Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαγόρευση καπνίσματος (συγχωνευμένα θέματα)


nik mourouzis

Recommended Posts

.. και τα σιγάρα ...

 

''Δεσποινίς σας παρακαλώ μου δίδετε το σταχτοδοχείο να αποθέσω την τέφρα από το σιγαρέτο μου?''

 

:lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι χρόνια καπνιστής, και μάλλον προς το παρόν δεν μπορώ να το κόψω. Εχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά τίποτε. θα σεβαστώ αυτούς που δεν θέλουν να καπνίσω σε κλειστούς χώρους, όπως το λέει η νομοθεσία. πάντως πρόσεξα κάτι σήμερα, στις αλλαγές του νόμου στο παρά πέντε. Η απαγόρευση καπνίσματος δεν επηρεάζει λέει τα καζίνα. Η υποκρισία του κράτους εδώ είναι ολοφάνερη. Εκεί δηλαδή που πάνε όσοι έχουν λεφτά (οικονομίες ζωής ή κλεμμένα) δεν τους αγγίζει το μέτρο. μερικές φορές θέλω να τους βρίσω τόσο δυνατά, αλλά που να καταλάβουν αυτοί. για αυτούς είναι μια γνωστή ιστορία που ο λαός θα τα βρίσκει μόνος του, εκτός μερικών θερμοκέφαλων καπνιστών και μη καπνιστών που δεν θα τα βρίσκουν. Ιδωμεν

Link to comment
Share on other sites

Η απαγόρευση καπνίσματος δεν επηρεάζει λέει τα καζίνα. Η υποκρισία του κράτους εδώ είναι ολοφάνερη. Εκεί δηλαδή που πάνε όσοι έχουν λεφτά (οικονομίες ζωής ή κλεμμένα) δεν τους αγγίζει το μέτρο. μερικές φορές θέλω να τους βρίσω τόσο δυνατά, αλλά που να καταλάβουν αυτοί.

 

Στα καζίνο το 90% ίσως των θαμώνων είναι καπνιστές (οι "εξαρτήσεις" πάνε πακέτο, όπως άλλωστε και τα κόμπλεξ και τα "κολλήματα" των φανατικών κάθε είδους όπως των φανατικών αντικαπνιστών). Επιπλέον, είναι εξαιρετικά "ειδικοί" χώροι και δεν αναγκάζεται κανένας να διασκεδάζει εκεί. Από εκεί και πέρα εγώ θέλω να τους βρίσω δυνατά, γιατί αντί ο λεμές που έχουμε για υπουργό υγείας να ασχολείται με την ουσία, η οποία ουσία είναι ότι το νοσ. Ευαγγελισμός π.χ. (που έτυχε δυστυχώς να πηγαινοέρχομαι πριν μερικούς μήνες) λειτουργούσε εν μέσω το γιορτών των Χριστουγέννων βραδινές βάρδιες, με ...2 νοσηλεύτριες για 100 άτομα και αναγκάστηκα Σάββατο πρωί να κατέβω αλλόφρων από 15 χιλιόμετρα μακριά για να μεταφέρω κοντινό μου πρόσωπο με το καροτσάκι από το δωμάτιό του, στον αξονικό τομογράφο (δεν υπήρχε ένας νοσηλευτής να το κάνει!), ασχολείται μα μ@λ@κίες. Αλλά η ουσία έχει κόστος βλέπεις. Ενώ η δημιουργία εντυπώσεων με ανόητους, ελλιπείς και πρακτικά ανεφάρμοστους νόμους είναι "τσάμπα μαγκιά".

Link to comment
Share on other sites

tpanag

 

έχεις δίκιο σε αυτά που λές, με την έννοια της προτεραιότητας. Συμφωνώ πώς έχουμε τουλάχιστον 10 πιο σοβαρά προβλήματα από το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και σίγουρα ειδικά ο Αβραμό κοιτάει τις φιοριτούρες και τα τζιριτζάντζουλα παρά την ουσία.

 

Σαν μέτρο όμως η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι σωστό. Φυσικά με τον τρόπο που έγινε δεν θα εφαρμοστεί, και έχουν βρει και πάτημα οι φανατικοί καπνιστές να μιλάν για τα δικαιώματά τους.

 

Εγώ με την απαγόρευση σε χώρους διασκέδασης δεν συμφωνώ, αφού για παράδειγμα εγώ τα έχω κόψει εδώ και χρόνια τα μπουζούκια πχ ΜΟΝΟ λόγω της κάπνας. Αν ο επιχειρηματίας δεν με γουστάρει, δικαίωμά του. Είναι επιλογή του το κοινό. Ελευθερία.

 

Αλλά σε κτίρια που είμαι υποχρεώμενος να βρεθώ, όπως δημόσιο, ή και ο ιδιωτικός χώρος εργασίας, δεν γίνεται να κινδυνεύει η υγεία μου από το συνήθειο ενός συμπολίτη μου. Δέν είναι θέμα δικαιωμάτων των καπνιστών ούτε οφείλει κανείς να προβλέψει πού θα καπνίσουν. Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν προβλέψαμε π.χ. ειδικούς χώρους για σεξουαλική αυτοικανοποίηση παρόλο που αποδεδειγμένα κατά τους φίλους μας τους αμερικάνους μειώνει το εργασιακό στρες. Να βγούν έξω όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι καπνιστές. Αλλοίμονο αν μπεί το δημόσιο ή η κάθε εταιρεία και σε έξοδα να δημιουργεί καπνιστήρια. Έξω για τις βλαβερές σας συνήθειες κύριοι, όπου δικαίωμα να σας ενοχλήσει δεν έχει κανένας, αφού κανέναν δεν θα ενοχλήτε.

