Μετάβαση στο περιεχόμενο

800 "ιερά φιλέτα" προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους


Engineer

Recommended Posts

είσαι σε ένα κράτος με νόμους. Πληρώνεις ένα σωρό φόρους. Κάθε φορά που βάζεις βενζίνη πληρώνεις 65% φόρο. Και σε πείραξε η εκλησία που δεν πληρώνει τον ίδιο φόρο με εσένα?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

με τη λογική αυτή, γιατί να πληρώνουν οι υγιείς τους γιατρούς των αρρώστων, οι άτεκνοι τους δασκάλους των παιδιών άλλων κλπ?
 

 

δε σε συμφέρει όμως να γίνει χωρισμός, διότι το κράτος εμπεριέχεται στην εκκλησία και όχι το αντίθετο. οπότε αν το κράτος βγει από την εκκλησία θα χάσει τη δύναμή του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρoσωπικά είμαι όχι απλώς υπέρ του χωρισμού κράτους-εκκλησίας αλλά και υπέρ του χωρισμού Ορθοδοξίας-ελληνικού έθνους.

Ο Καθολικισμός δεν ταυτίζεται ούτε με κάποιο έθνος, ούτε με κάποιο κράτος.

Αν η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη και είχε υπό τη σκέπη της Έλληνες, Ρώσους, Αμερικανούς, Κορεάτες, Αφρικανούς κτλ. ούτε που θα τολμούσε η όποια Ελληνική κυβέρνηση να θέσει ζητήματα "βοήθειας" της Εκκλησίας προς το κράτος.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η εκκλησία ενωμένη είναι, απλά εμείς οι λαοί δεν έχουμε ακόμα αναπτύξει τη σχετική συνείδηση ώστε να συσπειρωθούμε μεταξύ μας. Κάτι τέτοιο φυσικά θα σήμαινε και την εθνική - κρατική ενοποίηση των ορθοδόξων λαών.

Edited by georgios_m
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

    Το θέμα έχει ξεφύγει απ' τη σφαίρα του παραλογισμού και εισέρχεται στο χώρο της παράνοιας. Για να δούμε τι γίνεται πραγματικά.

    Ας πούμε ότι κάποιος άνθρωπος αφήνει μια πολυκατοικία που έχτισε με δικά του λεφτά, που μόχθησε για να τα αποκτήσει και που φορολογήθηκε, στην Ορθόδοξη Εκκλησία με την εντολή να χρησιμοποιηθεί για βοήθεια αδυνάτων. Αν λοιπόν η Εκκλησία η οποία πλήρωσε το φόρο μεταβίβασης και πληρώνει κάθε φόρο ακίνητης περιουσίας ενοικιάσει το κτίριο και αρχίσει να εισπράττει χρήματα νόμιμα και φορολογημένα  τότε θα εμφανιστεί ο "δημοσιογράφος" κος Καφρόπουλος στο κεντρικό δελτίο του Lougra Chanel και θα αρχίσει το "ρεπορτάζ". "Ιερές μπίζνες η εκκλησία με ενοίκια στα Κ. Πατήσια". "Η Εκκλησία εισπράττει εκατομμύρια από ενοίκια". "Τι λένε οι κάτοικοι των γύρω κτιρίων"… Και φυσικά θα σπεύσουν και οι "πονηροί" που περνάνε τον κόσμο για μπαμπουίνους να υπενθυμίσουν ότι η περιουσία αυτή δεν ανήκε στην Εκκλησία από πριν (εδώ η λογική παραδίνεται  :o) και ίσως ο δωρητής να έπεσε θύμα της "μαφίας της αμαρτίας". Βγαίνει ταυτόχρονα ένας τυχάρπαστος βουλευτής και κάνει δηλώσεις χωρισμού Εκκλησίας – κράτους μέχρι που η Εκκλησία να υποχωρήσει και να βάλει το κράτος συνιδιοκτήτη στο ακίνητο. Αυτό είναι όλο. Μάλιστα το 1952 ο Πλαστήρας απείλησε την εκκλησία με διακοπή!!! της μισθοδοσίας των κληρικών, η οποία είχε θεσπιστεί το μόλις 1945 ως αντάλλαγμα του κράτους στην καταλήστευση της μέχρι τότε εκκλησιαστικής περιουσίας.

