Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: Δε βάλαμε θερμομόνωση στους στύλους και στις δοκούς


ApostolisArt

Recommended Posts

ο αρχιτεκτονας λεει δεν θα φαινεται ωραιο να εχει δοντακι...

Πες του Αρχιτεκτονα να κανει αυτος την μόνωση...!!! πλακα κανω.

Ναι το δοντακι δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν βλεπω μεγαλη διαφορα απο τα δοκαρια που φαίνονται σε ολα τα σπιτια μας!!! Και εκει εχουμε τα δοκαρια που ειναι 25αρια και η τοιχοποιια με τουβλα "κρυβει" τα 10-12 εκατοστα το υπολοιπο φαίνεται. Αρα πού η διαφορά;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ApostolisArt

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να καταναλώνουμε περισσότερο πετρέλαιο για θέρμανση απ' ό,τι στη Φινλανδία;

Και όμως είναι αν επικρατούν οι λογικές που περιγράφεις.

Link to comment
Share on other sites

Ένας γείτονας σήμερα αποκάλεσε το σκεπά "μηχανικό". Όταν ρώτησα το σκεπά - "μηχανικό" τι μόνωση θα βάλει, μου είπε δε βάζει "λόγω κόστους"!

Κύριοι αυτό είναι το επίπεδο της δουλειάς στη χώρα μας, η επιμόρφωση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα είναι μηδέν. Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα.

Μεγάλη η ευθύνη όλων υμών των καταναλωτών που δεν ενημερωνόμαστε.

Μεγάλη και η ευθύνη ημών, των μηχανικών, να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες για τα οφέλη, τα προβλήματα κ.λπ. μιας καλής ή όχι θερμομόνωσης και όχι μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Θέμα:

 

Δεδομένο:επιλογή εκ των υστέρων της εξωτερικής θερμομόνωσης.

 

Υπέρβαση οικοδομικής γραμμής λόγω πάχους θερμομόνωσης (5-10 cm)??Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση?

Xτές ο Αραβαντινός στην διάλεξη είπε ότι έχει καλυφθεί αυτό το θέμα νομικά και ο ΓΟΚ το επιτρέπει. Δεν ανέφερε αναθεώρηση αλλα θα το ψάξω και θα σας πώ συγκεκριμένα.

 

Για το διαταύτα τώρα, απλά να πώ ότι αν η θερμομόνωση μπεί εσωτερικά τοτε θα θερμομονωθεί σωστά το κτήριο αλλά χάνονται οι ευεργετικές ιδιότητες της θερμοχωρητικότητας. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι το μπετό έχει χρονική αδράνεια 7 ώρες περίπου αυτή η θερμοτητα δεν θα αποδίδεται μέσα στον χωρο αλλά θα χάνεται στο περιβάλλον. Βέβαια υπάρχουν και περιπτωσεις όπου αυτό είναι θεμιτό, πχ το μπανιο ή η κουζίνα εάν είναι ξεχωριστή από το σαλόνι.

 

@ApostolisArt:"Λενε οτι ετσι κι αλλιως ειναι 25αρια τα δοκαρια οποτε δεν μπαινει κρυο απο εκει... Παιζει να ειμαστε πολυ πισω σε χτισιματα ή λογο καλου κλιματος να τη θεωρουν περιττη;"

Αυτό ακριβώς είναι η έννοια της θερμογέφυρας όπως ανέφεραν και οι συνάδελφοι παραπάνω. Η θερμότητα θα ψάχνει να διαφύγει από ακριβώς αυτά τα σημεία που είναι πιο ευάλωτα στην μεταφορά θερμότητας γιατί δεν θα είναι θερομονωμένα. Το παράδειγμα του Χάρη είναι πολύ έυστοχο, είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Όπως είπε και o gio, μην το σκέφτεσαι κάντο!! Τα οφέλη είναι πάρα πολλά στην εξοικονόμιση ενέργειας, ειδικά τον χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

iovo

Διαφωνώ με την γνώμη σου περί εσωτερικής θερμομόνωσης (άσχετα αν κατασκευαστικά γίνεται και μάλιστα θεωρείται και νόμιμη)

Πρέπει πρώτα και πάντα να επιδιώκεται η κατασκευή της εξωτερικά.

Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να κατασκευασθεί εσωτερικά (όταν δεν είναι δυνατή η κατασκευή της εξωτερικά πχ παλιές οικοδομές κ.ο.κ)

Ο σκοπός της μόνωσης είναι:

α. Η οικονομία σε ενέργεια (χειμώνα-πετρέλαιο, καλοκαίρι –ηλεκτρικό -χωρίς αιρκοντίσιον)

β. Η εξασφάλιση άνεσης στους ενοίκους (δηλ ο χώρος δεν παγώνει ούτε ζεσταίνεται αμέσως γιατί τα δομικά στοιχεία συνεχίζουν για αρκετό διάστημα να εκπέμπουν προς το εσωτερικό του, το θερμικό η ψυκτικό φορτίο που απορρόφησαν ήδη)

Link to comment
Share on other sites

"...Για το διαταύτα τώρα, απλά να πώ ότι αν η θερμομόνωση μπεί εσωτερικά τοτε θα θερμομονωθεί σωστά το κτήριο αλλά χάνονται οι ευεργετικές ιδιότητες της θερμοχωρητικότητας... "

 

Δεν νομίζω ότι είπα κάτι διαφορετικό από αυτο που λές.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εσωτερική τοποθέτηση της θερμομόνωσης, ούτε η εν λόγω λύση αποτελεί λύση «ανάγκης». Σε κτίρια όπου επιδιώκεται η ταχεία θέρμανση του χώρου, και ταυτόχρονα δεν ενδιαφέρει η βραδεία απο-θέρμανση, μια χαρά τοποθετείται η θερμομόνωση εσωτερικά, π.χ. καλυπτόμενη από μία απλή γυψοσανίδα (ο σκέτος απλός σοβάς είναι λίγο επίφοβη λύση). Τέτοια κτίρια είναι π.χ. δημόσια κτίρια, κτίρια εκπαίδευσης, δημόσιων συναθροίσεων κλπ. Κάθε λύση έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της, τα οποία έχουν καλυφθεί από τους ανωτέρω συναδέλφους...

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω ότι υπάρχει μόνωση πάχους 3mm ή 6mm. το υλικό λέγεται Depron, από Neotex. τώρα για τα ακριβή χαρακτηριστικά και αν θα κανει για τη δουλειά που το θελεις... εδω είναι και η διέυθυνση: http://www.neotex.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=91&cnode=46&cuser=9C8A4394-89F6-4692-9559-434C70995046

Link to comment
Share on other sites

Λογικά καλύπτεσαι απο τις ανοχές της κατασκευής σου. Δεν τις θυμάμαι ακριβώς όμως.Σε ένα τοπογραφικό θα έδειχνες οτι ρυμοτομείται ο σοβάς? Δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.