 

Ο ζάβι έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο περί σεβασμού όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμφωνώ με μία ένσταση. Το να πάρει ο εργαζόμενος το 5λεπτο διάλλειμα του είναι δικό του θέμα. Το να καπνίζει δίπλα σε μένα είναι και δικό μου θέμα. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι καπνιστές εν Ελλάδι και γιαυτό απορούν με την ένταση των αντικαπνιστών και τα πολλές φορές ακραία σχόλιά τους. Θα έπρεπε όμως να αντιληφθούν ότι δικαίως ή αδίκως, μετά από κάθε περίοδο χούντας και τυραννίας και καταπίεσης όπως αυτή που έχουν εγκαθιδρύσει οι καπνιστές εν Ελλάδι, συνήθως οι καταπιεσμένοι παίρνουν εκδίκηση. Αυτά θα ζήσουμε στην Ελλάδα όπως τα περάσαν και στο Αμέρικα, χώρα με μεγάλη παράδοση στο κάπνισμα που το πήγε στο άλλο άκρο.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για το κάπνισμα.Εγώ συμφωνώ με την απαγόρευση σε δημόσια κτίρια, όπου πας αναγκαστικά για να κάνεις τη δουλειά σου.Αλλά διαφωνώ στους ισχυρισμούς οτι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας και να προστατεύσουμε την υγεία όλων.Και ρωτώ το εξής και όποιος θέλει απαντά:Τι κάνει ο Υπουργός Υγείας για να μας προστατεύσει απο τα καυσαέρια των εργοστασίων της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, όπου οι συνέπειες είναι μαζικές και χειρότερες?Σ' αυτή τη περίπτωση δεν έχεις την επιλογή δεν πάω στο τάδε μαγαζί κτλ,το αναπνέεις συνέχεια θες δε θες, και ακριβοπληρώνεις και το ρεύμα.Όλοι αυτοί που μάχονται κατά του καπνίσματος γιατί δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις από τα εργοστάσια και να ζητήσουν αυστηρότερα μέτρα?Αλλά όπως πάντα εμείς σα λαός κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε όλο το δάσος......

Link to comment
Share on other sites

μα είπαμε όλοι ότι σίγουρα υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα. Για μένα πχ πρόβλημα νούμερο 1 είναι το τί σκατά τρώμε, με gm, με λύματα σε ποτάμια, με ψεκασμούς κλπ. Είναι αυτό δικαιολογία για να μην παίρνουμε μέτρα για το πρόβλημα νούμερο 15?

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και να πάρουμε μέτρα και για το πρόβλημα 15 όπως λες,εγώ απλώς ήθελα να τονίσω την υποκρισία αρκετών που τα έχουν βάλει με το κάπνισμα και την προστασία της υγείας τους αλλά για τα πιο σοβαρά δεν κάνουν ούτε κιχ.

Link to comment
Share on other sites

ε καλά από υποκρισία στο ελλαδιστάν έχουμε μπόλικη, φτάνει για να κάνουμε εξαγωγή σε όλες τις χώρες του κόσμου (πλήν Ηνωμένου Βασιλείου, εκεί έχουν Π.Ο.Π. στην Υποκρισία).

Link to comment
Share on other sites

Ο ζάβι έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο περί σεβασμού όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμφωνώ με μία ένσταση. Το να πάρει ο εργαζόμενος το 5λεπτο διάλλειμα του είναι δικό του θέμα. Το να καπνίζει δίπλα σε μένα είναι και δικό μου θέμα. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι καπνιστές εν Ελλάδι και γιαυτό απορούν με την ένταση των αντικαπνιστών και τα πολλές φορές ακραία σχόλιά τους.

 

howard πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση ούτε πρόθεση να καπνίζω δίπλα σου στον εργασιακό χώρο.Εξ' άλλου,πλέον δεν έχω νταβατζήδες (αφεντικά) πάνω απ' το κεφάλι μου κ καπνίζω όποτε θέλω.

 

Αυτό που θα ήθελα όμως εδώ κ τόσα χρονάκια μαλακίας κ σπασ@@@@@δισμού που εργαζόμουν υποτελής,είναι μία ειλικρίνεια κ μία αξιοπρέπεια των πρώην νταβατζήδων (αφεντικών) μου.Αλλά δεν το κάνουν οι που@@@@δες.Διότι,το να διευκρινήσουν αν θέλουν ή όχι καπνιστή ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.Κ κάτι τέτοια τα αποφεύγουν σαν το διάολο....Αν λοιπόν δεν το διευκρινίζεις,εγώ περιμένω να με βάλεις σε κουβούκλιο καπνιστών,όπου δεν μπαίνει μη καπνιστής.Με ενοχλεί κ εμένα να προκαλώ δυσφορία στον άλλο,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ Ε-Ξ-Α-Ρ-Τ-Η-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ.Δεν αντέχω άκαπνος για 8-15 ώρες επειδή ο νταβατζής μου είναι μ*******.

 

Καταλήγουμε λοιπόν στο εξής:Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ.Σε καταστήματα διασκέδασης άνω των 70 τμ,αν δεν υπάρχει ειδικός χώρος καπνιστών επειδή ο νταβατζης δεν γουστάρει να φτιάξει γυάλα,εγώ θα ανάψω την τσιγαρούμπα μου,ο άλλος θα ενοχληθεί,είμαστε νόμιμοι κ οι δύο,οπότε εκεί που δεν πίπτει λόγος ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ.Εξ' ού κ το ''θα πέσει ξύλο''.

Link to comment
Share on other sites

"Εξαιρούνται της απαγόρευσης οι παίκτες των καζίνων και οι ψυχασθενείς."

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=59235

 

Εχω μιλήσει για την αξία του τρελόχαρτου, να μην τα ξαναλέω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.