Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασία στα στηθαία


haris

Recommended Posts

Καλημερα ,

 

Αντιμετωπιζω προβλημα σε νεοδμητη οικοδομη. Απο την πρωτη στιγμή δηλ γυρω στο 6μηνο που φτιαχτήκαν τα εξωτερικα στηθαία έχουν φουσκώσει , όχι πολύ … συνηθισμένη υγρασία αλλα οι αγοραστές δυσανασχετούν .

Επειδη είμαι νέος μηχανικος θα ηθελα να ρωτησω αν αντιμετωπιζετε το ίδιο πρόβλημα και σε τι βαθμό.

Ο λόγος βεβαια είναι προφανής … επειδή το μπαλκονι είναι βορινο η βροχη ποτιζει τους αρμους (πλακάκι) και από την τσιμεντοκονια διοχετευεται στα στηθαια.

Υπαρχει καποιος τρόπος πρόληψης?

Επίσης έχω υγρασια στον αέρα του υπογειου. Τα τοιχια ειναι ok (περασμένα πισσα απ έξω) αλλα οταν μπουν κουτες και γεμιζει η αποθήκη μυρίζει μουχλα - ο αέρας δεν κυκλοφορει. Βαλαμε αεραγωγους στον διαδρομο … σημειωτεο ότι δεν έχει κουρακλε το υπόγειο.

Μια λυση ήταν ξεχωριστος αεραγωγός σε κάθε αποθηκη αλλα αυτο ηταν αδύνατον διότι έπεφταν στην είσοδο και τα παρκιν.

Τεσπα … είναι δικαιολογημενη η ανησυχια μου? Εσεις πως το αντιμετωπιζεται? …

η αποθηκη υποτίθεται ότι δίνεται για τα ξύλα απ το τζάκι , εργαλεία , ένα μπιντονι λάδι κτλ …όχι για ρούχα και κούτες , σωστά?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω με τα υπόλοιπα αλλά οι αποθήκες είναι βοηθητικός χώρος για οτιδήποτε μπορεί ο αγοραστής να θέλει να αποθηκεύσει. Φυσικά και συμπεριλαμβάνονται κούτες και ρούχα σε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι καλα στοκαρισμενα τα πλακακια κ γεμισμενα απο πανω τα σοβαντεπι γιατι να τραβα υγρασια??Μηπως εχει καμια ζαρντινιερα απο ΟΣ (εγινε μεσα στο στηθαιο δλδ) η οποια δεν μονωθηκε καλα κ γιαυτο βγαζει υγρασια..???Πραγματικα το νερο ειναι το χειροτερο για τις κατασκευες κ δεν ξερεις απο που σου βγει...

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα στηθαία, υποθέτω εννοείς ότι έχουν φουσκώσει τα χρώματα και όχι οι σοβάδες. Σε αυτή την περίπτωση, ή υγρασία μπορεί να οφείλεται σε βαφή πριν να στεγνώσει το υπόστρωμα, πράγμα σύνηθες με τους σημερινούς ρυθμούς εργασίας, μπορεί να οφείλεται στη διείσδυση νερού κάτω από τα σοβατεπιά των στηθαίων, τα οποία συνήθως κακοστοκάρονται η δεν στοκάροντα καθόλου, μπορεί να οφείλεται και σε αυτό που λες, δηλαδή διοδο νερού μεσα από τους αρμούς, αν και δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό. Προτείνω σε πρώτη φάση να ελέγξεις τα στοκαρίματα γενικώς.

Όσον αφορά γιά τις αποθήκες, οι υπόγειοι χώροι σχεδόν πάντα έχουν προβλήματα υγρασιών στην χειρότερη μούχλας στην καλύτερη περίπτωση. Εξαρτάται αν αυτά οφείλονται σε κακό αερισμό ή σε είσοδο νερού μέσα στον χώρο. Συνήθως ο καλύτερος αερισμός επιτυγχάνεται με δύο ή περισσότερες αντιδιαμετρικές οπές σε κατάλληλα σημεία, που από ότι λες έχεις κάνει, ώστε να δημιουργείται ρεύμα αέρα στο υπόγειο και με πόρτες με περσιδωτές θυρίδες αερισμού στις αποθήκες. Πάντως μην περιμένεις θαύματα. Τα υπόγεια είναι υπό-γεια.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότερο είναι οφείλεται στη διείσδυση νερού κάτω από τα σοβατεπιά των στηθαίων, στα οποία συνήθως οι πλακάδες δεν βάζουν σταυρούς (αποστασιοποιητές πλακιδίων), οπότε δεν μένει κενό για να μπορούν να σοκαριστούν ή συνήθως κακοστοκάρονται η δεν στοκάροντα καθόλου και μετά με το φαινόμενο της ανιούσας υγρασίας χαλάει όλο το στηθαίο σε ένα ικανό ύψος 30-40 εκ .

Αν οφείλεται και σε αυτό που λες, δηλαδή δίοδο νερού μέσα από τους αρμούς, τότε πιστεύω οτι θα ξέβαφαν και οι εξώστες από κάτω, τουλάχιστο τοπικά και πιθανά σε διάσπαρτα τμήματα.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, πέρα απο τους αρμούς και τα μάρμαρα με τους νεροσταλάχτες που ελέγχεις να δεις ότι είναι καθαροί (ή ότι υπάρχουν νεροσταλάχτες στα μάρμαρα απο το μπαλκόνι) θα πρέπει να εξετάσεις αν το πλακάκι και ο αρμός που έβαλες είναι για εξωτερικό χώρο... εγώ μια φορά έβαλα πλακάκι που απλα ήταν διαπερατό από το νερό... δες και στην σελίδα της MACON τα παιδιά ξέρουν καλά την δουλειά τους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.