Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστη-Αμοιβές Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας - Αμοιβή μηχανικού


perplexed

Recommended Posts

Καλημέρα,

Αναρωτιέμαι αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο ακόλουθο. Πρόκειται για την αμοιβή που χρέωσε ο μηχανικός για μια αναθεώρηση άδειας. Η κανονική άδεια εκδόθηκε το 2006, για μια τετραόροφη οικοδομή και στοίχισε 20.000 ευρώ. Χρειάστηκε μία αναθεώρηση ωστόσο για δύο λόγους: α. αλλαγή από λεβητοστάσιο πετρελαίου σε επίτοιχους λέβητες για γκάζι, και β. η μία πλευρά του οικοπέδου είχε μια εσοχή δύο μέτρων περίπου και μετά από συνενόηση και τα σχετικά νομικά με τους γείτονες αυτό διορθώθηκε. Δεν άλλαξε τίποτε ούτε ως προς τα οικοδομήσιμα τετραγωνικά ούτε ως προς την διαμόρφωση των χώρων. Απλώς "ίσιωσε" η μία πλευρά.

 

Για την αναθεώρηση της άδειας τώρα, ο μηχανικός ζητά το ίδιο ποσό που πληρώθηκε για την άδεια αρχικά, αυξημένο ελαφρώς κατά τετρακόσια ευρώ. Επειδή θεωρώ ότι αυτό το ποσό είναι υπερβολικό, αναρωτιέμαι και θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μου απαντούσατε:

 

α. Ποιά είναι τα οικονομικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την αναθεώρηση μιας άδειας;

β. Σε μια αναθεώρηση όπως αυτή που σας περιέγραψα παραπάνω, τι ακριβώς αναθεωρείται και τι χρεώνεται? Το σύνολο της άδειας ή τα επιμέρους τμήματα;

γ. Εναι λογικό αυτού του τύπου η αναθεώρηση να απαιτεί περισσότερα χρήματα από ότι η αρχική άδεια; (σημειωτέον ότι δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα επίβλεψης γιατί η οικοδομή έχει ήδη κτιστεί, και η επίβλεψη έχει ήδη πληρωθεί από την αρχική άδεια)

δ. Πόσος χρόνος περίπου απαιτείται για την αναθεώρηση μιας άδειας;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

α) Υπάρχει η νομοθεσία που διέπει τις αμοιβές των μηχανικών.

 

Από αυτές προκύπτουν οι ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ.

 

Από κει και μετά ο καθένας μπορεί να ζητήσει όσο παραπάνω θέλει από τις ελάχιστες.

 

β) Δεν μπορούμε να σου κάνουμε ηλεκτρονική διάγνωση και πρόταση για το θέμα σου.

Εδω είναι φόρουμ μηχανικών (δηλαδή συζητάνε και συναναστρέφονται ιντερνετικά μηχανικοί). Ούτε γραφείο συμβούλων μηχανικών είναι ούτε ΚΕΠ. Στο ερώτημα σου......απαντούν κατ' ιδίαν μηχανικοί αφού μελετήσουν την υπόθεση.

γ)Κατ' αρχήν κάνεις ένα λάθος. Δεν πληρώνεται η άδεια στον μηχανικό αλλά οι μελέτες και επιβλέψεις. Η έκδοση της άδειας είναι δικιά σου υποχρέωση και το τρέξιμο και όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί και να είναι έτσι όπως λες. Πχ η αναθεώρηση να κοστίσει σε σένα εν τέλει περισσότερο από την άδεια την αρχική. Δεν ξέρω---> δεν απαντώ.

 

δ) Ανάλογα πολλών παραγόντων. Πολεοδομία, είδος αδείας εξωγενείς απρόβλεπτοι παράγοντες κ.α.

