυχίο τους οι απόφοιτοι εσωτερικού . Επειδή όμως δεν κατάφερναν να τα περάσουν αρκετοί από του εξωτερικού (και κυρίως εξ Ιταλίας προερχόμενοι) τα κατάργησαν και πέρασαν όλοι με κάποια τυπική εξέταση .

Link to comment
Share on other sites

Τα οχτάωρα δεν τα έκανε το ΤΕΕ, αλλά το ΕΜΠ... δηλαδή την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αντί να την δίνει ο επαγγελματικός φορέας των μηχανικών, την έδεινε ένα ΑΕΙ... οπότε καταλαβαίνετε τι γινόταν αν ήσουν απόφοιτος του ΕΜΠ ή όχι...

τώρα γιατί το ΤΕΕ θέσπισε αυτές τις εξετάσεις-οπερέτα είναι άλλο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.