Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση αρτίων γηπέδων


Recommended Posts

φίλε zavi αν ήσουν ελεγχτης σε πολεοδομία θα σε σκότωνα!

 

Και γιατί παρακαλώ απορρίπτεται?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καθαρή περίπτωση βελτίωσης της αρτιότητας άρτιου κατά παρέκκλιση γηπέδου.

Τα γειτονικά γήπεδα θεωρούνται ως εννιαίο μόνο αν είναι μή αρτια κάθε ένα από αυτά.

Στην περίπτωση που σε άρτιο κατά παρέκκλιση συννενωθεί με άλλο (άρτιο ή όχι είναι αδιάφορο) ΔΕΝ προκύπτει νέο γήπεδο, ώστε να εξετάζεται η ημερομηνία δημιουργίας και αν έχει τις προϋποθέσεις του 270Δ' όπως διαμορφώθηκαν με τον Ν. 3212. Απλά βελτιώνει τα πολεοδομικά του μεγέθη.

Ο Avgoust έδωσε τη γραμμή πλεύσης.

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Φίλε σου ορκίζομαι ΔΕΝ γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα!!!!!!Έχω το θάρρος να το παραδεχτώ!

 

Απορρίπτεται διότι το ΠΔ για την εκτός σχεδίου δόμηση έχει κυκλοφορήσει το 1985 και η απόφαση που έδειξε ο avgoust είναι του 1983!!!

 

Και καθώς το ΠΔ είναι πανίσχυρο,αν ήμουν ελεγκτής και βάσει του τι γνωρίζω συμβολαιογραφικά για χρονολογίες ύπαρξης γηπέδων θα ζήταγα τη βοήθεια του διευθυντή μου!!!!!

 

Μην τρελλαίνεσαι,μπορεί και να έχεις δίκιο,αλλά περιμένω ΠΔ ανηρτημένο!!!!

 

EDIT:

 

GRTOPO ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε zavi, αφού -χάριν της συζητήσεως- διάλεξες το ρόλο του "αυστηρού" ελεγκτή, αν λοιπόν είχα να σε πείσω για την ορθότητα της άποψης "γήπεδο που προέρχεται από ενοποίηση δύο κατά παρέκλιση αρτίων γηπέδων και αν δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις της κατά κανόνα αρτιότητας είναι άρτιο κατά παρέκλιση" θα είχα τα εξής επιχειρήματα:

1. Το έγγραφο 31052/5908/1983 που παρατέθηκε πιο πάνω ισχύει ακόμη και ως ερμηνεία του ΠΔ του 1985 διότι το ΠΔ του 1985 αποτελεί εξέλιξη άλλων προγενέστερων διαταγμάτων για την εκτός σχεδίου δόμηση. Από αυτά τα προγενέστερα διατάγματα έχουν προκύψει οι παρεκλίσεις για τις οποίες συζητάμε.

2. Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση 575/1986 της Νομικής Διεύθυνσης Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και της Εγκυκλίου 79220/14700/1986 είναι επιτρεπτή η μεταβίβαση σε όμορο ιδιοκτήτη τμήματος κατά παρέκκλιση αρτίου γηπέδου και η αγορά από άλλο όμορο ιδιοκτήτη τμήματος ίδιας έκτασης χωρίς να χαθεί η ιδιότητά της κατά παρέκκλιση αρτιότητας (διαμόρφωση γηπέδου για καλλίτερη οικοδομική εκμετάλλευση) δίνεται δηλαδή η δυνατότητα μεταβολής των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου, χωρίς να απωλέσει την κατά παρέκλιση αρτιότητά του.

3. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση 326/1977 από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: "Εάν οικόπεδον άρτιον κατά παρέκκλισιν, όπερ και μετά την επερχομένην μείωσιν εκ της μεταβιβάσεως τμήματος εις όμορον ιδιοκτήτην, διατηρεί τα ελάχιστα όρια αρτιότητος, εξακολουθεί να λογίζεται ως κατά παρέκκλισιν άρτιον". Αφού λοιπόν ένα οικόπεδο μπορεί να μικρύνει (πχ από 900τμ να γίνει 750τμ) και να διατηρήσει την κατά παρέκλιση αρτιότητα, προφανώς παραμένει άρτιο και αν μεγαλώσει!

4. Δεν έχεις δίκιο να ζητάς "τουλάχιστον ΠΔ". Τα έγγραφα, οι εγκύκλιοι, το ΝΣΚ προφανώς και δεσμεύουν τη Διοίκηση (λόγοι ισονομίας, ισοπολιτείας και εν τέλει Δημοκρατίας).

 

Όλα τα παραπάνω έγγραφα τα εντόπισα στη Δομική, αν υπάρχει λόγος γράψτε να τα ανεβάσω.

 

Για το άλλο θέμα που τέθηκε παραπάνω ως προς τους όρους δόμησης (πχ πλάγιες αποστάσεις) κατά την απόψη μου ισχύουν αυτά που προκύπτουν από το έτος δημιουργίας του νεώτερου σε ηλικία κατά παρέκλιση αρτίου γηπέδου, εφαρμοζόμενα όμως στο εμβαδόν του ενοποιημένου. Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει τεκμηρίωση και σ' αυτό ... αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε zavi, "χάριν της συζητήσεως" απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα.

Σε κάποια θέματα, που με ενδιαφέρουν, συνηθίζω να ψάχνω ότι μέσο έχω διαθέσιμο (και αναλόγως βέβαια με το χρόνo και τη διάθεση) και να δίνω την άποψη μου. Έτσι γίνομαι καλύτερος στη δουλειά μου και βοηθάω και άλλους να γίνουν. Ξέρω επίσης ότι όταν και εγώ ζητήσω βοήθεια, κάποιοι θα με βοηθήσουν. Στο forum γίνονται αρκετές σοβαρές συζητήσεις, υπάρχουν βέβαια και συνάδελφοι που απλώς περνάνε την ώρα τους ή μπαίνουν μόνο για να πάρουν. Σε κάθε περίπτωση σ' ευχαριστώ που με τις επιφυλάξεις σου μου έδωσες την ευκαιρία να ψάξω και να ξεκαθαρίσω (και για μένα) αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

αν δεν υπήρχε ο zavi δε θα είχαμε την ευκαιρία να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, απλά θα λέγαμε το ως τώρα αυτονόητο, βελτίωση της αρτιότητας δηλαδή και θα έληγε εκεί.

Δεν νιώθετε όλοι πιό ωραία τώρα; :)

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol: :lol:

 

agior ΕΙΣΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!

 

Για σένα ρισκάρω και την κίτρινη για spamming απλά για να σε ΑΠΟΘΕΩΣΩ!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

τα σέβη μου!

 

 

edit:@p.vvarvaris

 

εύγε συνάδελφε!!!

είσαι μέσα στο μυαλό μου για το πώς θα ήταν καλύτερο να λειτουργεί το φόρουμ!

Link to comment
Share on other sites

Αgior,

αν και καθήμενος ΟΡΘΩΣ εμίλησες!!!

Νομίζω ότι μέσα σε τρεις σελίδες είδαμε όλες τις απόψεις και καταλήξαμε στο ορθόν.

 

Λύεται η συνεδρίασις!!!

 

Την καληνύχτα μου στην παρέα...

 

** Υ.Γ : βλέπετε καθόλου τα διακριτικά σας εικονίδια (Avatar)?? Tί έγινε και χάθηκαν???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.