Μετάβαση στο περιεχόμενο

Exit Poll


geoste

Exit Poll  

36 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι ψηφίσατε σήμερα;

    • Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
    • Νέα Δημοκρατία
    • Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Δημοκρατική Παράταξη
    • Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
    • Ανεξάρτητοι Έλληνες
    • Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
    • Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
      0
    • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
    • Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά
      0
    • Το Ποτάμι
    • Τελεία
    • Ένωση Κεντρώων
    • Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ)
      0
    • Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
    • Άλλο Κόμμα
      0
    • Λευκό
      0
    • Άκυρο
      0
    • Δεν Ψήφισα


Recommended Posts

Δηλαδή όταν γίνεται η προσευχή στα σχολεία και δεν μετέχουν αυτοί που δεν θέλουν τι πειράζει? Μήπως πάμε σε κατάργηση και χλευασμό της θρησκείας? Μήπως θα απαγορεύεται να κάνει κανείς το σταυρό του έξω από το σπίτι? Λέω τώρα..δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει αυτό

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μην τα βλέπετε μονομερώς

είπα ότι είπα πιο πάνω

ωστόσο η θρησκεία είναι μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας μας με τα καλά του και τα κακά του

ασχέτως εάν με την έλευση του χριστιανισμού το μεγαλύτερο μέρος του ιερατείου του πρώην δωδεκάθεου έκανε μεταγραφή

και οι "λαϊκοί" παπάδες είναι κατάλοιπο της φιλ-ελεύθερης (όχι οικονομικά) ελληνικής "λειτουργίας" και δεν υπάρχουν στον καθολικισμό

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

ετσι και αλλιώς αυτά έχουν γίνει , μόνο σε δικαστήριο βλέπω θρησκευτικές εικόνες πια Χτες που πήγα να ψηφίσω στο σχολείο του γιου μου δεν είδα θρησκευτικές εικόνες σε εμφανή θέση (κάτι που με ενοχλούσε όταν ήμουν εγώ μαθητής που έβλεπα την εικόνα του χριστού πάνω από τον δάσκαλο ) Όπως δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία στην εκκλησία όπως όταν ήμουν εγώ μαθητής Εγώ δεν λέω να μην πληρώνονται οι ιερωμένοι από το κράτος αλλά παράλληλα με τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις να κάνουν και δουλειά σαν δημόσιοι υπάλληλοι Ας πούμε μπορούν να πάρουν γραφειοκρατική δουλειά από την αστυνομία και να ξεμπλοκάρουν αστυνομικοί για δουλειά εκτός  γραφείων 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το τι θα κάνεις εσύ σαν Ικαρος μέσα ή έξω από το σπίτι σου κανείς δεν θα στο απαγορεύσει. Είπαμε δεν πειράζει κανείς την εκκλήσια. Απλά δεν την πληρώνουμε και δεν την μπλέκουμε με το κράτος. Είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό που λέω όσο και αν δεν θες να το καταλάβεις. Εσύ του αλλάζεις την διάσταση.

 

Απλά δεν θα υποχρεούται  κανένανας κρατικός φορέας να μετέχει σε θρσκευτικές λειτουργίες, με επίσημο τρόπο όπως τώρα. Τι σχέση έχει το "εξω από το σπίτι μου". ? Ό,τι θες κάνε έξω από το σπίτι σου. Δεν ασχολείται κανένας με τον λαό. Αυτό που λες γίνεται π.χ. στην Βόρειο Κορέα όπου νομίζω η θρησκεία είναι παράνομη.

 

Δηλαδή για πες μου...Στην "Χ" κρατική υπηρεσία γιατί δεν κάνουν προσευχή κάθε πρωί και κάνουν...μόνο στα σχολεία ? Στον στρατό γιατί δεν κάνουν ? Αφού ξέρεις τώρα ότι πρόκειται περί κατήχησης των παιδιών  αυτό με την προσευχή στο σχολείο. Και δεν είναι θέμα προαιρετικού. Δεν μπορεί το 8χρονο  παιδί να πει εγώ προαιρετικά δεν θα συμμετέχω και το ξέρεις. Δεν γίνεται. Ή πάλι στην βουλή τι θα γίνεται..? Οι πιο πιστοί θα ορκίζονται και οι λιγότερο όχι ? Αναγκαστικά θα ορκίζονται όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με φοβίζει και αρκετούς ακομη και υποστηρικτές του που μίλησα εχει σοκάρει. Η μη αποδοχή των θεσμών μη τον απαράδεκτο πολιτικό όρκο, με τις εξαγγελίες περί κατέβασμα των εικόνων σε ενα παραδοσιακά χριστιανικό κράτος, ο ασαφής όρος του αφοπλισμου της αστυνομίας, η ελληνική ιθαγένεια σε όλους ανεξαιρέτως και πολλα αλλα που λόγω χρέους περάσανε σε δεύτερη μοίρα εξοργίζουν πολλούς. Αν επιμείνει σε αυτα όχι μονο θα φάει το κεφάλι του σύντομα αλλα θα γιγαντωσει όσο δεν παει την ακροδεξιά

