Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κερδοσκοπικά funds θέλουν άρση προστασίας για την πρώτη κατοικία


Recommended Posts

Δηλαδή ποιό είναι το κέρδος τους στο να αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις τράπεζες,μιας και δεν υπάρχει "φως" στον ορίζοντα της ελληνικής αγοράς?

Που είναι το κέρδος από μια μαζική αγορά κατοικιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά (πχ στο Γαλάτσι,στο Παγκράτι,στον Πειραιά,κ.ο.κ)?

 

Η δικιά μου εκτίμηση είναι οτι η EE θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να διαθέσει χρήματα για κατοικίες στους λαθρομετανάστες (ή πρόσφυγες αν προτιμάτε). Ήδη δίνει αρκετά δις σε Τουρκία και Ελλάδα για την δημιουργία των hot spots.

 

Κάποια στιγμή αυτά τα funds θα κάνουν business με το κράτος και την ΕΕ. Η ΕΕ,μέσω του ελληνικού κράτους θα μισθώνει αυτά τα διαμερίσματα από το να δημιουργεί τριτοκοσμικούς καταυλισμούς και να έχει το πρόβλημα της διαχείρισής των.

Το παιχνίδι με τα funds είναι ξεκάθαρα στημένο και στοχευμένο . Δεν θέλει το δάνειο στα Πατήσια η στο Μαρούσι . Θέλει την βίλλα και τα ξενοδοχεία .

Nαι BAS,θέλουν το δάνειο στα Πατήσια και στο Μαρούσι.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε από τους 50.000, οι 20.000 να μένουν σε σπίτια ή ξενοδοχεία, μέσω της διαδικασίας επιδότησης του ενοικίου, για το διάστημα που θα παραμένουν στην Ελλάδα. Η επιδότηση αναμένεται από την Κομισιόν, τα κράτη-μέλη και τον ΟΗΕ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πρόταση αυτή αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

http://www.kathimerini.gr/836316/article/epikairothta/politikh/50000-prosfyges-8a-meinoyn-sthn-ellada

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα γιά αυτό δεν χρειάζεται να τα πάρουν τα σπίτια . Αρκεί ο ΕΝΦΙΑ και η μη δυνατότητα ενοικίασης σε μη μετανάστες λόγω της ανασφάλειας της περιοχής .  Οπότε και τα λεφτά θα πάρουν , θα τα δώσουν στον κόσμο , θα τους τα ξαναπάρουν πίσω τα μισά μέσω ΕΝΦΙΑ και εφορίας και θα βολέψουν και τους μετανάστες .

Link to comment
Share on other sites

...και πως θα κερδίσουν λεφτά οι τρίτοι?

 

Με την δικιά μου εκτίμηση:

α) οι τράπεζες πουλάνε σε μια τιμή τώρα,και παιρνουν ταλεφτά τους τώρα. -> κερδίζουν

β) οι συμμετέχοντες του fund είτε πουλάνε σε μια τιμή σε τρίτο αυτά τα δάνεια,είτε κάνουν απευθείας μπίζνες με την ΕΕ. ->κερδίζουν

Δηλαδή υπάρχει μια ροή κέρδους για περισσότερα συμφέροντα,που πιθανόν το ίδιο το κράτος ή κρατικοί υπάλληλοι/πολιτικοί συμμετέχουν.

 

Αυτό που λες θα είχε λογική αν το πρόβλημά μας ήταν ποιά είναι η καλύτερη λύση και όχι στο πως θα βγάλουμε (εμείς οι τρίτοι) λεφτά που έχουμε την δύναμη και επηρρεάζουμε την κυβέρνηση και την ΕΕ.Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε τι θα γίνει.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Ρηξικέλευθη Πρόταση για ακίνητα που κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό

Στην βάση αυτή, θα πρέπει να προβούν άμεσα στην μεγίστη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, με ταυτόχρονη ουσιώδη μείωση των επιβαλλόμενων επιτοκίων, και να προσφέρουν περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή τους, όταν αυτό καθίσταται απαραίτητο. Αν όλα τα προηγούμενα μέτρα δεν αποδίδουν, τότε ΝΑΙ να προβούν σε άμεση απομείωση "haircut" του αρχικού κεφαλαίου των στεγαστικών δανείων, ώστε να μην καταλήξουν τελικά στους "γύπες" των διεθνών αγορών.

 

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο (asset) των τραπεζών, αλλά και κάθε επιχείρησης, είναι οι πελάτες τους, ας φροντίσουν λοιπόν να μην τους χάσουν.

