Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγη απο Χορτα-θαμνους-ριζες σε οικοπεδο


gio

Recommended Posts

δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος, αλλά υπάρχει η λογική που λέει ότι το χωράφι σου πρέπει να το καθαρίζεις γιατί βάζεις σε κίνδυνο την περιουσία των γειτόνων σου. 7.500 τμ χωράφι πως το καθάριζες μόνος σου?

Μπαίνει μέσα καταστροφέας με τρακτερ?

ψέκαζες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σαλαμινα παντως ειχε στειλει χαρτι ο δημος οτι αν δεν καθαριστει απο τον ιδιοκτήτη θα το καθαρισει ο δημος και θα ερθει το αναλογο μπουγιουρντι.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος, αλλά υπάρχει η λογική που λέει ότι το χωράφι σου πρέπει να το καθαρίζεις γιατί βάζεις σε κίνδυνο την περιουσία των γειτόνων σου. 7.500 τμ χωράφι πως το καθάριζες μόνος σου?

Μπαίνει μέσα καταστροφέας με τρακτερ?

ψέκαζες?

όπως έχω γράψει βρίσκομαι μακριά 300 χιλ. από το χωράφι λόγω δουλειάς.>>.,,,στην γειτονιά υπάρχουν μόνον χωράφια,,,,και ένας μόνον με σπίτι......δηλ. αν έβαζα σιτάρι πάλι δεν βάζω σε κίνδυνο να πάρει φωτιά,τι διαφορά θα έχει δηλαδή σε αυτήν την περίπτωση>>????

Link to comment
Share on other sites

παιδιά έχω το ίδιο πρόβλημα με τα χόρτα,έχω 7,5 στρέμματα χωράφι και λόγο της απόστασης και της δουλειάς μου δεν τα κόβω τα χόρτα. Παλαιότερα ξόδευα την άδεια μου για να τα κόψω και κάθε χρόνο τα ίδια. Τώρα έρχομαι πολύ σπάνια στον τόπο αυτό. Υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει ότι πρέπει να είναι καθαρισμένο το χωράφι από χόρτα?????Μιλάω σε περίπτωση που κάποιος περαστικός πετάξει ένα τσιγάρο μέσα και αν θα είμαι καλυμμένος νομικά απέναντι στους γείτονες μου>>>>>?????

 

 


 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

ιδιώτης ήταν μια ειδικότητα μέσα στις επιλογές>>>>>>

Link to comment
Share on other sites

Ευχ για άμεση απόκριση

συμφωνω για τα σχοινα, αλλά είναι κληροτεμάχιο εκ διανομής, όπως και τα όμορά του. Για αντίστοιχα κληροτεμάχια , απ΄' ότι βλέπω σε πρόσφατα ΦΕΚ κύρωσης δασικών χαρτών ανά την Ελλάδα υπάρχει ρητά αναφορά ότι εξαιρούνται γιατί είχαν δοθεί για καλλιέργεια , ακόμη κι αν προκύπτει δάσωση πρόσφατη.... 

Καταλαβαίνω κάτι λάθος από τα ΦΕΚ???

Ωστόσο , το ερώτημα για τη διαδικασία νόμιμου καθαρισμού ( μέ ή χωρίς σχοίνα ) παραμένει  (Τρόπος απομάκρυνσης προιόντων κοπής) 

Καλησπέρα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσες να μου στείλεις το ΦΕΚ με ένα mail;

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις εξαφάνισης της βλάστησης για πάντα. ο ετήσιος καθαρισμός με μηχανικά μέσα είναι αναπόφευκτος. φορητό χορτοκοπτικό για μικρή έκταση, μηχανοκίνητο για μεγαλύτερη. το φρεζάρισμα ας αποφεύγεται διότι η βλάστηση ξαναβγαίνει πλουσιότερη και αν το έδαφος είναι επικλινές υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης. τα προϊόντα κοπής μπορούν να καούν τους χειμερινούς μήνες, αν μπει τρακτέρ συνήθως δεν αφήνει υπολείμματα. τα χημικά μέσα είναι βλαβερά για το περιβάλλον και μόνο όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της ανθρώπινης τροφής είναι αποδεκτή η χρήση τους.