Ίκαρε μην προτρέχεις. Ασ' το Νικ να ρεμβάζει. Ο Τσίπρας δεν ψηφίστηκε για να κάνει διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους ούτε να αφοπλίσει την Αστυνομία. Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και ανοχή για να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, αυτό είναι το πρώτο του μέλημα. Οι περί εκκλησιών, λαθροκτλ, και αστυνομιών λόγοι είναι μέρος της ιδιαίτερης πολιτικής του (η οποία έχει καταδικαστεί πολλάκις στο παρελθόν) και σε αυτή τη κυβέρνηση δεν είναι πρώτιστη. Μην ξεχνάς ότι συγκυβερνά με ένα κομμάτι, έστω και μικρό, της παραδοσιακής δεξιάς. Είναι καθαρό ότι ο λαός τον ψήφισε για την έξοδο από τα μνημόνια. Ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγένειας των μεταναστών κρίθηκε αντισυνταγματικός και ο χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους απαιτεί συνταγματική βουλή. Τώρα σε αυτή την περίοδο μπορούν να γίνουν μόνο μικρομεταρρυθμίσεις του στυλ "πολιτικού όρκου" κλπ.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Κων/νο νομίζω ότι είναι ανευ ουσίας να συζητάμε κάτι το οποίο είναι απίθανο να γίνει και για τον λόγο που γράφει ο Κω/νος αλλά και για το λόγο ότι το 80 % των Ελλήνων είναι θρήσκοι επομένως και θεσμικά να γίνει ο διαχωρισμός πρακτικά δεν θα γίνει ή δεν θα εφαρμοστεί αφού θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες Εγώ αυτό που θα ήθελα ήδη γίνεται , δηλαδή να αποσύρετε ο θρησκευτικός Ταλιμπανισμός ,με τα απλά πράγματα όπως όπου πηγαίνω σε δημόσες υπηρεσίες να βλέπω εικόνες λες και βρίσκομαι σε ξωκλήσι , να μην είναι υποχρεωτικός ο θρησκευτικός όρκος ή ο εκκλησιασμός στα σχολεία Αν μάλιστα έστρωναν στην δουλειά τους παπάδες σε ρόλους που μπορούν να επιτελέσουν , όπως αυτό που ανέγραψα σε προηγούμενο ποστ αλλά πχ και στην εκπαίδευση  για όσους έχουν σπουδάσει , στην κοινωνική μέριμνα και αλλού , ώστε να βγαίνει ο μισθός τους παραγωγικά (γιατί και αυτό με τα θρησκευτικά καθήκοντα αν γίνεται σωστά παραγωγικό είναι με την ευρύτερη έννοια )

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα έχει συνταγματική θέση που όπως σωστά λέει ο Κωνσταντίνος θέλει συνταγματική Βουλή γιά να αλλάξει . Από την άλλη έχουμε πολλά ιστορικά στοιχεία , πολλά συμφέροντα στο εξωτερικό με τα πρεσβυγενή πατριαρχεία , που δεν επιτρέπουν τέτοια αλλαγή . Επίσης το θέμα των ισλαμιστών κάνει ακόμα πιό δύσκολη κάθε τέτοια πρόθεση .

 

Αυτή που θα μπορούσε να γίνει είναι μιά συμφωνία κυρίων σε ήσσονος σημασίας θέματα , όπως ο όρκος , ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός κλπ .

Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σε χώρες που υπάρχει διαχωρισμός , υπήρξαν θέματα με τα σύμβολα που δεν πέρασαν και αυτά παρέμειναν , όπως Ιταλία , Γαλλία και Ελβετία .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.