Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενα Tαμείο για όλους, με ενιαία σύνταξη


Engineer

Recommended Posts

Τι σχεση εχει ο ενας με τον αλλο ρε Γιώργο και μου λες για κούραση; Ολα ειναι σχετικά. Πρώτον ο μεν μπορει να πασχίζε να διαβάζει μια ζωη και ο άλλος να φραπεδιαζε και το μονο που ξέρει ειναι να κουβαλάει πράγματα. Ο μεν μπορει να ειναι άνεργος και να καλείται να πληρώνει υπέρογκες εισφορές και ο άλλος να κολλάει με 800€ ένσημα στο ΙΚΑ. Ε, δεν ειναι το ίδιο ούτε μπορουν να πάρουν τα ίδια..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ μια άποψη και μάλιστα αιρετική έκφρασα , δεν έχω φυσικά τις λύσεις για το τρόπο εφαρμογή του αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν Αυτό όμως που θέλω είναι για κάθε γεροντάκι που πάσχισε και δούλεψε στην ζωή του σε ότι και να έκανε , να έχει την ίδια αξιοπρεπή αντιμετώπιση και να μην βλέπω σε άλλους δάκρυα στα ροζιασμένα μάγουλά τους και σε άλλους καλοπέραση Είναι το ίδιο με άλλο εξωφρενικό που  με ενοχλεί δηλαδή  που βλέπω αδιάθετα σπίτια από την μια να ρημάζουν και από την άλλη άστεγους ανθρώπους Κάτι δεν πάει καλά στις ανθρώπινες κοινωνίες μας όταν συμβαίνουν  αυτά Νομίζω ότι όταν ο άνθρωπος αποφάσισε να οργανώσει την ζωή διαφορετικά από τα υπόλοιπα ζώα και να διαχωριστεί από αυτά , δεν πρέπει να είχε αυτό κατά νου του σαν σκοπό .  

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ότι  πληρωνεις  πρεπει  και  να  λαβαίνεις    η  κοινωνικη  ισοτητα  εχει  αξια  όταν  συγκρινεις  ομοια 

πραγματα  δηλαδή   ισες  καταβληθείσες  ασφαλιστικες  εισφορες  για  ισο  διαστημα  ασφαλισης 

 όλα  τα  αλλα ειναι  εκ  του  πονηρου   και  δεν  εμπεριεχουν  καθολου  κοινωνικη  ευασθησια  αλλα 

προκαλουν  και  μεγαλες  κοινωνικες  αδικιες   εις  βαρος   καθολα  ενταξει    πολιτων  .

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Γιωργο, ανθρωποι ειμαστε. Ο Θεος μας εδωσε πολλα στοιχεια για να διαφερουμε απο τα τετραποδα.

Και κυριως νοημοσυνη.

 

Αλλος εχει μυαλο, αλλος δεν εχει. Αλλος δουλευει με χερια γιατι αυτο μονο μπορει και αλλος δουλευει με το μυαλο και την τεχνολογια γιατι παρεχει υπηρεσια.

Οι ανισοτητες αυτες στις οποιες αντιτιθεσαι δε δημιουργηθηκαν τα τελευταια χρονια ωστε να προσπαθουμε να τις εξαλειωουμε ως "μικροβιο".

Ειναι λογικη συνεχεια της κοινωνιας μας.

 

Αναλογα με την ικανοτητα του καθενος, υπαρχει και η αντιστοιχη εργασια με τις αντιστοιχες απολαβες. 

Τι θα πει οτι ο οικοδομος εχυσε ιδρωτα στο γιαπι και εγω ως μηχανικος δεν εχυσα, αρα να αμοιφθει περισσοτερο?

Ποιος ορισε τον οικοδομο ισα κι ομοια με το Μηχανικο?

Ο Μηχανικος εκπαιδευεται, τρωει χρονια απο τη ζωη του πληρωνοντας και καλλιεργωντας το μυαλο του ωστε να κατευθυνει τον οικοδομο να δουλεψει σωστα και παραγωγικα και μας βαζεις στην ιδια μοιρα?

 

Οι εισφορες, λες, πρεπει να ειναι αναλογες των απολαβων. 

Ομως οι απολαβες ειναι αναλογες των θεσεων και κατ επεκτασιν των ικανοτητων των εργαζομενων.

Προσφερω περισσοτερα, αμοιβομαι περισσοτερα, συνεισφερω περισσοτερα, θα αμοιφθω περισσοτερο στο τελος.

 

Απλα και ομορφα, δε ζουμε στο Στρουμφοχωριο....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Γιωργο, ανθρωποι ειμαστε.

 

Απλα και ομορφα, δε ζουμε στο Στρουμφοχωριο....

 

εσύ αυτό πως το ξέρεις? ...............Εγω έχω σοβαρές αμφιβολίες.

