Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα πρώτα βήματα της Τηλεματικής σε λεωφορεία της Αθήνας είναι γεγονός


Engineer

Recommended Posts

 

Mπα, οι οθόνες είναι μικρές και αναρτημένες σε σχετικά μεγάλο ύψος..

ηδη λειτουργουν στην Θεσσαλονικη

 

ειναι "ψηλα" και εξυπηρετουν..

tilematiki-300x181.jpg

 

 

καλυτερα δεν γινεται...

post-69876-0-65227900-1413128173_thumb.jpg

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

μπράβο! έτσι θα είναι και της αθήνας! ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες αλλά δε θυμάμαι σε ποιά στάση τις είδα.

Link to comment
Share on other sites

Επόμενο βήμα οι μπάρες σε όλα τα ΜΜΜ και οι ηλεκτρονικές κάρτες.

 

Όλο και κάποια πατέντα θα βρεθεί να παρακαμφθούν κι αυτά, αλλιώς θα ακολουθήσει λαϊκή εξέγερση!

Link to comment
Share on other sites

Καμία λαική εξέγερση δεν θα ακολουθήσει...Αυτά με το "δεν πληρώνω" τα πιστεύουν ελάχιστοι. Ας πηγαίνουν με τα πόδια.

 

Το κόστος των ΜΜΜ στην Ελλάδα είναι πάμφθνο και παρόλα αυτά εξακολουθούμε να μην τα πληρώνουμε. 15 ευρώ ! κάνει μία μηνιαία κάρτα για φοιτητές και ανέργους και άλλες ομάδες. Και το 30αρι λίγα είναι αν δουλεύεις κάπου. Τι να κάνουμε οι μεταφορές είναι μέρος της ζωής μας και έχουν ένα κόστος όπως σε όλον τον κόσμο. 

Link to comment
Share on other sites

έχω 4μελή οικογένεια και θέλω να κατέβω στο κέντρο Κυριακή για βόλτα στην Αεροπαγ. , χρειάζομαι 4*1.20 για να πάω και 4*1.20 για να γυρίσω σύνολο 9.60€ μόνο για μεταφορά και δεν θα κάτσουμε όλοι μαζί σε θέση στο μετρό για ποτέ δεν βρίσκω (ιδίως στο γύρνα από Σύνταγμα). ναι αν ημουν φοιτ./ανεργ./συνταξ. μπορεί και να άξιζε αλλά τώρα ούτε που το σκέφτομαι... τι να την κάνω την τηλεματική όταν το λεωφορείο βρωμοκοπάει  και ο οδηγός τρέχει με 80 στον άδειο κυριακάτικο κατηφορικό δρόμο...

Link to comment
Share on other sites

σε μια σύγχρονη πόλη η δημόσια αστική συγκοινωνία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, διότι είναι στοιχειώδης κοινωνική παροχή που αυξάνοντας την κινητικότητα των κατοίκων και των επισκεπτών θα βγάλει και τα λεφτά της. ο πολύτεκνος συνάδελφος θα προλάβει να κάνει περισσότερες δουλειές, ψώνια και βόλτες και η πόλη θα βγει κερδισμένη. επίσης θα ξαλαφρώσουμε από τα πολλά αυτοκίνητα που οι αρνητικές επιπτώσεις τους πρέπει να χρεωθούν σε λεφτά. η δωρεάν συγκοινωνία είναι εφικτή και πρέπει να αποτελεί στόχο κάθε προοδευτικού δημάρχου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε μια σύγχρονη πόλη η δημόσια αστική συγκοινωνία πρέπει να είναι δωρεάν για όλους.....

 

Που ισχύει αυτό που λες γιατί θα τρελαθούμε ? Θεωρητικά τα πάντα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους αλλά δεν γίνεται. Ο λόγος απλός. Δεν θα πληρώνει κάποιος που δεν τα χρησιμοποιεί για κάποιον που τα χρησιμοποιεί. Το "τα πάντα δωρεάν" και άδικο είναι και οδηγεί σε πολύ χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών. Γιατί μπορεί το κράτος να σου παρέχει δωρεάν ένα λεωφορείο κάθε μία ώρα και να σου πει ο.κ. σου παρέχω δωρεάν μεταφορά..ε δεν είναι έτσι !

 

Το κόστος των ελληνικών ΜΜΜ ακόμη και συγκριτικά με την ποιότητα υπηρεσιών, παραμένει χαμηλό. Στο Λονδίνο που έχω πάει μία μηνιαία που θυμάμαι πλησιάζει τα 150 ευρώ !!! Ε ακόμη και να θεωρήσεις ότι τα λεωφορεία τους είναι φοβερά, μιλάμε για 5πλασια τιμή.... 

 

Για τον φίλο με την 4μελή οικογένεια, ο.κ. υπάρχει φτηνότερος τρόπος να πάει κέντρο όμως ?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι μόνο η χρήση των λεωφορείων αλλά γενικά η χρήση των δρόμων. Οι κάτοχοι των ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη, ανάλογα με την όχληση που προκαλεί το όχημά τους μέσα στην πόλη. και με τα λεφτά αυτά θα κινούνται δωρεάν οι μη έχοντες αυτοκίνητο. και οι εναπομείναντες αυτοκινητιστές θα απολαμβάνουν αδειανούς δρόμους, απεριόριστες θέσεις στάθμευσης κλπ.

 

Υπάρχουν πόλεις στις οποίες γίνονται ή προσπαθούν να γίνουν τέτοια συστήματα. Ψάξε σε βιβλιογραφία αστικής κυκλοφορίας πχ το βιβλίο "Μια διαφορετική δημόσια συγκοινωνία σε μια διαφορετική πόλη" του Θάνου Βλαστού. Διατίθεται δωρεάν εδώ:

http://www.smu.gr/article.php?story=20100617042456800

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.