kfil Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 03:24 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 03:24 πμ Στην περιοχή μου( που η κατάσταση αυτή είναι εκτεταμένη) σκάβουμε περίπου 2-2.5 μ εξυγιάνουμε με τουλάχιστον 1 μ αυτούσιο αμμοχάλικο (ή άλλο κατάλληλο υλικό) με τόσο υλικό ώστε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια έδρασης θεμελίου (χάνεται λόγω βύθισης αρκετό αμμοχάλικο ) και μετά θεμελιώνουμε είτε με γενική κοιτόστρωση είτε με πεδιλοδοκούς (βεβαία στο υπόγειο θα θεμελιώσεις με γενική κοιτόστρωση) .Το πρόβλημα που μπορει να έχεις είναι η υγρασία μέσα στο υπόγειο αφού τα νερά σου θα είναι μόνιμα.
sbullakis Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 04:50 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 04:50 πμ On 19/9/2025 at 6:24 ΠΜ, kfil said: Στην περιοχή μου( που η κατάσταση αυτή είναι εκτεταμένη) σκάβουμε περίπου 2-2.5 μ εξυγιάνουμε με τουλάχιστον 1 μ αυτούσιο αμμοχάλικο (ή άλλο κατάλληλο υλικό) με τόσο υλικό ώστε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια έδρασης θεμελίου (χάνεται λόγω βύθισης αρκετό αμμοχάλικο ) και μετά θεμελιώνουμε είτε με γενική κοιτόστρωση είτε με πεδιλοδοκούς (βεβαία στο υπόγειο θα θεμελιώσεις με γενική κοιτόστρωση) .Το πρόβλημα που μπορει να έχεις είναι η υγρασία μέσα στο υπόγειο αφού τα νερά σου θα είναι μόνιμα. Ευχαριστω...κάνετε υπόγεια στην περιοχή σου ? Η συγκεκριμένη είναι βίλλα η εκσκαφή είναι 300 τετραγωνικά όταν ακουσει τα κόστη ο πελάτης για εξυγίανση ίσως αλλάξει γνώμη για το υπόγειο.
kfil Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 05:12 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 05:12 πμ (edited) Σπάνια και με προβλήματα στεγανότητας .Αν το εδαφο σου είναι ιλυοαργιλώδες ή παρόμοιο θέλεις 100% εξυγίανση και μάλιστα σημαντική . Σου γράφω την πρόταση Γεωτεχνικού γραφείου μετά από γεωτεχνική μελέτη για κτίριο σε παρόμοιο έδαφος 1) Γενική εκσκαφή εν ξηρω 1.00μ περιπου 2) Περαιτέρω εκσκαφή υπό τον υδροφόρο ορίζοντα βάθους 1.5 -2.0 μ 3) Σύγχρονη ρίψη λιθορριπης ήτοι γωνιωδών λίθων λατομείου διαστάσεων 10 εως 50 εκατ. μέχρι στάθμης υπογείων υδάτων (κάνει και το αυτούσιο αμμοχάλικο ποταμού) 4) Διάστρωση επί της λιθορριπης και συμπύκνωση υλικού 3Α πάχους 30 εκτ. 5) Θεμελίωση ...... Edited September 19, 2025 at 05:21 πμ by kfil 1
ppanag Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 07:06 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 07:06 πμ Συμφωνώ με τα ανωτέρω και επιπλέον απαιτείται Στεγανολεκάνη με διπλή μεμβράνη από PVC ΚΑΙ σωληνάκια συντήρησης ... οπότε καταργείτε και η θεμελιακή γείωση και πρέπει να βρεθεί άλλη ισοδύναμη. Αφού μάθει τα κόστη, θέλω να ακούσω την άποψη του ιδιοκτήτη για τις εργασίες που του πρότειναν ... άλλο η μελέτη και άλλο το κουτσομπολιό στο καφενείο. *** Extra tip: Κρυφά κόστη: η συντήρηση των ανωτέρω στην περίπτωση του υπογείου είναι κάπως αλμυρή... σαν το νερό που έχει το σκάμα. 1
sbullakis Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 09:25 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 09:25 πμ Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, πείτε οτι ξεχνάμε το υπόγειο, σε γενική εκσακφη βάθους ενός μέτρου με λίγο προσοχή φαίνεται στη φωτογραφία βρίσκουμε σταθερό έδαφος. Μπορώ να θεμελιώσω όταν γνωρίζω οτι στα 2 μέτρα απο το φυσικό έδαφος ειναι ο υδροφόρος ορίζοντας? ευχαριστώ
