Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα πτυχία των Κολεγίων γίνονται δεκτά για το διορισμό στο δημόσιο κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ


Engineer

Recommended Posts

Για να επανέλθουμε συμφωνώ απολύτως, αφού τα κολέγια/ το εξωτερικό/ τα ΤΕΙ κλπ βγάζουν "άσχετους" σύμφωνα με κάποιους δεν θα περάσουν ποτέ  στις εξετάσεις τους αντίστοιχους διπλωματούχουςΕίπαμε ήδη οτι η εμπειρία έδειξε οτι και να μειώσουμε τον αριθμό των εισακτέων, όοσι έχουν χρήματα θα πάνε Χ km πιο πέρα πχ Βουλγαρία Ρουμανία /Κύπρο οπότε οι μηχανικοί  δεν θα μειωθούν σημαντικά. Τουλάιστον ας μην διορίζονται στο δημόσιο και να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα όσοι δεν αποδείξουν οτι έχουν ένα minimum από  τις γνωσεις αυτές μέσω αδιάβλητων εξετάσεων.

 

Όχι όμως εξετάσεις τύπου πιστοποίησης και τελειώσαμε, είμαστε πια δικαιούχοι. Κάθε νέα θέση θα καλύπτεται και με νέα εξέταση. Κι όποιος ξέρει και γράφει καλά μπράβο του.

 

Δεν είμαι υπέρμαχος της συντεχνιακής αντίληψης των δικαιωμάτων. Ούτε κατά των τεϊ, ούτε κατά των κολλεγίων, ούτε κατά των μηχανικών περιβάλλοντος.. Καλώς υπάρχουν και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, αρκεί να παράγουν γνώση. Αλλά να υπάρχει δίκαιος συναγωνισμός με βάση τις καθαρές γνώσεις του καθενός. Δηλαδή όχι να κοπούν δικαιώματα των παλαιών σχολών και να δοθούν στις καινούριες απλά και μόνο για να τις αναβαθμίσουμε. Να μπούμε στην ίδια αίθουσα εξετάσεων και όποιος τα πει καλύτερα θα του κανω υπόκλιση. Αλλά όχι να με αποκλείεις και μένα από τη διαδικασία για να μπεις εσύ χωρίς συναγωνισμό..

 

Προφανώς υπάρχουν κακοί πολ μηχ που δεν έχουν ιδέα από βιολογικούς καθαρισμούς και κακώς πήραν πτυχίο αλλά το ίδιο άσχετοι θα είνια και ορισμένοι μηχανικοί περιβάλλοντος. Γιατί δηλαδή το δικό σας τμήμα να λειτουργεί ρολόι? στην ίδια χώρα δε ζούμε?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 125
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όχι, δεν αποκλείεται διότι υπάρχει σημαντική διαφορά επιπέδου φοιτητών. στα τμήματα ηλεκτρολόγων μπαίνουν κάθε χρόνο οι 5-10 μαθηματικές ιδιοφυϊες της χώρας και συνήθως τόσοι μόνο επιδίδονται στην τεχνολογία υπολογιστών, οι υπόλοιποι γίνονται σηε-τζήδες, κάτι που ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της "ηλεκτρομηχανολογίας".

Θυμάμαι περίπτωση μαθητή που αρίστευσε στον διαγωνισμό της ΕΜΕ. Είναι λοιπόν κατ εξοχήν μαθηματική ιδιοφυία.  Πέτυχε όμως στην Ιατρική. Αργότερα δε έβγαλε και το Φυσικό. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να δοθούν στην Ιατρική ΕΔ στα μαθηματικά και στην φυσική ή ίσως και ως μηχανικοί υπολογιστών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη δεν βλέπω γιατί να θεωρείται από τα παιδιά πιό μοδάτο τμήμα το ΗΜΜΥ , από το ΜΜ η το ΝΜ η το ΜΥ γιά να είμαστε λίγο σε συνάφεια στο αντικείμενο .

 

γιατί οι ΗΜΜΥ έχουν και επαγγελματικά δικαιώματα για συμμετοχή στον κατασκευαστικό κλάδο και διορισμό στη ΔΕΗ.

 

και γενικά η αίσθηση των πολλών εναλλακτικών προσελκύει.

 

είναι βέβαια και θέμα lifestyle, η ιδέα του πολυτεχνείου γοητεύει τον νεαρό υποψήφιο, ιδίως αν είναι αγόρι, σκέφτεται και την περιπέτεια των σπουδών σε ένα τμήμα με στριμένους καθηγητές και ψυχοφθόρες εξετάσεις, πολλές καταλήψεις και φασαρίες. θα το χει να το λέει, ήμουν κι εγώ εκεί..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τρολλάρεις .