 

Πηγή: http://www.capital.gr/story/3077853/rixikeleuthi-protasi-gia-akinita-pou-kinduneuoun-na-bgoun-se-pleistiriasmo

 

 

post-11374-0-44635100-1446589848_thumb.png

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

O μόνος τρόπος είναι να μειωθεί η φορολογία των ακινήτων και να αρχίσει να κινείται η οικοδομή . Ετσι όσοι δεν μπορούν θα βρούν να τα πουλήσουν σε άλλους που θα μπορούν σε μια λογική αξία . Ακόμη θα μηδενιστούν οι υποτιμητικές προσδοκίες των υποψηφίων αγοραστών και έτσι θα έχουμε έξοδο από τον φαύλο κύκλο των μειώσεων .

 

Αλλά αυτοί που αποφασίζουν έχουν άλλα κίνητρα και στόχους . 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά πιστεύεις ότι ο λόγος που ο κόσμος δεν αγοράζει ακίνητα είναι η φορολογία τους ?! 

 

Δηλαδή εσύ δεν αγοράζεις αυτοκίνητο γιατί σκέφτεσαι τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας ?

 

Ο κόσμος δεν αγοράζει και δεν φτιάχνει ακίνητα γιατί δεν υπάρχει κόσμος με χρήματα να αγοράσει ή να πουλήσει αντίστοιχα. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. 

 

Και αυτά που γράφετε παραπάνω εσύ και ο Ατσαλόβεργας τα σενάρια για ξένα φαντας για κέντρα με μετανάστες κ.τ.λ......όποιος θέλει και σήμερα τα κάνει. Οι αξίες είναι στον πάτο. Τα διαμερίσματα στα Πατήσια, στο Μεταξουργείο, στην Κυψέλη πωλούνται τσάμπα και ούτε δάνεια έχουν ούτε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζεις ότι δεν αγοράζουν . Τουλάχιστον αυτοκίνητα . Αγοράζουν και μάλιστα με μετρητά λεφτά .  Και σπίτια αγοράζουν αλλά μικρά και φτηνά . Πάντα με μετρητά . 

 

Αλλά η ανυπαρξία δανεισμού δεν υπάρχει σε σοβαρή χώρα . Οπότε μιλάμε για μη σοβαρή χώρα που ζητάει από τους πολίτες της να είναι σοβαρή .

 

Επίσης το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ένα 1000άρι του 2009 πωλείται ακριβότερα από ένα δίλιτρο της ίδιας εποχής και υπερδιπλάσιας αξίας , είναι θέμα χρημάτων η φόρων και τεκμηρίων ? Και ότι αυτό μπορεί τον άλλο μήνα να αλλάξει ανάλογα με το τι θα πουν οι σοφές κεφαλές .

 

Ας μιλήσουμε και για τα κόκκινα δάνεια . 

 

Αρχικά για τα μεγάλα που δεν είναι στεγαστικά .

 

Εχουμε ένα δάνειο 50 εκ. Αυτοί μπορεί να είναι βιομηχανία με εγγύηση εργοστάσια , μηχανήματα και εμπόρευμα , ΜΜΕ με εγγύηση την Φήμη και Πελατεία  :mrgreen: και ίσως κάποια κτίρια και μηχανήματα , κατασκευαστική ΔΕ με εγγύηση τα μελλοντικά έργα :mrgreen:  :mrgreen: αλλά και μία μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία ιδιωτικών έργων που έχει 100-150 διαμερίσματα η και επαγγελματικούς χώρους προς πώληση και που σήμερα δεν πωλούνται και είναι προσημειωμένα στην τράπεζα .

 

Είναι όλοι κόκκινοι . Θα έπρεπε να θεωρούνται όλοι επισφαλείς για την τράπεζα ?  

 

Ας πάμε στα μικρά των 300-500.000 .

 

Μπορεί πάλι να είναι βιομηχανία , βιοτεχνία με τις ίδιες εγγυήσεις , μπορεί να είναι εμπορία με εγγυήσεις το σπίτι του εμπόρου και εμπόρευμα που υπόκειται σε μόδα , μπορεί να είναι στεγαστικό με το σπίτι που μένει κάποιος , μπορεί να είναι και μικροκατασκευαστής που έχει 3-4 διαμερίσματα απούλητα και προσημειωμένα στην τράπεζα .

 

Είναι επίσης κόκκινοι . Θα πρέπει να θεωρούνται όλοι επισφαλείς για την τράπεζα ? 

