Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργείται η επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας...;;;


terry

Recommended Posts

Οχι συναδελφε. Η εξισωση θα ειναι μονο στις συνταξεις.

Ολοι θα παιρνουν τη χαμηλοτερη

Η εξισωση στις χαμηλοτερες δυνατες εισφορες δεν ειναι δυνατη, θα μειωσει τα προυπολογιζομενα εσοδα του κρατικου προυπολογισμου

Υπαρχουν και καποια κρατικοδιαιτα κοπροσκυλα να θρεψουμε, μη ζηταμε παραλογα πραματα...

 

Αν ζηταμε εξισωση, το μονο που μπορουμε να πετυχουμε ειναι να αυξηθουν και οι εισφορες των αλλων στα δικα μας επιπεδα... Το αντιθετο ειναι χλωμο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 286
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η Πολυδιάσπαση ενός εξαθλιωμένου κλάδου ο οποίος πριν από 5 χρόνια ήταν η ακμή του δόρατος της Ελληνικής οικονομίας

130.000 διπλωματούχοι μηχανικοί, κατ' ελάχιστο πενταετούς φοίτησης στα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

α' διάσπαση νέοι - παλαιοί. Λες και όλοι οι παλαιοί έχουν φτιάξει τουλάχιστον 10 πολυκατοικίες με αντιπαροχή και έχουν καθαρίσει. Αντίθετα ο νέος μηχανικός που τυχαίνει να είναι γιος του Μπόμπολα έχει τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους. Μήπως πιστεύεται ότι όλοι οι μηχανικοί που άρχισαν καριέρα πριν το 1993 (ΑΜ ΤΕΕ μικρότερο του 90.000) τώρα είναι μεγαλοκατασκευαστές με λιμουζίνες και βίλες στην Μύκονο?

β' διάσπαση υπάλληλοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχω θητεύσει και στους δύο κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Πολλές φορές σαν υπάλληλος εργοταξιάρχης σε μεγάλη κατασκευαστική έβγαζα περισσότερο από ελεύθερος επαγγελματίας στην μελέτη επίβλεψη μιας κατοικίας.

γ' διάσπαση δημόσιοι - ιδιωτικοί. Τώρα οι δημόσιοι μιλάνε με ασφάλεια σε σχέση με τους ιδιωτικούς που παλιά είχαν πολύ καλύτερες αποδοχές.

δ' διάσπαση λόγω ειδικοτήτων. Οι πολιτικοί μηχανικοί είχαν τα περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα διότι ήταν και η πρώτη σχολή που ιδρύθηκε στο ΕΜΠ. Οι μηχανολόγοι θεωρούνταν αδικημένοι παλιά αλλά τώρα με τις νέες νομοθεσίες έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους. Παρόλα αυτά έχουν γραφτεί χιλιάδες δημοσιεύσεις για τις ΠΕΑ που δεν υπάρχουν τώρα και αν υπάρξουν θα έχουν αμοιβή 50 €. Βέβαια υπάρχουν και νέες ειδικότητες που δεν έχουν κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα αλλά κανείς δεν ασχολείται.

ε' διάσπαση λόγω ΠΕΑ. Άλλοι θεωρούν ότι οι εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών είναι ασυμβίβαστες με τα δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών ενώ άλλοι κυρίως ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι και νέοι απαιτούν την εφαρμογή του αντίστοιχου νόμου.

στ' διάσπαση λόγω κομμάτων. Αναλόγως με την κομματική τους ταυτότητα σήμερα συζητάμε για το πρώτο νέο πολυνομοσχέδιο του 3ου μνημονίου το οποίο το έφερε μεν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ & ΧΑ) ψήφισαν την αποδοχή του 3ου μνημονίου.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

... και μετά θα έρθει μια αντίστοιχη ανακοίνωση με κόκκινα γραμματάκια στην πλατφόρμα του 4178 ή της πλατφόρμας χ, ψ κι ω, για άμεση τακτοποίηση των οφειλών προς το ΤΣΜΕΔΕ ... έτσι απλά ... αλλιώς θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσουν σε σταδιακούς περιορισμούς .... 

Η νέα έκφραση του άνεργου ελευθ. επαγγελματία μηχανικού .... ''σταδιακά περιορισμένος''...

Link to comment
Share on other sites

Ενα και ενα κανουν δυο. Αν σκοπεύουν να αναστείλουν τη δραστηριότητα κάποιου θα πρεπει παράλληλα να αναστείλουν και την αποστολή εισφορών μεχρι νεωτέρας... Όχι μονα ζυγα δικά τους.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το μέγιστο πρόβλημα είναι ακόμα και η διασύνδεση επαγγέλματος, ιδιότητας και κοινωνικής ασφάλισης.

 

Πρέπει να διαχωριστεί η ιδιότητα του μηχανικού από την κοινωνική ασφάλιση και να συνδεθεί η ασφάλιση ΜΟΝΟ με το επάγγελμα.

 

Αλλά ξέρουν ότι όλοι θα κλείσουν τα βιβλία και μετά οι συνταξούλες τους γιοκ, οπότε ωμός εκβιασμός σε  όλα τα επίπεδα.

 

Και έρχεται το ΤΕΕ και ζητάει να πληρωθεί. Ως τι βοηθάει για να καταλάβω.

 

Καλά ήταν όσο κράτησε, δυστυχώς πάμε για εξωτερικό ή αλλαγή επαγγέλματος.

Edited by Thodoris4
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Τυχεροί όσοι πέρα από το μηχανιλίκι είχαν κι ένα "χόμπι" απ' το οποίο μπορούν να βγάλουν κανένα φράγκο. Οι υπόλοιποι απλά θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε το ΤΣΜΕΔΕ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.