 

Αλλιώς δεν εξηγείται .

 

Τι σχέση έχουν τα ΕΔ με αυτά που έλεγες περί επιπέδου σχολών και μορίων και απαξίωνες άλλες σχολές με παρόμοια η χαμηλότερα μόρια , που απλά δεν είναι μέρος του life style που πουλάνε οι φροντιστές .

 

Δηλαδή πέρσι που πέρασαν ΠΜ σε πολυτεχνείο με 14000 μόρια , πρέπει να τους διώξουν ?

 

Επίσης στριμμένοι καθηγητές και ψυχοφθόρες εξετάσεις υπάρχουν και σε άλλα τμήματα .

 

Σου λέω έχω γνώση από φίλους του γιού μου και τον ίδιο σε 30 τμήματα όλων των πεδίων .

Edited by BAS
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κλασικές θεωρώ τους πολ/μηχ, τους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους και τους χημ/μηχ. οι υπόλοιποι είναι υποσύνολα ή παράγωγα των παραπάνω.

Οι αρχιτέκτονες είναι υποσύνολο ή παραγωγο των πολ/μηχ ??? Μήπως δεν είναι μηχανικοί?? Οι τοπογράφοι?

Ηλεκτρολόγοι-μηχανολόγοι έπαψαν να υπάρχουν στην Ελλάδα την δεκαετια του 70. Στο έξωτερικό τουλάχιστον δύο δεκαετίες νωρίτερα.

 

Αν θες να χρησιμοποιήσεις την έννοια κλασσικός μηχανικός για ένα πολύ χοντρικό classification έχει καλώς. Αλλιώς η έννοια σαν μπούσουλας για το τι να προσφέρεται σαν σπουδή δεν προσφέρεται. Αυτό τον δρόμο δείχνουν τα άριστα των πολυτεχνείων της αλλοδαπής MIT, Imperial, …

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ένας που έγραψε 18000 και μπήκε ΗΜΜΥ και ένας που έγραψε 17000 και μπήκε ΜΥ έχουν διαφορά επιπέδου ;

 

Νομίζω πως δεν είναι τόσο μικρή η διαφορά. κατ αρχας πόσες σχολές σκέτων ΜΥ υπολογιστών υπάρχουν? νομίζω μόνο μία, της πάτρας, η οποία ενώ ξεκίνησε δυναμικά, κατέληξε να ναι από τις τελευταίες του πατρινιου πολυτεχνείου, ενώ το ΗΜΤΥ πρώτη...

 

Μη πιάσουμε τώρα την περιπτωσιολογία. Κι εγώ ξέρω παιδιά που πήγαν μαθηματικό γιατί είχαν ταλέντο αλλά τα περισσότερα από αυτά πήγαν ηλεκτρολόγοι γιατί και κει υπάρχει υψηλό επίπεδο στα μαθηματικά και κυρίως κι άλλοι ομοϊδεάτες! ενώ στο μαθηματικό οι περισσότεροι μπήκαν τυχαίως και δεν έχεις με ποιόν να συζητήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς γιά την γενιά σου . Την γενιά της ευμάρειας , του ΚΛΙΚ και που έπαιρνε χαρτζηλίκι , αυτό που τώρα θα παίρνει μισθό .

 

Ακόμα θεωρείς ότι είναι εύκολο να δώσεις εξετάσεις , επειδή είσαι μόλις πάνω από τα 30 και τα έχεις πρόσφατα , ενώ πιθανότατα δεν έχεις πατήσει σε φρεσκοριγμένο μπετό και δεν έχεις ανέβει σε σκαλωσιά , λόγω της κρίσης και έχεις ελάχιστη πείρα .

 

Τα πράγματα έχουν συχνά 2 και περισσότερες όψεις και καλό είναι να κάνεις μερικά βήματα πίσω ώστε να έχεις σφαιρική άποψη .

 

Οι ΗΜ παλιότερα ήταν πολύ χαμηλά , πρώτη μούρη ήταν οι ΠΜ , μετά έγιναν οι ΑΜ και το 70 ήταν οι ναυπηγοί που έπαιρνε μόνο 25 άτομα και θεωρούνταν η κορυφαία ελίτ .

 

Ακόμα στο παρελθόν ποτέ δεν υπήρχε αυτός ο ελιτισμός , ίσως γιατί τότε έμπαινε ένας στους 10 και όχι 8 στους 10 όπως σήμερα .

