Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρέπεται η άγνοια νόμους στις Δημόσιες Υπηρεσίες;


Paul_Mix

Recommended Posts

Κάθε μέρα διαβάζουμε νέους νόμους και ψαχνόμαστε για το τι θα πρέπει να κάνουμε και τι αλλάζει.

Οι υπάλληλοι όμως, στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες δεν συγκινούνται ιδιαίτερα, ακόμα κι όταν τους δείξουμε το Νόμο, αρνούνται να τον εφαρμόσουν λέγοντας "δεν μας έχει έρθει εγκυκλιος"

 

Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στους ιδιώτες-ελευθερους επαγγελματιες?

οι υπάλληλοι των δημοσιων υπηρεσιών και των τραπεζών έχουν την δυνατότητα να ΜΗΝ εφαρμοζουν τους νόμους ισχυριζόμενοι ότι δεν τους έχει έρθει εγκύκλιος?

Link to comment
Share on other sites

Με μια αίτηση-αναφορά να απαιτείς να σου δοθεί εγγράφως αυτή η απάντηση. Από την στιγμή που δημοσιεύεται κάτι, ισχύει για όλους και πρωτίστως για την διοίκηση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και να μην ξεχνάς ποτέ να υποβάλλεις εγγράφως και να πρωτοκολλείς κάθε σου αίτημα!!!!

Από την ημερομηνία που θα το κάνεις ....."αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση", η οποία είναι πάντα προς το συμφέρον σου!

 

Α... και ξέχασα κι αυτό: "Για να κάνεις ομελέτα, πρέπει να τα σπάσεις τ' αυγά"!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και να μην ξεχνάς ποτέ να υποβάλλεις εγγράφως και να πρωτοκολλείς κάθε σου αίτημα!!!!

Από την ημερομηνία που θα το κάνεις ....."αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση", η οποία είναι πάντα προς το συμφέρον σου!

 

Α... και ξέχασα κι αυτό: "Για να κάνεις ομελέτα, πρέπει να τα σπάσεις τ' αυγά"!

 

Ακόμα και αίτηση να κάνω, "ξεχνάνε" να απαντήσουν. Εχω υποβάλλει αιτήσεις στις οποίες δεν έλαβα ποτέ απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που μια δημόσια υπηρεσία οφείλει ν' απαντήσει εγγράφως και συγκεκριμένες διαδικασίες που μπορούν ν' ακολουθήσουν οι πολίτες όταν οι δημόσιες υπηρεσίες ...κωφεύουν! Δεν έχω πρόχειρα τα έγγραφα τώρα, αλλά με λίγη αναζήτηση μπορείς να τα βρεις....

Link to comment
Share on other sites

Προθεσμίες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών

 

8.1.2014

Άρθρο 6 Ν.3242/2004

Άρθρο 4 Ν. 2690/1999

- Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται μικρότερες προθεσμίες. Η προθεσμία αρχίζει από την κατάθεση της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία και την υποβολή ή συγκέντρωση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, πιστοποιητικών ή στοιχείων. Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Για υποθέσεις αρμοδιότητας περισσότερων υπηρεσιών, η προθεσμία του πρώτου εδαφίου παρατείνεται κατά δέκα (10), ακόμη, ημέρες.

- Οι διοικητικές αρχές οφείλουν, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, να χορηγούν αμέσως πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Αν η άμεση χορήγηση τούτων δεν είναι δυνατή, αυτά αποστέλλονται ταχυδρομικώς, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί.

- Εάν κάποια υπόθεση δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, ειδικά αιτιολογημένης, η αρμόδια υπηρεσία οφείλει, εντός πέντε (5) τουλάχιστον ημερών πριν από την εκπνοή τους, να γνωστοποιήσει εγγράφως στον αιτούντα:

α) τους λόγους της καθυστέρησης, β) τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον αριθμό τηλεφώνου του, για την παροχή πληροφοριών και γ) κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία.

- Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να ορίζεται, κατά περίπτωση, διαφορετική προθεσμία για τη διεκπεραίωση υποθέσεων, εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι που αναφέρονται ρητώς σ’ αυτήν.

Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών, σχετικές εγκύκλιες οδηγίες καθώς και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με τις ειδικές προθεσμίες, μπορείτε να βρείτε στα Σχετικά Αρχεία.

 

από http://www.ydmed.gov.gr/?cat=70 τώρα αν υπάρχει κάτι νεότερο ας ενημερώσει όποιος γνωρίζει

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Προσοχη ομως στις ειδικες διαταξεις!!!
Υπαρχουν πολλες παρεκλησεις.Πρεπει στην ουσια να ξερεις αν στο θεμα σου υπαρχουν ειδικες περι προθεσμιων διαταξεις (οπως π.χ. στα Δημοσια Εργα)

Κοιτα και αυτο για πληρη ενημερωση σου

http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20120312_dikaiwmata_politwn.pdf

Edited by KF
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.