 

το σιτάρι δε παραμένει για πολύ καιρό σε ξηρή κατάσταση. έχει συγκομιστεί πριν αρχίσουν οι μεγάλες ζέστες και οι φωτιές.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
On 8/27/2014 at 12:23 PM, Pavlos33 said:

για φυσικό προϊόν δεν γνωρίζω.

Για χημικά θα ψεκάσεις με round up (ζιζανιοκτόνο) και αν υπάρχουν ξυλώδεις θάμνοι (π.χ πουρνάρια κλπ) θα πάρεις το garlon (αρκετά ακριβό).

Χωρίς χημικά θα κάνεις χρήση χορτοκοπτικού με σκληρή πετονιά και στο τέλος θα μαζέψεις τα βάτα και θα τα κάψεις για να μην εξαπλωθούν  παντού. 

Αν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου μάλλον θα πρέπει να βάλεις μέσα φορτωτή ώστε να τα κόψει με τα δόντια από το φτυάρι και φορτηγό για να τα μεταφέρει εκτός οικοπέδου. 

Καλησπέρα, 10 χρόνια μετά! Ήθελα να ρωτήσω, γνωρίζεις αν επιτρέπεται ο ψεκασμός με RoundUp σε οικόπεδο εντός σχεδίου με όμορα χτίσματα-κατοικίες;; Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση;

Link to comment
Share on other sites

Από όσο θυμάμαι στη συσκευασία υπάρχει το θαυμαστικό που σημαίνει κίνδυνος για την υγεία. Νομίζω ότι η ελάχιστη απόσταση για εντός σχεδίου για να ψεκάσεις χαμηλά (χαμηλή πίεση κλπ) στο έδαφος είναι 20 μ από το πλησιέστερο σπίτι. Αν έχεις άλλες περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (πχ σχολεία, νοσοκομεία, πάρκα κλπ) η απόσταση είναι μεγαλύτερη. 48 ώρες πριν τον ψεκασμό αναρτάς προειδοποιητική επιγραφή σε εμφανές σημείο μπροστά στο οικόπεδο και φυσικά λαμβάνεις κάθε δυνατό μέτρο κατά τον ψεκασμό ώστε να μην πλησιάζει άνθρωπος ή ζώο κοντά. Εξυπακούεται ότι λαμβάνεις όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και ότι είσαι εξειδικευμένος-επαγγελματίας εφαρμοστής φυτοφαρμάκων με πιστοποιητικό γνώσης ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα. Κ εγώ αυτό υποψιάστηκα. Άρα, εφ όσον υπάρχουν σπίτια εφαπτομενικά και κατά μήκος ολόκληρων των δύο πλευρικών ορίων (το οικόπεδο είναι σχεδόν παραλληλόγραμμο)  και πλάτους ελεύθερης μικρής πλευράς-πρόσοψης 20μ, δεν θεωρείται νόμιμο να γίνει ψεκασμός. Σωστά;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι γιατί θέλεις να προβείς σε ψεκασμό με γλυφοσάτη;. Έχεις βάτα ή απλώς θέλεις να κάνεις χορτοκοπή για λόγους πυρασφάλειας σε συνήθη αγριόχορτα;

Ένα θέμα με τον ψεκασμό είναι ότι θα χρειαστεί να μαζέψεις και τα ξερά μετά και αναλόγως της βλάστησης ενδεχομένως χρειαστεί και δεύτερος ψεκασμός. Ένα άλλο θέμα είναι ότι κατά την άνθηση δεν πρέπει να γίνονται ψεκασμοί διότι κινδυνεύουν οι μέλισσες που τρυγάνε τη γύρη.  Έχεις και το θέμα των όμορων κατοικιών. Οπότε, σαν πρώτη επιλογή (αν φυσικά γίνεται) καλύτερα να προτιμήσεις την μηχανική χορτοκοπή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.