Link to comment
Share on other sites

[quote name="BAS" post="724879" timestamp="1409393113"]


Δηλαδή εκτός από Στατικοί , λιμενικοί , οδοποιοί , κατασκευαστές αεροδρομίων και σιδηροδρομικών έργων , γεφυροποιοί , αρχιτέκτονες , μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί , είναι οι ΠΜ των πολυτεχνείων και βιολόγοι καλύτεροι από τους βιολόγους και τους γιατρούς .

Πραγματικά μπαίνει άνετα στα ανέκδοτα .[/quote]

Έλα να με εξετάσεις και θα βεβαιωθείς... σε θέματα προσομοίωσης βιοαντιδραστήρων, υδατικά οικοσυστήματα, διάθεση σε αγρούς..

[quote name="BAS" post="724887" timestamp="1409393746"]

Τι σχέση έχουν τα ΕΔ με αυτά που έλεγες περί επιπέδου σχολών και μορίων και απαξίωνες άλλες σχολές με παρόμοια η χαμηλότερα μόρια , που απλά δεν είναι μέρος του life style που πουλάνε οι φροντιστές .[/quote]

Η απάντηση βρίσκεται στην έννοια "χρηματιστήριο". Η αγοραστές αναδεικνύουν με συναισθηματικά κριτήρια μετοχές φούσκες σε χρυσωρυχεία.

Ωστόσο, δεν απαξίωσα καμία σχολή. Απλά περιγράφω την εικόνα που αποκομίζω από το "χρηματιστήριο". Μπορεί να είναι και λάθος..

ας αφήσουμε λοιπόν και τα επαγγελματικά δικαιώματα να διαμορφωθούν από τις "αγορές"

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Οι αγοραστές που αγοράζουν με συναισθηματικά κριτήρια , είναι πωλητές market .....

 

Γιά τα βιολογικά εγώ δεν ξέρω , αλλά ο γιός μου σπουδάζει στο ΓΠΑ και επειδή βλέπω τα μαθήματα και την δυσκολία τους , σου λέω ότι είσαι εντελώς εκτός .

 

Αλλιώς να σου παραθέσω τα μαθήματα πολυτεχνικού χαρακτήρα που κάνει και να γίνει ΠΜ , ΑΜ , ΑΤΜ , ΜΜ και ΗΜ ταυτόχρονα με την δική σου λογική .

 

Μετά θα σου πω και τα ιατρικο-βιολογικά μαθήματα που κάνει ένας γεωπόνος και θα ζητήσω και από εκεί ΕΔ .

 

Γιά να γυρίσουμε όμως στην πραγματικότητα , η ΑΔΙΠ στις αξιολογήσεις που έκανε και στα συμπεράσματα της , μιλάει γιά τις επικαλύψεις στις σχολές και γιά την ανάγκη μείωσης μαθημάτων , που βέβαια σημαίνει και μείωση του αριθμού των καθηγητών και αυτό ενοχλεί καταστάσεις .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Μιλάς γιά την γενιά σου . Την γενιά της ευμάρειας , του ΚΛΙΚ και που έπαιρνε χαρτζηλίκι , αυτό που τώρα θα παίρνει μισθό . 

Μην τα βάζεις με ολόκληρη γενιά. Τα παιδιά αυτά εμείς τα κάναμε έτσι.

 

Ακόμα στο παρελθόν ποτέ δεν υπήρχε αυτός ο ελιτισμός , ίσως γιατί τότε έμπαινε ένας στους 10 και όχι 8 στους 10 όπως σήμερα .

Σωστό. Και προσθέτω: Και δουλεύανε 10 στους 10. 

 

Η νεολαία "σπουδοποιείται" από το κράτος επίτηδες για να καλυφθεί η παραγωγική του γύμνια. Ενώ τα τεχνικά έργα με το κόλπο της "εγγυητικής επιστολής" και του "χαρτοφυλακίου" περάσανε σε μια κλίκα μεγαλοεργολάβων ομοιόβαθμων με 'μας που το μόνο που διέθεταν ήταν πολιτικές διασυνδέσεις, ενώ η πόρτα της λαθρομετανάστευσης άνοιξε διάπλατα κυρίως γι' αυτούς, η νεολαία κλείστηκε σε τριτοβάθμια ιδρύματα χωρίς ουσιαστικό παραγωγικό αντίκρυσμα και δηλητηριασμένη με το συντεχνιακό και ελιτίστικο πνεύμα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.