 

   Πάμε όμως τώρα να δούμε πιο είναι αυτό το κράτος και πως έχει συμπριφερθεί στον έλληνα πολίτη. Το Ελληνικό κράτος κατέχει συνολικά μαζί με τους ΟΤΑ το 75% της ελληνικής γης (προφανώς δεν έχει γίνει ακόμη αστικοδημοκρατική επανάσταση στην Ελλάδα). Από την απελευθέρωσή του μέχρι σήμερα έχει μπει πάρα πολλές φορές το θέμα της παραχώρησης των εθνικών γαιών σε ακτήμονες. Όμως αυτό το "κράτος" δεν έχει παραχωρήσει μέχρι σήμερα σε κανέναν (πλην οικοπεδοφάγων) ούτε ένα m2. Ακόμη και μετά την απελευθέρωση δεν έδωσε ούτε μισό στρέμμα γης τουλάχιστον στους ακτήμονες οπλαρχηγούς και σακάτηδες της επανάστασης που δεν είχαν άλλο πόρο να ζήσουν. Πολλοί αγωνιστές πέθαναν στο δρόμο και άλλων δεν γνωρίζουμε ούτε τα μνήματα.

   Ακούγεται λοιπόν σήμερα το ευτράπελο να δοθεί η εκκλησιαστική περιουσία για να γίνουν κοινωφελή έργα (νοσοκομεία, πάρκα, παιδικές χαρές με κούνιες τραμπάλες κλπ). Για να δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό το επιχείρημα. Ας πάμε στα νοσοκομεία. Πέστε μου πόσα νοσοκομεία έχει φτιάξει το Ελληνικό κράτος και πόσο προέρχονται από δωρεές;  Σχεδόν όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και τα μεγαλύτερα ευαγή ιδρύματα της χώρας προέρχονται από δωρεές.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82

    Το αποκορύφωμα είναι μέσα σε όλη αυτή τα κατασπατάληση πόρων ότι το κράτος κρατικοποίησε (απαλλοτρίωσε θα έλεγα) το μοναδικό νοσοκομείο της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Α. Πατήσια το οποίο τελικά…κατάφερε και να το κλείσει.

 

   Παρακαλώ πολύ λοιπόν όποιος είναι άθεος, το σέβομαι απολύτως, να μην έρχεται στην εκκλησία να κάνει ψευτοτσαμπουκάδες και να ζητάει πράγματα που δεν του ανήκουν αλλά να απευθύνεται σε πολιτικούς και δημάρχους και να ζητάει από αυτούς αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά. Τα δικά μου τα λεφτά (όσο υπάρχουν ακόμη) είναι διακαίωμά μου να τα διαθέτω στην εκκλησία και όπου αλλού θέλω εγώ χωρίς κανένα νταβατζή στο κεφάλι μου. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εμένα το επιχείρημα της διανομής της εκκλησιαστικής περιουσίας στο λαό, μου θυμίζει τον Ιούδα που με το ίδιο πρόσχημα ήθελε να πουλήσουν το άρωμα που προσφέρθηκε στον Ιησού για να το διαθέσουν στους φτωχούς. Στόχος του βέβαια ήταν να το κλέψει. Και τότε τα λεφτά ήταν λίγα, ωστόσο όταν είσαι φιλάργυρος και μετράς τις μπουκιές του διπλανού σου, έχεις άλλη αίσθηση των μεγεθών...

 

Η εκκλησιαστική περιουσία έτσι και δοθεί στο κράτος, αμέσως θα σκορπιστεί όπως σκορπίστηκε και η κρατική, οπότε καλά είναι προς το παρόν στο ψυγείο της. Σε ένα διαφορετικό κράτος που θα λειτουργούσε πιο συνετά, νομίζω πως θα υπήρχε περισσότερη συνεργασία.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Γεμίσαμε άθεους, είναι της μόδας φαίνεται...Αφήστε τις εκκλησίες ήσυχες που δεν σας βγαίνουν τα κουκιά και ζητάτε τα ρέστα...Κουμάντο στα λεφτά σας, όχι στα δικά μου. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κωνσταντίνε... με στενοχώρησες ελαφρά, ξέρεις ότι δεν μπορώ να διαβάζω μεγάλα κείμενα, μήπως μπορείς να το επαναλάβεις συνοψίζοντας, παρακαλώ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.