Link to comment
Share on other sites

Ως προς το οτι ειμαστε ανθρωποι ή οτι δε ζουμε σε Στρουμφοχωριο?

 

Κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια, προφανως

Link to comment
Share on other sites

Ως προς το οτι ειμαστε ανθρωποι ή οτι δε ζουμε σε Στρουμφοχωριο?

 

 

υπάρχει ο άνθρωπος στην Βόρεια Κορέα και ο άνθρωπος στον Καναδα. 2 πόδια και 2 χέρια και οι 2. Η πραγματικότητα βέβαια ..............???????

 

Για το Στρουμφοχωριο πάλι δεν είμαι σίγουρος. 

 

Papa Smurf

 

Smurfette

 

Hefty Smurf

 

Grouchy Smurf

 

βάλε ότι όνομα πολιτικών θες δίπλα και θα διαπιστώσεις .........

Link to comment
Share on other sites

Αν το γεροντάκι μέχρι τα 50 το ζούσε ο πατέρας του και η μάνα του και δεν δούλεψε ποτέ γιατί ήταν τεμπέλης να ζήσει από τα κρατικά συσσίτια και να του παρέχει η πολιτεία ένα απλό μέρος να μείνει. Αν το γεροντάκι δούλεψε 40 χρόνια να πάρει κάτι παραπάνω γιατί τα δούλεψε και τα πλήρωσε.

Αν το γεροντάκι δηλ μέχρι να γεράσει εγχείριζε και έσωνε (χωρίς φακελάκι) κάθε μέρα 2-3 γεροντάκια να πάρει τα ίδια με το άλλο γεροντάκι που έπινε καφέ και τσίπουρο 40 χρόνια και δεν δούλεψε ποτέ?  Η λογική όλοι στα ίδια ποτέ και πουθενά δεν έχει εφαρμογή και εκεί που πήγε να εφαρμοστεί απέτυχε (και δεν το πάω κομματικά). Η άποψη σου αγαπητέ συμφορουμίτη george michael για μένα δεν είναι απλά αιρετική αλλά και επικίνδυνη... Βέβαια τη σέβομαι και μου αρέσει που τη λες και δημόσια και αυτό σε τιμά άσχετα αν βλέπεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη...

Για μένα το θέμα είναι πολύ απλό όμως κάποιοι δεν θέλουν να λυθεί... Ασφάλεια για όλους, όσοι δεν έχουν δεν πληρώνουν τίποτα, όσοι βγάζουν κάτι να μπορούν να πληρώνουν μόνο τον κλάδο υγείας, ο οποίος θα είναι ίδιος σε όλους με ίδιες εισφορές - παροχές, και από εκεί και πέρα εισφορές βάσει του εισοδήματος που θα σημαίνει και σύνταξη ανάλογη με το τι πλήρωσες... Αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα και με ένα μόνο ταμείο, το θέμα δεν είναι αν μπορεί να γίνει αλλά αν θα το αφήσουν κάποιοι να γίνει...

 

ΥΓ Για να έρθουμε και στα δικά μας, από τοπικό τσμέδε άκουσα (όχι επίσημα φυσικά) ότι το ειδοποιητήριο Β εξαμήνου το πιο πιθανό είναι να πάει για τέλη Ιανουαρίου... Θα μου πείτε ακόμα το Α δεν πληρώσαμε και εσύ μας λες και για το Β... Απλά το αναφέρω...

Edited by Gauss
Link to comment
Share on other sites

έτσι κι αλλιώς λύση δεν είναι ούτε αυτή

που οδηγεί στην διάλυση των ταμείων 

και στην απαξίωσή τους προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (των -ως επί το πλείστον- θυγατρικών των γνωστών χρεωκοπημένων τραπεζών που θα βαρέσουν κανόνι όποτε γουστάρουν)

 

η κοινωνική ασφάλιση είναι κοινωνικό αγαθό

αυτό -ως οικονομικό μέγεθος- το καταχράστηκαν οι πολιτικοί επί δεκαετίες

το κατέστρεψαν επί της ουσίας

το κατέστησαν μη βιώσιμο με το PSI

και πριν βάλουν την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση

μας (σας -δηλαδή- γιατί εγώ είμαι αρχαίος) κάνουν τη "χάρη" να μειώσουν τις εισφορές μειώνοντας φυσικά και την ανταπόδοση

 

επιμένω στην ύπαρξη επαγγελματικών ή κλαδικών ασφαλιστικών ταμείων όπως ισχύουν/ίσχυαν σε όλη την ευρώπη (αν αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης)

με σύνδεση των εισφορών με τα έσοδα

δηλ. π.χ. για τους μηχανικούς

ένα πάγιο της τάξης των 20-50 ευρώ μηνιαίως ανά ασφαλιζόμενο αντί των ~400 που ισχύει σήμερα και

