Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πιο καυτό καλοκαίρι στη Γη από το 1880


Engineer

Recommended Posts

Να συμπληρώσω ότι σύμφωνα με τους "τύπους" της κλιματολογίας, η Θεσσαλονίκη (όπως και αρκετή από τη Βόρειο και Δυτική Ελλάδα) ανήκει όχι στο μεσογειακό αλλά (οριακά) στο υγρό υποτροπικό κλίμα.

Δηλαδή ένα κλίμα με το ίδιο θερμοκρασιακό εύρος με το μεσογειακό, αλλά με πιο ομοιόμορφα κατανεμημένες τις βροχοπτώσεις στο έτος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 287
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφήστε τα όλα αυτά · όποιος έχει δει την ταινία Άφιξη 1 , ξέρει ποιός κρύβεται πίσω από την υπερθέρμανση του πλανήτη !

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να ξεκινήσω άσκοπη αντιπαράθεση αλλά από το γεγονός ότι δεν έκανε κάυσωνες σε μερικά μέρη της χώρας, μας καταλήξαμε στο ότι οι επιστήμονες τις ΝΟΑΑ μας λένε παπάτζες και ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι φυσικό φαινόμενο;;;;;
Αντι να μας προβληματίζουν ως μηχανικούς δηλαδή τέτοια άρθρα, εμεις τα χλευάζουμε;;

Link to comment
Share on other sites

Ήρωνα, όχι δεν είναι έτσι. Απλά επί τη ευκαιρία (μια που το 'φερε η κουβέντα δηλαδή) του βροχερού και δροσερού καλοκαιριού στη Β. Ελλάδα, υπενθυμίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μεν η κυρίαρχη θεωρία, δεν είναι θέσφατο δε.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλώ για σένα φίλε μου. Μιλώ για τα σχόλια που μιλάνε για "παραμυθάκια των λαμογίων της λεγόμενης κλιματικής αλλαγής".
Πρέπει να καταλάβουμε πως ακόμη και αν δεν ανέβει η μέση θερμοκρασία της γης όσο έχει προβλεφθεί, είναι θερμοδυναμικά βέβαιο (η αν θες αναμενόμενο) ότι όλη η περίσσεια ενέργειας που εγκλωβίζεται λόγω των ανθρωπογενών θερμοκηπιακών αερίων θα εκτονώνεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Και επίσης όταν απο μια απλά παρατήρηση, μηχανικοί (επιστημονες δηλαδή) καταλήγουν σε χλευασμούς θεωριών, είναι λογικό η κοινή γνώμη να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προτροπή των επιστημόνων για λιγότερη ρύπανση και σπατάλη πόρων ως "κινδυνολογία" και "κατευθυνόμενες έρευνες".

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να ξεκινήσω άσκοπη αντιπαράθεση αλλά από το γεγονός ότι δεν έκανε κάυσωνες σε μερικά μέρη της χώρας, μας καταλήξαμε στο ότι οι επιστήμονες τις ΝΟΑΑ μας λένε παπάτζες και ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι φυσικό φαινόμενο;;;;;

Αντι να μας προβληματίζουν ως μηχανικούς δηλαδή τέτοια άρθρα, εμεις τα χλευάζουμε;;

Καθόλου. Ίσα - ίσα που προβληματιζόμαστε. Αλλά από τον προβληματισμό - αν θέλεις να είσαι σωστός επιστήμονας - δεν μπορείς να αφαιρέσεις τον αντίλογο. Πες λοιπόν την άποψή σου.

Link to comment
Share on other sites

Ε πάνω κάτω την είπα. Πέρα απο ότι έγραψα θεωρώ πως πέρα από οποιοδήποτε κομμάτι της κλιματικής αλλαγής που μπορεί να είναι μέρος του φυσικού κύκλου του κλίματος, η επίδραση του ανθρώπου είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Οι συγκεντρώσεις του CO2 στην αττμόσφαιρα πλησιάζουν τα 400 ppm την στιγμή που ποτέ δεν είχαν ξεπεράσει τα 300 ppm τα τελευταία 500.000.000 χρόνια με μόνη εξαίρεση  μια περίοδο στην όπου υπήρχε τεράστια ηφαιστιακή δραστηριότητα.
Τώρα ο μηχανισμός λειτουργίας και ποιες θα είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ειναι κάτι υπερβολικά δύσκολο οπότε είναι λογικό να υπάρχουν πολλές διαφωνίες. Αλλά είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα είναι αρνητικες.
Και νομίζω θα συμφωνήσεις ότι το να λες εκφράσεις όπως "λαμογια" και "παραμύθια" μόνο επιστημονικος αντίλογος δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

"Οι συγκεντρώσεις του CO2 στην αττμόσφαιρα πλησιάζουν τα 400 ppm την στιγμή που ποτέ δεν είχαν ξεπεράσει τα 300 ppm τα τελευταία 500.000.000 χρόνια με μόνη εξαίρεση  μια περίοδο στην όπου υπήρχε τεράστια ηφαιστιακή δραστηριότητα."

 

παρολα αυτα καλο ειναι να λεμε οτι η αυξηση της ποσοτητας του CO2 επεται της αυξησης της θερμοκρασιας καθως αυτη ελευθερωνει τεραστιες ποσοτητες CO2 απο τους ωκεανους...