 

Αγαπητέ ιδιοκτήτη διάβασε και αυτό :

 

http://www.michanikos.gr/ftopic1686.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

χμ, χμ

Καλά τι του πατε του ανθρώπου και τον διαολοστείλατε. Ρε παιδιά λίγη προσοχή, είναι δυνατόν να είναι αυτοί οι τρόποι σας?????

 

 

Καλά, δεν θα μπαινα αλλά σκεπτόμενος ότι και άλλοι το βλέπουν, ότι δεν είμαστε μια ανεξάρτητη κατηγορία αλλά η κατηγορία των μηχανικών είναι άμμεσα συνηφασμένη με τον κόσμο και τα προβλήματα του. Μπήκα και είπα έλεος!!!!!!!!

Ρε Theo αν κάποιος σε ενοχλεί μην μπαίνεις στον κόπο να του απαντάς αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτή συμπεριφορά, ενός ανθρώπου που είχε ένα ΜεγάΛο πρόΒλημα, ΤΕραΣτιο κατά την γνώμη του να μπαίνουμε εμείς έτσι και να του την λέμε. Το φόρουμ θα έπρεπε να είναι χώρος προβληματισμού, ενημέρωσης και Ναι μας απασχολούν οι ανθρώποι και τα προβλήματα τους. Δεν προβλέπεται χώρος μηχανικών χωρίς τον κόσμο και τα προβλήματα του. Χωρίς αυτούς είμαστε τίποτα, δεν έχουμε θέμα.

 

Δεν αντιλέγω, δεν αντιβαίνω στους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ αλλά καμιά φορά άτομα μπερδεμένα που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις φεύγουν!!! και μεις συζητάμε τι? Τι?

Link to comment
Share on other sites

λαθος θεμα βρηκαμε νανοιξουμε....

ηλεκτρονικη αντιπροσφορα ηθελε ο κυριος...

 

και να ξερετε οτι αυτο το φορουμ πολλοι το διαβαζουν πουναι ιδιωτες...οταν σου πει ιδιωτης οτι στο φορουμ ειδα οτι η αδεια μικρης κλιμακας παει πχ 400 ευρω και εσυ εχεις ζητησει 500 το ξανασυζηταμε...

Link to comment
Share on other sites

Το εχουμε πει 1000αδες φορες, πως δεν δινουμε ιντερνετικες προσφορες μεσω του φορουμ !!

 

Καλο θα ειναι οι συντονιστες - διαχειρηστες να επιβαλουν τα αναλογα στα μελοι που παραβιαζουν ακομα και τους ατυπους κανονες του επαγγελματος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρώ ότι δίναμε προσφορές κάποιος τον κορόϊδευε τον άνθρωπο τον έπιασε "πελάτη" και τον κρατούσε κλειδωμένο εφόσον αυτός του έβγαλε την αρχική άδεια. Δεν ήταν άδικο να γυρνάει ο κύριος στο ίντερνετ και να ζητάει ορισμένες πληροφορίες της δουλειάς όπου μπορεί να σχηματίσει γνώμη σε μια μεγάλη κοινοτητα. ΟΥδεΠΟτε ΖΗτησε ΑΝτιπροσφορα!!!!!ΑΛΛα δεν μπορούμε και να βλέπουμε το άδικο και να το αφήνουμε να περνάει έτσι ο κύριος δηλαδή ο "συνάδελφος" βρήκε το πελατάκη και επειδή βαριότανε να τρέξει θα τον "μαχαίρωνεεεεεεεε"? "Θα τον έσφαζεεεεεεε"? Επρεπε να πληροφορηθεί ο κύριος τις καταστάσεις της δουλειάααααας!

Link to comment
Share on other sites

δλδ συναδελφοι που για 3843 περνουν 1000 ευρω τους σφαζουν?

 

ο καθενας κοστολογει την δουλεια του και τον κοπο του...δεν μπορω να ειμαι ο κριτης μεσα απο την ανωνυμια και ειδικα οταν το νουμερο που αν πω θαναι στον ''αερα''

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.