ένα 10%-15% επί των εσόδων (που τα ξέρουν έτσι κι αλλιώς) αντί του 3% που ισχύει σήμερα π.χ. για τις άδειες

 

κι αν πει κάποιος πως έτσι θα ταΐζουν οι εργαζόμενοι τους "τεμπέληδες" υπάρχουν τρόποι να ελέγξει κανείς αν κάποιος είναι τεμπέλης ή "εισοδηματίας" ή άνεργος

 

και στην ανταπόδοση του "πυραμιδικού" συστήματος της ασφάλισης θα μπορεί να εξασφαλιστεί με τα παραπάνω και η ελάχιστη σύνταξη αξιοπρέπειας και η επαυξημένη για τους πληρώσαντες το υπερβάλλον

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Αλλάζουν όλα για τους ασφαλισμένους μετά το 1992.

 

Το άρθρο κάνει λάθος που περιορίζει τις αλλαγές μόνο στους μετά το 1992 ασφαλισμένους.

Επίσης κάνει λάθος που αναφέρεται στις απόψεις - ωσάν να πρόκειται για ειλημμένες αποφάσεις - του κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου, ο οποίος μολονότι ειδήμων, συμμετέχει στην επιτροπή που έχει συσταθεί ειδικά για τον λόγο αυτό.

 

Αλλάζουν όλα για όσους έχουν διάστημα εργασίας μετά την 01/01/2011 θα έλεγα πως είναι η σωστότερη έκφραση.

Ότι διάστημα εργασίας υπήρχε μέχρι την 31/12/2010 θα υπολογίζεται σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις.

Αυτό ισχύει για όλους. Ακόμη και για το δημόσιο ( πλην ΟΓΑ ).

 

Στις 14/08/2015 !!! δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος που κάνει γνωστό στην δημόσια διοίκηση τον μνημονιακό νόμο Ν.3863/2010 που είναι - ίσως - γνωστός ως νόμος Λομβέρδου - Κουτρουμάνου.

 

Όποιος πρωτασφαλίστηκε μετά την 01/01/2011 αρκεί να διαβάσει μόνο αυτή την εγκύκλιο.

Εν συντομία:

α) Θα πάρει το βασικό τμήμα της σύνταξης μόλις σβήσει τα κεράκια της 67ης τούρτας της ζωής του. Είναι άμεσα συνδεμένο με το ΑΕΠ της χώρας και σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 360,00€. Αν για κάποιο λόγο πάρει νωρίτερα σύνταξη αυτή θα αφορά μόνο το αναλογικό του κομμάτι. Η βασική σύνταξη θα προστεθεί μόλις συμπληρώσει τα 67.

β) Θα πάρει το αναλογικό τμήμα της συντάξεώς του. Αυτό προσδιορίζεται στην βάση του συνόλου του ασφαλιστικού βίου του καθενός.

 

Καταργείται πλέον η σύνταξη του ανασφάλιστου υπερήλικα που υπήρχε στην χώρα μας με τον Ν.1286/1982. Έφτανε το ποσό των 330,00€ και την έπαιρνε ο ανασφάλιστος ή αυτός γενικά που δεν είχε άλλους πόρους ή άλλη σύνταξη στα 70 έτη. Ο λόγος κατάργησης είναι η χορήγηση της παραπάνω προαναφερομένης βασικής σύνταξης που θα χορηγεί το κράτος σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης στο 67 έτος της ηλικίας τους.

Ακόμη και οι γυναίκες που αφοσιώθηκαν ολοκληρωτικά στην δημιουργία οικογένειας θα ωφεληθούν επειδή:

"Β. Οι ανασφάλιστοι και όσοι έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από 4.500 ημέρες ή δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα παρακάτω κριτήρια:

 α) Έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

 β) Το ατομικό και το οικογενειακό τους εισόδημα, από οποιαδήποτε πηγή, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν υπερβαίνουν το ποσό των πέντε χιλιάδων σαράντα (5.040) ευρώ και δέκα χιλιάδων ογδόντα (10.080) ευρώ αντίστοιχα. Τα ανωτέρω ποσά ανακαθορίζονται κατά το ποσοστό αναπροσαρμογής της βασικής σύνταξης."

 

Γιοα όλους τους υπόλοιπους, γι΄αυτούς δηλαδή που έχουν διάστημα εργασίας και στις 2 χρονικές περιόδους ( προ και μετά την 01/01/2011 ) ο υπολογισμός για μεν το παλιό διάστημα θα γίνει με ότι ίσχυε τότε και για δε το τρέχων διάστημα με τον ανωτέρω νόμο.

 

Καταραμένο μνημόνιο ...

Edited by COSTAS T
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.