 

το αν ο ανθρωπος εχει συμβαλει σε αυτην (την αυξηση του CO2) ειναι αδιαμφισβητητο. το ποσο ομως ειναι μαλλον υπο τεραστια αμφισβητηση!

 

ps. την περιοδο που αναφερεσαι (με την ηφαιστιακη δραστηριοτητα) η θερμοκρασια του πλανητη ειχε πτωση λογω παγκοσμιας καλυψης της ατμοσφαιρας απο σταχτες κλπ κλπ , με αποτελεσμα η πτωση θερμοκρασιας να οδηγησει σε δεσμευση CO2 απο το νερο των ωκεανων

Edited by MoonLooP
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα κάτι αντίθετο. Απλά από μόνο του το γεγονός ότι τα επίπεδα συγκέντρωσης του CO2 δεν υπήρξαν ποτέ ξανα τόσο υψηλά, απο την στιγμή που εμφανίστηκε η ζωή όπως την ξέρουμε ανάγει την μελέτη του φαινομένου του θερμοκηπίου στα πιο σημαντικά θέματα που μπορουν να απασχολουν τον πολιτισμο μας.
Ο άνθρωπος έχει απελευθερώσει βίαια μέσα σε 150 χρόνια ποσότητες άνθρακα (σε μορφή διοξειδίου) που χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να δεσμευθούν στο φλοιό της γης. Χωρίς να συνυπολογίσω άλλα αέρια του θερμοκηπίου.
Και ναι οι ωκεανοί όταν ζεσταίνονται απελευθερώνουν CO2 αλλά από ότι φαίνεται αυτή την στιγμή παρά την αύξηση της θερμοκρασίας δεσμεύουν CO2 γιατί έχει αυξηθεί η αναλογια CO2ατμ/CO2ωκεανων και πρέπει να επέλθει η αρχική ισορροπία.
Επιπρόσθετα δεν ξέρουμε τι επιδράσεις θα έχει η οξύνιση των ωκεανών στους οργανισμους που ζουν.
Γενικώς έχουμε φτάσει στο σημείο που όλοι συμφωνουν ότι εχουν αυξηθεί τα θερμοκηπιακά αέρια λόγω των ανθρωπινων δραστηριοτήτων, όλοι συμφωνούμε ότι τα θερμοκηπιακά αέρια αυξάνουν την μέση θερμοκρασίας της γης, αλλα για κάποιο λόγο πιστεύουμε πως ο πλανήτης για πρώτη φορά θα διορθώσει αυτή την ανωμαλία μέσα σε λίγες δεκαετίες και όχι σε βάθος χιλιάδων χρόνων όπως έχει γίνει μέχρι τωρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Link to comment
Share on other sites

Αφού σοβάρεψε το θέμα ..

Κατ' αρχάς είναι λάθος και αντιεπιστημονικό να μιλάμε για "ανθρώπινη δραστηριότητα" αόριστα και ουδέτερα

Πρόκειται για συγκεκριμένες δραστηριότητες συγκεκριμένων ανθρώπων -οικονομικών κοινωνικών τάξεων- με κάλυψη από συγκεκριμένες πολιτικές με επιπτώσεις στο κλίμα και στο μικροκλίμα

Η καταστροφή των δασών στον Αμαζόνιο, το φωτοχημικό νέφος στη κεντρική Ευρώπη δεν είναι "ανθρώπινη δραστηριότητα" είναι "ανάπτυξη" και εκμετάλλευση πηγών και ανθρώπων υπέρ κάποιων άλλων

Ποιος από τους οικολόγους αυτού του τύπου και των ΜΜΕ ασχολείται με αυτά?

Αντίθετα μας προωθούν την συνενοχή με χαρακτηρισμούς του τύπου "ανθρώπινη δραστηριότητα" και μια καταστροφολογία ουδόλως επιστημονικά αποδεδειγμένη

Το να προσπαθούν να με πείσουν ότι η τρύπα του όζοντος οφείλεται στη χρήση λακ από τις νοικοκυρές και όχι στην παραγωγή του προϊόντος είναι λαμογιά

Το να μου πλασάρουν ότι η αντικατάσταση των A/C από inverter θα σώσει τον πλανήτη (αγνοώντας τι επιπτώσεις έχει η ανακύκλωση των συσκευών και η παραγωγή νέων) και να μου φορτώνουν την ευθύνη για τη χρήση τους είναι λαμογιά

Το να κατηγοριοποιούν τις κατοικίες βάσει ενεργειακής απόδοσης και να αφήνουν απ' έξω από τον έλεγχο π.χ. τις βιομηχανίες είναι μεγάαααλη λαμογιά γιατί σκοπός είναι η επιβολή φόρου για τις "ενεργοβόρες" κατοικίες

Συνδυασμός των δυο παραπάνω είναι και οι "νέες" τεχνολογίες στα αυτοκίνητα (που προϋπήρχαν αλλά τώρα αποφάσισαν να τις πλασσάρουν στην αγορά)

Το επίπεδο της οικολογίας του αλ-γκορ είναι επίπεδο πάγκαλου του "μαζί τα φάγαμε" (αλλά εσείς θα πληρώσετε)

Ε λοιπόν αν "ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώσει" τότε ας πληρώσουν τα κράτη που δεν υπέγραφαν τις συμφωνίες του Κυοτο κ.α. και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν

Edited by imhotep
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.