Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεος πολιτικος μηχανικος


teo1985

Recommended Posts

Καλά, εξαρτάται κι από το πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι γνώσεις σου. Αν ας πούμε δε ξέρεις ούτε τα βασικά, όντως θέλεις πολλή δουλειά. Κι όχι μόνο για να γίνεις καλός μηχανικός αλλά και γενικώς για να διαχειριστείς και τη δική σου περιουσία!

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Μια άλλη ιδέα είναι να ασχοληθείς με επενδυτικά προγράμματα ειδικά αν είσαι σε τουριστική περιοχή. Εκεί θέλει πάρα-πάρα πολλή προσοχή γιατί όλοι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και μετά σε φεσώνουν και εξαφανίζονται. Προκαταβολή και αποπληρωμή πριν την κατάθεση του φακέλου επιβάλλεται!!

 

 

Καλησπέρα Γιάννη ! Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα παραπάνω γι αυτό το αντικείμενο.. Πώς μπορεί να το εκμεταλλευτεί ένας νέος μηχανικός αυτό ??

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

όπως όλες οι δουλειές, έτσι και αυτή θέλει γνωριμίες....Αν λοιπόν έχεις κάποιο γνωστό γραφείο που ασχολείται με επενδυτικά προγράμματα (συνήθως οικονομολόγοι ή γεωπόνοι ή/και μηχανικοί αλλά αυτοί δεν σε χρειάζονται) κάνεις "κονέ" και στοχέυετε σε πελάτες. 

Το concept είναι ότι έχεις ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια επένδυση και ψάχνουν πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μόλις "ανοίξει" το πρόγραμμα είτε έχεις έτοιμα σχέδια και γενικά φάκελο και υποβάλλεις, είτε τρέχεις και ετοιμάζεις ότι προλαβαίνεις. 

Θέλει εμπειρία να πάρεις όσο περισσότερες αδειοδοτήσεις μπορείς και να ετοιμάσεις όσο γίνεται περισσότερα σχέδια και μελέτες αναλόγως βέβαια το είδος της επένδυσης, το χρηματοδοτικό και τον πελάτη. Αν ο πελάτης είναι του στυλ: "αν βγει κανένα προγραμματάκι, θα φτιάξω ένα-δυο ενοικιαζόμενα και βλέπουμε" χωρίς φράγκο στην τσέπη και περιμένει να τα βγάλει με υπερτιμολόγηση, τότε μακριά. Πριν 6-7 χρόνια ίσως να σου έλεγα ΟΚ με προσοχή και με προκαταβολή οπωσδήποτε. Τώρα, με σιγουριά: Μακριά!

Για περιπτώσεις που ο πελάτης θέλει να κάνει κάτι ούτως ή άλλως και έχει και λεφτά στην τράπεζα τότε προχωράς - με προκαταβολη πάντα - σε συνεργασία και με την βοήθεια του επενδυτικού γραφείου που συνεργάζεσαι, βλέπεις τι απαιτήσεις έχει το "αναμενόμενο" ή το τρέχον πρόγραμμα και ετοιμάζεις φάκελο προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τα κριτήρια που θέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εκτός δηλαδή από γενικά, ΄περιβαλλοντικές άδειες, τοπογραφικά, αρχιτεκτονική προμελέτη (τουλάχιστον) πρέπει να δεις αν παίρνεις μπόνους από χρήση ΑΠΕ (συνήθως ναι) από εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (είναι απαραίτητο στα τουριστικά) και άλλα τέτοια...

Να έχεις πάντα στο νου σου ότι εσύ είσαι ο μηχανικός, όχι ο επενδυτής. Οπότε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Εσύ κάνεις την καλύτερη δυνατή δουλειά και αν δεν εγκριθεί ή αν εγκριθεί και δεν θέλει να το κάνει, δικό του πρόβλημα. Εσύ πρέπει να έχεις συνάψει γραπτή συμφωνία για το πόσο θα πάρεις σε κάθε περίπτωση. 

Αν προχωρήσουν δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί συνήθως μεγάλο ποσοστό των αμοιβών καλύπτονται από τα προγράμματα. Αν όμως όχι, ο καθείς δυσκολεύεται να βάλει το χέρι στην τσέπη "τζάμπα" (έτσι θεωρείται...)

Σου μιλάει κάποιος πολλαπλώς παθών και αθεράπευτος....

Link to comment
Share on other sites

Επίσης λόγω των ιδιαιτεροτήτων της επαρχίας πρέπει να δεις και το επίπεδο ανταγωνισμού.

 

Δηλαδή πόσοι συνάδελφοι υπάρχουν στην περιοχή?

 

Επίσης πόσοι ακόμα πέφτουν από γύρω περιοχές?

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει πουθενά η διαδικασία για αυτές τις επενδυτικές μελέτες που να αναφέρει αναλυτικά τι έγγραφα χρειάζονται και από ποιούς πρέπει να είναι υπογεγραμμένα?

Link to comment
Share on other sites

Στα sites των κατά τόπους εταιρειών (αναπτυξιακές) που διαχειρίζονται τέτοια επενδυτικά προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για τις μελέτες αυτές? Προφανώς για να υπάρχουν θα χρειάζονται σε κάποιο στάδιο της αδειοδότησης..

 

Και τί ακριβώς είναι αυτές οι αναπτυξιακές εταιρείες? Δε μπορούμε να ανοίξουμε κατευθείαν εμείς μία?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σας,

Μου έγινε πρόταση να δουλέψω ως μηχανικός ασφαλείας σε μια εταιρεία τοποθέτησης ικριωμάτων. Είμαι 24 χρονών και μόλις έχω τελειώσει τους πολιτικούς μηχανικούς και το στρατιωτικό μου. Θεωρείτε ότι είμαι έτοιμος να δίνω πιστοποιήσεις για την κατάστασή τους και να παίρνω την ευθύνη με την υπογραφή μου για σημαντικά θέματα ασφαλείας στο εργοτάξιο στο ξεκίνημα της καριέρας μου;

Link to comment
Share on other sites

@Panos91 : Όχι, πρώτα να εκπαιδευτείς. Κάνε σεμινάρια. Να είσαι επιφυλακτικός πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Edited by Παπα-Mike
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.