Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κομπλεξικές αντιδράσεις της διοίκησης και των καθηγητών του ΤΕΙ Πειραιά. Αν όντως ένιωθαν περήφανοι και ενδιαφερόντουσαν για το ΤΕΙ δεν θα ασχολούνταν καθόλου με την ταμπέλα αλλά θα έψαχναν τρόπους να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του ΤΕΙ. Σύμφωνα με το νόμο 4009/2011 τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ του Τεχνολογικού Τομέα και τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία στα ΑΕΙ του Πανεπιστημιακού Τομέα. Έχετε δει κανένα πανεπιστήμιο να αυτοπροσδιορίζεται ως ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τομέα; Ούτε η διοίκηση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών δεν προβαίνει σε τέτοια καραγιοζιλίκια.

 

Σκεφτείτε τον τίτλο:

"Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας

Πανεπιστημιακού Τομέα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο"

 

 

Θα γελάνε και οι πέτρες. Τώρα η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά έχει δώσει δικαίωμα να χλευαστεί το ΤΕΙ Πειραιά καθώς με μεγάλα άσπρα γράμματα αναγράφεται στον δικτυακό του τόπο η φράση:

"ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ"

και από κάτω με μικρά γκρίζα αμυδρά γράμματα που διαβάζονται με δυσκολία

"ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ"

 

Με μια λέξη "σαχλαμάρες". Η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά αναλώνεται σε σαχλαμάρες.

 

Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της μετονομασίας. Η επωνυμία ενός ΑΕΙ καθορίζεται με προεδρικό διάταγμα. Για τη μετονομασία του ΤΕΙ Πειραιά πρέπει να δημοσιευθεί σχετικό προεδρικό διάταγμα. Επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει η επωνυμία εξακολουθεί να παραμένει "ΤΕΙ Πειραιά". Όλα τα άλλα είναι φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Οι διοικήσεις των ΤΕΙ πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό μέσο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ και όχι για την υποβάθμισή τους. Γι αυτό χρειάζεται η δέουσα σοβαρότητα και η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα σοβαρότητας (δυστυχώς πρωτογενές).

Edited by geoste
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω απολύτως κανενα προβλημα οι ΤΕΙτζηδες να αναβαθμιστουν σε ΑΕΙτζηδες.

Αρκει να δίνουν εξετασεις για αδεια ασκησης επαγγελματος που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα τους εγγράφει στο καρκινοΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΕ.

Οχι μαγκιες, και με ξένα κόλυβα κηδεια αγαπητοι ΤΕΙτζηδες....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

http://www.esos.gr/arthra/35584/anakoinosi-toy-proedroy-toy-tei-kritis

 

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ίδρυση, ύστερα από επιτυχή διεκδίκηση, της έδρας UNESCO στο επιστημονικό αντικείμενο “Solid Earth Physics and Geohazards Risk Reduction”, με κάτοχο της έδρας τον διεθνώς καταξιωμένο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Δρα Φίλιππο Βαλλιανάτο.

Το επίτευγμα αυτό προσδίδει στο Ίδρυμα και ιδιαίτερα στον κάτοχο της έδρας ένα προωθημένο εφαλτήριο αδιαμφισβήτητης αξίας και παγκόσμιας εμβέλειας, ώστε να υπηρετήσει με αυξημένο σθένος, συνέπεια και αφοσίωση την έρευνα και την εκπαίδευση στο επιστημονικό πεδίο της έδρας, προσφέροντας πολυεπίπεδα στην κοινωνία και ιδιαίτερα τις νέες γενιές. Στο πνεύμα αυτό το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της έδρας UNESCO “Solid Earth Physics and Geohazards Risk Reduction”.

 

 

Για πες στον ελληναρα επιστημοναρα ότι σπουδάζεις στο ΤΕΙ Κρήτης!!!!!θα σου πει τα γνωστα παραμυθια για μορια εισαγωγης για καθηγητες χωρις πτυχια κτλ κτλ....Βλέπετε υπαρχει  μεγαλο ζορι το οτι τα τει ειναι ΑΕΙ ανωτατα ιδρυματα δηλαδη και ειναι αναγνωρισιμα παντου πλεον....Καλα κάνει το ΑΕΙ ΤΤ Πειραια και αλλάζει ονομασια γιατι ο καραβλαχος ελληναρας θα αρεσκεται στο ΑΕΙ-ΤΕΙ και στο φτωχο μυαλουδακι του το τει δεν ειναι ΑΕΙ ή ειναι ανωτερη εκπαιδευση...Καιρος να μπαινουν καποια πραγματα σε μια σειρα 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λέει ο άλλος από πάνω αν θέλουν οι τειτζήδες να γίνουν ΑΕΙτζήδες...........Εχουν περάσει τόσοι νόμοι έχουν γίνει τόσες αλλαγές κτλ........Και μετά γκρινιάζετε που το ΑΕΙ ΤΤ ορθώς άλλαξε όνομα......Ναι κύριοι τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ αλλά αν δεν αλλαχτεί και η πινακίδα έξω από τα τεχνολογικά ιδρύματα θα υπάρχουν άτομα σαν τον από πάνω που θα ονοματίζουν όπως θέλουν και όπως έχουν όρεξη 
 
 
 
 
 




Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Το ότι εμείς του ΕΜΠ θεωρούμαστε master, το λέμε μεταξύ μας; :mrgreen:
 
Γιατί συμφοιτητής μου (και με MBA παρακαλώ), που πήγε να δουλέψει στην Αυστρία σε εταιρεία, σαν Μηχ. Μηχ., ούτε τον τίτλο ING. δεν του δώσανε... Τόσο πολύ το υπολογίζουν το ΕΜΠ στο εξωτερικό...
 
