Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 138/τ.Α/13-6-2014) το Π.Δ. 90/2014, με το οποίο ορίζονται οι κατηγορίες έργων καθώς και οι προϋποθέσεις εγγραφής, κατάταξης και προαγωγής, στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ.), διπλωματούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής.

Το ανωτέρω Π.Δ., αντικαθιστά του άρθρο 4 του Π.Δ. 472/1985 (ΦΕΚ/Α΄/168/2-10-1985) που κωδικοποιήθηκε στο άρθρο 109 της κωδικοποίησης νομοθεσίας κατασκευής των δημοσίων έργων η οποία κυρώθηκε με το ν. 3669/2008 (ΦΕΚ/ Α΄/116/18-6-2008).

Ειδικότερα τα σημεία ι έως και νβ, της παρ. 1 του άρθρου 1 του άνω Π.Δ. αφορούν στις ειδικότητες διπλωματούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής που δεν προβλέπονταν στο Π.Δ. 472/1985 και αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στο Μ.Ε.Κ..

Ακολουθεί συγκεντρωτικός πίνακας των ειδικοτήτων, διπλωματούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής, με τις προϋποθέσεις εγγραφής τους και τις αντίστοιχες κατηγορίες έργων.

Σύμφωνα με το άρθρο 2, το Π.Δ. 90/2014 ισχύει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 13/06/2014.

Δείτε τον πίνακα ανά ειδικότητα

Πηγή: http://technews-gree...ml#.VBrrnPl_tnY

Click here to view the είδηση

• Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Είμαι Μηχανικός Δομικών Έργων Τ.Ε. με ΜΕΚ Β οικοδομικά. Οι συνάδελφοι Τ.Ε. αν έχετε καμία διευκρίνηση για τη περίπτωσή μας παρακαλώ ενημερώστε.

Δημοσιεύτηκε

Γιατι ο αγρονομος τοπογραφος δεν υπαρχει σε κατηγοριες οπως ''μηχανικος οδοποιιας/συγκοινωνιων κλπ''?

Δημοσιεύτηκε

Δεν κατάλαβα τι έγινε...

Ένας Π.Μ. τελικά που γράφεται ? Δεν γράφεται στις 5 κατηγορίες : ΟΔΟ, ΟΙΚ, ΥΔΡ, ΛΙΜ, Β/ΕΝ ανάλογα με την εμπειρία του ? 

Η ειδικότητα π.χ. Δομοστατικός Π.Μ. τι είναι ?!

Δημοσιεύτηκε

τωρα που μπήκε ο σεπτέμβρης και ξεκίνησαν οι εγγραφες στα κολέγια, οι ειδικότητες που δίνουν  ειναι αυτές τελικά;;

Δημοσιεύτηκε

Τι σημασία έχει αν οι ειδικότητες γίνουν 1046 αφού οι κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες ??

Αφορά κολλέγια όπως λέει και ο st2 που θα βγάζουν π.χ. δομοστατικούς πολιτικούς μηχανικούς ? Εγώ είμαι δομοστατικός πολιτικός μηχανικός ! Κάτι χάνω..

Δημοσιεύτηκε

Τι σημασία έχει αν οι ειδικότητες γίνουν 1046 αφού οι κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες ??

Αφορά κολλέγια όπως λέει και ο st2 που θα βγάζουν π.χ. δομοστατικούς πολιτικούς μηχανικούς ? Εγώ είμαι δομοστατικός πολιτικός μηχανικός ! Κάτι χάνω..

σε άλλο θέμα, αναφέρθηκε οτι υπαρχει η σκεψη να αυξηθουν οι κατηγοριες  σε 46

Προς το τέλος της συνάντησης, αιφνιδιαστικά η κα Τρέζου, Σύμβουλος του Υπουργού, μας ενημέρωσε για σκέψεις περί δημιουργίας 46 (!) κατηγοριών δημοσίων έργων (δηλαδή πέραν των υφιστάμενων 6 γενικών και των 8 εξειδικευμένων κατηγοριών)

http://www.michanikos.gr/topic/40444-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85/

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.