Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εγώ δύο πράγματα ρώτησα:

1. Τι ίσχυε πριν τα αθεώρητα σε σχέση με ΑΠΥ προς επαγγελματίες μηχανικούς.

2. Ποια η διαφορά μεταξύ ΑΠΥ και ΤΠΥ? Τα ίδια στοιχεία δεν αναγράφουν? Στα επαγγελματικά έσοδα δεν πηγαίνουν?

Δημοσιεύτηκε

Εγώ δύο πράγματα ρώτησα:

1. Τι ίσχυε πριν τα αθεώρητα σε σχέση με ΑΠΥ προς επαγγελματίες μηχανικούς.

2. Ποια η διαφορά μεταξύ ΑΠΥ και ΤΠΥ? Τα ίδια στοιχεία δεν αναγράφουν? Στα επαγγελματικά έσοδα δεν πηγαίνουν?Στο

Στο ΤΠΥ για συναλλαγές άνω 300 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) όπου ο λήπτης της υπηρεσίας είναι επιτηδευματίας ή εταιρία, υπάρχει και παρακράτηση φόρου.

Δημοσιεύτηκε

Στο ΤΠΥ για συναλλαγές άνω 300 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) όπου ο λήπτης της υπηρεσίας είναι επιτηδευματίας ή εταιρία, υπάρχει και παρακράτηση φόρου.

Υπό την προυπόθεση ότι δεν προκύπτει περίπτωση προκαταβλητέου φόρου (κοινώς ΦΕΜ ).

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Ειλικρινά και εγώ πρώτη φορά ακουώ μισό θεωρημένο μπλοκ.

Τίποτε άλλο δεν έχει γίνει . Θεώρησαν, για αρχή ,  (από το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ ) λίγα φύλλα ( είχαν τέτοιο δικαίωμα ).

Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπό την προυπόθεση ότι δεν προκύπτει περίπτωση προκαταβλητέου φόρου (κοινώς ΦΕΜ ).

Ή προκαταβλητέος ή παρακρατούμενος. Οχι και τα δύο.

Θεωρώ ότι αυτό είναι γνωστό.

Edited by varonos
Δημοσιεύτηκε

Τώρα εσύ έδωσες άλλη διάσταση  :smile:

Αν ο λήπτης της υπηρεσίας έχει έδρα στο εξωτερικό και φορολογείται εκεί, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν ισχύει η παρακράτηση εδώ, σωστά?

Δημοσιεύτηκε

ΔΕΑΦΑ 1054130 ΕΞ 4.4.2016

Yπάρχουν και άλλα παρόμοια έγγραφα (διοικητικές λύσεις) ,που καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα , με άλλο όμως σκεπτικό. 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.