Πέρα από την πλάκα, υπάρχει κάτι επίσημο επ' αυτού; Γιατί το ακούω από τότε που αποφοίτησα εδώ και 15 χρόνια...

Θα προσπαθήσω  να είμαι κάπως χρηστικός .
Ο συνάδελφος έχει ορισμένα δικαιώματα ως ευρωπαίος πολίτης. Αναφέρομαι συγγεκριμένα σε αυτά που πηγάζουν από την Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005 «σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων»
Μπορεί δηλαδή


  • να μεταφέρει ΕΔ από την Ελλάδα στην Αυστρία και  
  • Να φέρει τον τίτλο του διπλωματούχου μηχανικού Diplom Ingenieur (DI στην Αυστρία, στην Γερμανία θα ήταν Dipl. Ing.)

Να πω ότι ατό δεν είναι ο τίτλος Ingenieur (αλλά είναι ανώτερος) Ένας παλιός συνάδελφος αυστριακός  που ήταν Ingenieur μου είχε εξηγήσει ότι έχεις το δικαίωμα να φέρεις αυτόν τον τίτλο με περάτωση σπουδών σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (όχι ΤΕΙ)
Από αυτήν την σελίδα http://ec.europa.eu/internal_market/qualifications/contact/national_contact_points_en.htm υπάρχουν τηλέφωνα στην Αυστρία για να ρωτήσει ο συνάδελφος. Υποτίθεται ότι οι αντίστοιχοι στην Ελλάδα θα τον βοηθήσουν.
Σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα προτείνω μεσολάβηση του δικτύου SOLVIT
 
Ας μην τρελαθούμε. Ο φίλος σου (ΜΜ) αποκλείετε να συνάντησε είτε κάποιους γραφειοκράτες (στην πατρίδα του Κάφκα. έτσι) είτε έναν εργοδότη που ήθελε να τον κοντύνει;
 
 
[hr]


Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Επειδη δεν εχει νοημα να μπαινω σε λεπτομέρειες πολυ κακως ο γνωστος σου δεν πηγε/επικοινώνησε με τον αυστριακο VDI και τις κατα τοπου υπηρεσίες για να τον ενημερωσουν τι και πως αναγνωριζεται(αν χρειαζεται διαδικασια) και τι παιζει με τον τιτλο . 

 

Κατα τα αλλα δεν πολυκαταλαβα τι σημανει οτι η εταιρεια δεν του εδωσε το Dipl.Ing..

η εταιρεια θεση δινει , αν η θεση πχ λεγεται ας πουμε senior consultant blabla και στην αγγελια ζητουσαν σπουδες μηχανικου πρεπει να κανουν ειδικη αναφορα στον τιτλο της θεσης?

 

πσ: ειχα αρχισει να ανησυχω 1 μηνα δεν επαιξε το θεμα

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

... το ΑΕΙ ΤΤ ...

Συχωρέστε με αλλά χαριτολογώντας και άνευ  αιχμής αντιπαράθεσης είδα το ΤΤ (ταυ –ταυ) του συναδέλφου και έκανα αναζήτηση στο γοογλε…

Αποτέλεσμα  αυτό

 

 

Και δείγμα αυτό…. 1280x1024_audi_tt_0.jpg

 

Νε πα μαλ εδω που τα λέμε…

 

(τέλος το οφφ τόπικ από εμένα)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Και με την αλλαγή του τίτλου τι θα γίνει δηλαδή? Θα αλλάξει κάτι στα ΤΕΙ? Προσωπικά τέλειωσα το ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Τοπογραφίας) και έπειτα από 2 χρόνια άσκησης του επαγγέλματος με τις μεγάλες (οικονομικές και άλλες) δυσκολίες της εποχής μπορώ να πω ότι οι γνώσεις που αποκόμισα από τη σχολή μου τόσο σε τεχνικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο μου είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς στην καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος μου.....δεν ξέρω βέβαια αν θα συνέβαινε το ίδιο εάν δούλευα στο εξωτερικό......

Όπως και να έχει πάντως επειδή έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές το ζήτημα αυτό και έχει πάντα τη γνωστή κατάληξη να τσακώνονται οι ΠΕ με τους ΤΕ.....εγώ το μόνο που έχω να προτείνω είναι χαλαρώστε λίγο δεν υπάρχει λόγος αψιμαχίας.....σε αυτή τη χώρα με τα εργασιακά δικαιώματα όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον και με την τεράστια πτώση της αγοράς εργασίας είτε έχεις τίτλο από το ΕΜΠ είτε από το ΤΕΙ Πειραιά με 300 ευρά το μήνα θα τη βγάζεις.......

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Αλλή μια τζάμπα συζήτηση που θα οδηγήσει σε διαμάχες χωρίς ουσία. Το σημαντικότερο που πρέπει να επιτευχθεί και δεν έχει γίνει ακόμα είναι η έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στις σχολές και τα τμήματα των ΤΕΙ που εκκρεμούν ακόμα. Επίσης δεν έχουν αλλάξει την ονομασία τους όλα τα ΤΕΙ αλλά μόνο του Πειραιά, κίνηση που προφανώς βασίζεται στην μεμονωμένη ενέργεια του προέδρου του, τα υπόλοιπα ΤΕΙ ακόμα κοιμούνται ή δεν τους απασχολεί το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.