 

Πέραν της προφανούς απάντησης , ότι τα σπίτια των κατασκευαστών είναι προς πώληση , δεν έχουν μόδα , δεν παλιώνουν γιατί δεν χτίζονται νεότερα , οπότε πρακτικά η τράπεζα ΔΕΝ έχει κανένα κίνδυνο και ΔΕΝ θα έπρεπε να θεωρούνται κόκκινα , για τα άλλα το ρίσκο είναι περισσότερο στα ΜΜΕ , στις κατασκευαστικές του δημοσίου , στην βιομηχανία , στην βιοτεχνία , στον έμπορο που έχει προσημειώσει το σπίτι του και έτσι εξομοιώνεται με το στεγαστικό και τελευταίο το στεγαστικό .

 

Οι τράπεζες υπολογίζουν έτσι το ρίσκο ? 

 

Οχι βέβαια . Χτές έδωσε η μεγάλη μας φίλη 9 κατοστάρικα στα παραπολιτικά  8-)

 

Οπότε εγώ και ο Ατσαλόβεργας δεν μιλάμε για δράκους . Ο δράκος είναι έξω από το σπίτι σου και σου χτυπάει την πόρτα .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Που κολλάνε όλα αυτά με αυτό το πολύ απλό και λιτό που σου έγραψα παραπάνω ? 

 

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει σπίτια. Αποταμιεύσεις υπάρχουν αλλά είναι δύσκολο να τις δώσει ο άλλος για το παιδί του γιατί φοβάται για αυτά που έρχονται. Το αποτέλεσμα είναι η νεολαία να μένει με τους γονείς ή όσοι είναι τυχεροί σε σπίτια της οικογένειας τους απο κληρονομιές. 

 

Οι τράπεζες δεν δανείζουν γιατί ο κόσμος δεν έχει και λεφτά και δουλειές. Άρα δεν υπάρχουν και στεγαστικά δάνεια.

 

Ο ΕΝΦΙΑ που έχεις φαγωθεί είναι αστείο να το λέμε ως αντικίνητρο να αγοράσεις σπίτι. Ο ΕΝΦΙΑ κοστίζει περίπου όσο ένα νοίκι. Δηλαδή προτιμάει ο άλλος να νοικιάζει και να δίνει 12 νοίκια από το να πληρώνει μόνο ένα ? Μην μου πεις τώρα για τεκμήρια κ.τ.λ.....εκεί πάμε αλλού.  

 

Το ερώτημα λοιπόν γιατί έχει φρακάρει η οικοδομή.....δεν απαντάται έτσι απλά με την μείωση των φόρων που λες. Καμία οικοδομή δεν θα ανακάμψει έτσι απλά. Η οικοδομή θα είναι το τελευταίο γρανάζι της οικονομίας που θα κινηθεί όταν μειωθεί η ανεργία, όταν αρχίσουν τα δάνεια, όταν αρχίσει το κράτος να δανείζεται και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κ.τ.λ. . Το ανάποδο δεν γίνεται. 

 

Και για να τελειώνουμε, όλος αυτός ο ντόρος με τους φόρους ακινήτων δεν γίνεται δήθεν για να επανακάμψει η οικοδομή....αλλά από μεγαλοιδιοκτήτες που έχουν μείνει άφραγκοι γιατί είναι κηφηναριά μεγάλα, μένουν σε καλές περιοχές με κληρονομιές παππούδων, και πληρώνουν φόρους που δεν τους αντέχουν. Ε λοιπόν εγώ προτιμώ να πληρώσουν τα κηφηναριά αυτά παρά οι παραγωγικές επιχειρήσεις με παραπάνω φόρους ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος. Και αν δεν μπορούν να τα πουλήσουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε. 

 

Και επειδή θα μου πει κάποιος και εμείς οι μηχανικοί τι θα κάνουμε χωρίς κατασκευή η μόνη λύση που υπάρχει είναι τα υφιστάμενα ακίνητα και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος δεν αγοράζει σπίτια πρώτον γιατι σίγουρα δεν εχει τα λεφτα που ειχε κάποτε. Και επίσης ακομη και αν εχει στην άκρη δεν επενδύει σε ακίνητο μιας και εχει αποδειχθεί οτι ειναι εύκολος στόχος απο τις κυβερνήσεις για επιπλέον φόρους με αβέβαιο μελλον.. Απο την αλλη αυτοι που εχουν δεν πουλάνε εκτος απο εξαιρετική ανάγκη γιατι δεν θελουν να τα σκοτώσουν. Άλλωστε το δείχνουν και οι αριθμοί στις μεταβιβάσεις

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.