Jump to content

Άδεια λειτουργίας καταστήματος


Recommended Posts

Το συγκεκριμένο forum έχει αποδειχθεί μεγάλη βοήθεια για μένα... έτσι γι ακόμη μια φορά ζητώ την βοήθεια των συναδέλφων..Μου ζητήθηκε να κάνω όλα τα σχέδια που απαιτούνται για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος.. Η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου ζητάει σχεδιάγραμμα κάτοψης του χώρου με την αρχιτεκτονική διευθέτηση μόνο με την υπογραφή του μηχανικού χωρίς τη σφραγίδα της πολεοδομίας αλλά ταυτόχρονα και την κάτοψη του ισογείου της οικοδομής όπου είναι το κατάστημα θεωρημένο από την Πολεοδομία..Το πρόβλημά μου είναι πως παρόλο που η οικοδομή είναι καινούρια έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με τα αρχικώς θεωρημένα σχέδια..π.χ. το ύψος του καταστήματος ήταν 5,80μ. και δεν υπήρχε πατάρι στην πραγματικότητα όμως στο μισό χώρο έχει κατασκευαστεί πατάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα..Εγω τι κάνω τώρα ποια σχέδια παρουσιάζω έτσι ώστε να μην υπάρξη πρόβλημα σε τυχόν επιτόπου έλεγχο? και πως γίνεται να ταυτιστούν τα αρχικά σχέδια με τα εφαρμοσμένα τελικώς όπου πρέπει να φαίνεται η διευθέτηση του χώρου?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι η οικοδομή είναι "καινούργια" πότε έχει εκδοθεί η άδεια; Νομίζω ότι προ του '85 υπήρχε η δυνατότητα να κατασκευασθεί πατάρι που καλύπτει το 50% του καταστήματος χωρίς να προσμετράται στον Σ.Δ. Άρα, το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί με μια τακτοποίηση φακέλου.

Αν η οικοδομή είναι μεταγενέστερη, τότε θα πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, να συναινέσουν οι συνιδιοκτήτες στην χρήση του για τη νομιμοποίηση του παταριού, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα. Ενδέχεται επίσης να σου ζητηθεί να αποδείξεις ότι τα υποστυλώματα της οικοδομής μπορούν να αναλάβουν τα επιπρόσθετα φορτία του παταριού.

Τώρα όσον αφορά τα σχέδια που θα προσκομίσεις στο Δήμο, θα πρέπει να δείχνουν την τελική διαμόρφωση του καταστήματος. Μικρές διαφορές σε σχέση με τα σχέδια της αδείας (π.χ. στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις) δεν είναι πρόβλημα, τακτοποιούνται και με μια άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Αντίθετα ουσιώδη προβλήματα όπως με το πατάρι, θα πρέπει να τακτοποιηθούν με νομιμοποίηση ή τακτοποίηση φακέλου, γιατί απ' ό,τι ξέρω αυτοψία γίνεται τόσο από τους υπαλλήλους του Δήμου, όσο και από το υγειονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Σονια,

Νομίζω οτι αν δεν χρειάζεσαι θεωρημένα σχέδια, τότε δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς τα σχέδια σου ειναι σχέδια αυτοψίας, εσύ έφτιαξες αυτό που είδες. Εγώ στη θέση σου, θα ρώταγα στον στο δήμο και αν δεν θέλεις να δώσεις στόχο στον δήμο που ανήκει το κτίσμα, ρώτα στο αντίστοιχο γραφείο ενος γειτονικού δήμου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώς αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία ... Σε μας λύνεται ή με το κάνει το Υγιειονομικό τα στραβά μάτια (είναι η μόνη υπηρεσία που πατάει πόδι σε τέτοιες περιπτώσεις) ή με τις γνωριμίες (άλλη βρώμα και αυτή) ή δεν λύνεται καθόλου , οπότε ο κακομοίρης πάει και ενοικιάζει αλλού .

Το καλλύτερο είναι να πεις στον ενδιαφερόμενο να προσπαθήσει να έρθει σε συμβιβασμό με το Υγιειονομικό , ούτως ώστε αυτοί να του θεωρήσουν τα σχέδια και ας υπάρχει το πατάρι , οπότε να φαίνεται πως το κατασκεύασε αυτός αργότερα , για να είναι άμφιοι καλυμένοι .

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τελικά κατέληξα στο να κάνω αποτύπωση του χώρου όπως ακριβώς είναι για να είμαι καλυμμένη... Θέμα δεν δημιουργήθηκε κατά την αυτοψία του Δήμου και αυτό εξαιτίας του ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε κατάλληλα " κονέ " μέσα στο Δήμο και το θέμα πέρασε έτσι....αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Σόνια σε ευχαριστούμε για την επιστροφή και ενημέρωση

 

είναι πολύ χρήσιμη για όσους έχουν μια παρόμοια απορία

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη βρε παιδιά..Αλλά για να πάρει άδεια από το δήμο το κατάστημα θα χρειαζόταν και πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Η Πυροσβεστική με τέτοιου είδους παραβάσεις (πατάρι) δεν κάνει τα στραβά μάτια.Τι έγινε επομένως???

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Γειά σας,

 

Είμαι νέος μηχανικός και ψάχνω απεγνωσμένα να βρώ τη νομοθεσία και τη διαδικασία που απαιτείται για τη χωρήγηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Γνωρίζει κάποιος που πρέπει να απευθυνθώ?

 

Σας ευχαρηστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.