Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η γέννηση και ο θάνατος της πολυκατοικίας, 1929-2011


Engineer

Recommended Posts

Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή που θα φορολογήσουν το σεισμικό κίνδυνο και θα απαγορεύσουν τη στάθμευση σε δημόσιους χώρους απλά θα πέσουν την άλλη μέρα γιατί θα γίνει επανάσταση.

 

Με φόρους και απαγορεύσεις δε γίνεται προκοπή.

 

Για να επιμένουν τόσα εκατομμύρια να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες στην αθήνα, μάλλον η σχέση κόστους - ωφελειών είναι η βέλτιστη.

Link to comment
Share on other sites

 

Για να επιμένουν τόσα εκατομμύρια να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες στην αθήνα, μάλλον η σχέση κόστους - ωφελειών είναι η βέλτιστη.

 

Δεν ξέρω συνάδελφε αν είναι το θέμα είναι πράγματι η σχέση κόστους και ωφελειών ή κάτι άλλο.

 

Αυτά που διαπιστώνω εγώ τουλάχιστον από συζητήσεις με λίγους στενούς φίλους που μένουν Αθήνα στο ενοίκιο έχουν δικό τους σπίτι στην επαρχία και χρωστάνε από εδώ και από κει.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πολύς κόσμος παραμένει στην Αθήνα, αν δεν συντρέχουν λόγοι για εξωτερικό, πολλοί έχουν ιδιόκτητο σπίτι εδώ που συνεπάγεται υποχρεώσεις και προτιμουν να μένουν εδώ και να το παλεύουν αντι να φύγουν στην επαρχία και να μείνει κλειστό το εδώ ακίνητο να πληρώνουν θέρμανση τον χειμώνα αν δεν μπορέσουν να απαλλαχτούν και κοινόχρηστα και πολύ δύσκολα μπορούν να τα πουλήσουν.

Άλλοι παραμένουν λόγω δουλειάς έστω και κακοπληρωμένης, όσοι δεν εργάζονται συντηρούνται από συντάξεις γονέων και δεν έχει πέσει ακόμα τόση πείνα ώστε να ωθήσει πολύ κόσμο να πάει στην επαρχία και να αναζητήσει άλλες βιοποριστικές λύσεις, αγροτικά χωράφια κτλ. Μερικοί παρόλο που υπάρχουν οι άσχημες συνθήκες έχουν συνηθήσει και δεν επιθυμούν να φύγουν μόνιμα για επαρχία παρά μόνο στις διακοπές και τα καλοκαίρια.

 

Εγώ πάντως αν έμενα στο ενοίκιο και είχα ιδιόκτητο σπίτι στην επαρχία θα είχα φύγει ήδη εκτός αν είχα καμιά δουλειά με καλό μισθό.

Link to comment
Share on other sites

Τα έχουμε πάρει κράνα με την κρίση. Μην μην τολμήσει άνθρωπος να αρθρογραφήσει, αμέσως επίθεση,

τι δηλαδή?Υπάρχει μέλλον? Οχι οτι δεν υπάρχουν όμορφες γειτονιές στην Αθήνα, όμως τι λέμε τώρα αν την δούμε από ψηλά είναι ωραία?

 

 

Οποτε ανεβαίνω Λυκαβητό

 

και βλέπω αυτό το αχανές πράγμα

και άναρχο κυρίως προς τα δυτικά, λέω Παναγία μου.

 

Αστείο έκανα να γκρεμίσουμε την μισή,

 

όποιανού δεν του αρέσει να πάει Κάρυστο με τον Γιώργο που λέει ότι είναι υπέροχη.

 

Οι υπόλοιποι ας κοιτάξουν να μην επηρεάζουν το μικροπεριβάλλον τους,πετώντας χαρτάκια, γράφοντας με σπρέυ , σχολιάζοντας, μη συντηρώντας χωρίς να προσέχουν. Εμείς διαμορφώνουμε το περιβάλλον.

Edited by Arche
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μου την έπεσαν διάφοροι , δείχνοντας μου τουριστικές φωτό .

 

Εντάξει και εγώ αν έδειχνα την Δ. Αρεοπαγίτου και την Πλάκα , προφανώς θα είχαμε άλλη εικόνα .

 

Οπως είναι άλλη εικόνα το ηλιόλουστο :mrgreen:  ιστορικό κέντρο της Πράγας και άλλη εικόνα το σκοτεινό ή και χιονισμένο τοπίο , με το χιόνι να έχει γκρι η καφέ χρώμα .  

 

Ωραία είναι να ανεβαίνεις σε λόφο στην Λυών , η και στην Μονμάρτη στο Παρίσι και να βλέπεις τα πυρηνικά εργοστάσια στο βάθος .

 

Επειδή λοιπόν έχω γυρίσει πολλές πόλεις της Ευρώπης , παντού υπάρχουν οι κάρτ-ποστάλ και παντού υπάρχουν τα αισθητικά θέματα .

 

Βέβαια μας ταιριάζει περισσότερο η μικρή πόλη , αλλά οι ανάγκες και η ιστορία μας οδηγούν και αλλού .

 

 

Δεν θα πω ότι είμαστε και οι καλύτεροι στην αισθητικἠ , αλλά έχουμε και εμείς τα ωραία μας , ιδιαίτερα στις μικρές πόλεις .

Είτε χειμωνιάτικες , είτε ανοιξιάτικες , είτε καλοκαιρινές

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω συνάδελφε αν είναι το θέμα είναι πράγματι η σχέση κόστους και ωφελειών ή κάτι άλλο..

 

Αυτό το κάτι άλλο που ανέλυσες είναι η σχέση κόστους - ωφελειών. Ο κόσμος είχε και έχει άλλα, πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η ανάπλαση της Αθήνας. Τα εκπολιτιστικά έργα χρειάζονται λεφτά και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσεις την επιτευχθείσα ποιότητα ζωής.

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος είχε και έχει άλλα, πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η ανάπλαση της Αθήνας.

Μήπως η ίδια η μορφολογία και δομή της Αθήνας

είναι το αίτιο πολλών εκ των προβλημάτων του κόσμου?

 

Το περιβάλλον μας είναι η πόλη που ζούμε.

 

Εμείς - η κοινωνία μας - διαμορφώνουμε την δομή του ιστού της πόλης μας

και αυτή, σε μια συνεχή αλληλεπίδραση, διαμορφώνει τις προσωπικότητες των κατοίκων της.

Μια αέναη αστική ζύμωση, αυτό είναι η πόλη. 

Link to comment
Share on other sites

Η μορφολογία της αθήνας μπορεί να είναι αιτία των δευτερογενών προβλημάτων όπως κούραση, άγχος κλπ. Αλλά υπάρχουν και τα πρωτογενή προβλήματα όπως η φτώχεια και οι αργοί ρυθμοί της επαρχίας που για τον περισσότερο κόσμο είναι σημαντικότερα προβλήματα από την έλλειψη ωραίων τοπίων και ιδανικού μικροκλίματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.