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 09:30 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 09:30 πμ (edited) Υπάρχει στο ιντερνετ (δεν ξερω αν πρέπει να το ανεβασω) σε μορφή pdf το βιβλίο "στρώσεις εξυγίανσης και βοηθητικες στρώσεις" του μηχανικού Παπασπύρου. Γκούγκλαρε το και θα το βρεις. Παλαιότερα το έδινε και το ΤΕΕ δωρεάν και νομίζω και ο ΣΠΜΕ. Θα ξεκινήσεις από όλη την 2.2.6 (στρώση εξυγιανσης μεσα σε νερό). Αναλύει παρα πολύ καλά το φαινόμενο της υδραυλικής θραύσης του εδάφους (όταν σκάβεις κατω από τον υδροφόρο ορίζοντα , κανεις αντληση των νερών και κινδυνεύουν να σου αστοχήσουν τα πρανή της εκσκαφής από την πίεση του νερού, έχει και λυμένο παράδειγμα) . Και θα δεις και την 5.2 στρώση στράγγισης σε οικοδομικά έργα. Γνώμη μου είναι πως θα χρειαστείς γεωτεχνική για να σου υποδείξει τον τρόπο θεμελίωσης, καλό στραγγιστήρι (θα σε βοηθήσει το βιβλίο) για να εδράσεις σε σωστό υπόβαθρο και στεγανολεκάνη με μεμβράνες για να προστατεύεται το κτίριο στον χρόνο ζωής του. Edited September 19, 2025 at 09:34 πμ by pirsogiannis 2 1 1
kfil Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 10:04 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 10:04 πμ (edited) @pirsogiannisΓιαυτό η γεωτεχνική μελέτη που προανέφερα γράφει σύγχρονη ρίψη λιθορριπης (σκάβω και ρίχνω ταυτόχρονα) . Η τακτική αυτή ακολουθείται εδώ και χρόνια στην περιοχή μου που το 50 % στο 1-1.5μ βρίσκεις μόνιμο νερό. @sbullakis Ασφαλώς και μπορείς αρκεί να εξυγιάνεις. Edited September 19, 2025 at 01:10 μμ by Pavlos33 1
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 10:44 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 10:44 πμ (edited) Να επισημάνουμε ότι εμείς είδαμε μια φωτογραφία. Η εργοταξιακή πρακτική είναι πάνω-κάτω τα όσα αναφερθηκαν. Ωστόσο η γεωτεχνική μπορεί να σου δείξει πχ ότι το έδαφος είναι ιλιώδης άργιλος (λάσπη, λέω εγώ τώρα) και να σου πει ότι υπάρχει κίνδυνος ρευστοποίησης με βάση και τα αναμενόμενα φορτία που θα κατεβάσει η οικοδομή σου στο έδαφος. Και να σου υποδείξει πχ ότι πρέπει να κάνεις πασσάλους. Άρα να μην το πάμε κατευθείαν και μονοσήμαντα στο πρακτικό του θέματος , δλδ τί να κάνω στο εργοτάξιο. @kfill από ποια περιοχή είσαι αν επιτρέπεται ? αν θες γράψε με πμ. Και να το γράψουμε για την οικονομία του θέματος. Μια καλή και πλήρης γεωτεχνική πρέπει να: πάρει εδαφικά δοκίμια να εκτιμήσει και να κατηγοριοποιήσει το προφίλ του εδάφους σε στρώσεις με τα μηχανικά τους χαρακτηριστικά υπολογίσει αναμενόμενα φορτία κατασκευής υπολογίσει αναμενόμενες καθιζήσεις και άλλους κινδύνους όπως διατμητική θραύση εδάφους/ θραύση εδάφους κλπ προτείνει συγκεκριμένες λύσεις όταν τα πράγματα είναι ζορικά. Edited September 19, 2025 at 10:54 πμ by pirsogiannis 1
kfil Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 11:44 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 11:44 πμ (edited) @pirsogiannis Δεν έχω θέμα. Μεσολόγγι και Αιτωλικό.Γεωτεχνικές μελέτες για δημόσια κτίρια Το συγκεκριμένο που ανέφερα αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου (μελετητής γεωτεχνικής ΓΕΩΡΕΤ. (Γ.ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ) 2005 Edited September 19, 2025 at 01:09 μμ by Pavlos33
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 02:12 μμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2025 at 02:12 μμ Γεωτερ , δυνατοί μελετητές. Είμαστε σχετικά κοντά @kfill , από Ήπειρο εγώ στην Βενετία της Ελλάδας εσύ aka Αιτωλικό. Χάρηκα που τα είπαμε, κρατάω την επικοινωνία μας, οι καλοί γεωτεχνικοί σπανίζουν.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα