Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eνδοδαπέδια ψύξη


g-volos

Recommended Posts

Ευχαριστώ pv-t solar. Θα επισκεφτώ το Δημαρχείο Πυλαίας που είναι και κοντά μου.

 

Κάτι άλλο τώρα. Εκτός θέματος. Ο καλός συνάδελφος stayros απαντώντας στο ερώτημά μου "υπάρχει κάποιο λινκ για μηχάνημα αφύγρανσης που να αποδίδει πόσιμο νερό" μου έστειλε με πμ το λινκ, με το σκεπτικό ότι μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση. Αν έχω καταλάβει καλά, το φόρουμ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ και ΠΡΟΩΘΕΙ την δημοσίευση λινκ/αναφορών όταν ΔΕΝ γίνεται με προφανή διαφημιστικό σκοπό.

 

Και σε άλλες συζητήσεις διαπίστωσα ανάλογη υπερβολική προσοχή στην δημοσίευση συνδέσμων, από το φόβο μή θεωρηθούν διαφήμιση.

 

Τέλος παρένθεσης εκτός θέματος

 

Για μηχάνημα αφύγρανσης που παράγει πόσιμο νερό

http://www.air2water.gr/?MODULE=bce/...ages&SiteID=39

 

Η μονάδα αυτή λειτουργεί όπως μία κλιματιστική μονάδα για αέρα. Οπότε αν εγκαταστηθεί μία τέτοια μονάδα (αρχική δαπάνη, χώρος, λειτουργία-συντήρηση), ποιός ο λόγος μιάς ενδοαδαπέδιας εγκατάστασης για την ψύξη δαπέδου;

Link to comment
Share on other sites

Για αστείο το είπα το συγκεκριμένο αρχικά. Δεν ήξερα καν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Δεν ξέρω εφαρμογές ψύξης με το συγκεκριμένο προϊόν.

Πάντως είμαστε τρελοί αν νομίζουμε ότι θεωρείται διαφήμιση για τη REHAU πχ το λινκ που έδωσα. Πρέπει να μιλάμε ανοιχτά όταν υπάρχει κάτι καλό στην αγορά. Δεν έχουν ανάγκη τέτοιες εταιρίες απ' το michanikos.gr . Έχουν ήδη πολύ δυνατό δίκτυο αγοράς. Το να πεις τι καλός που είναι ο κ. Ταδε με το τεχνικό του γραφείο στην οδό Δείνα ΧΧ ε ναι είναι διαφήμιση κ μάλιστα γελοία.

 

ΥΓ εντυπωσιακές αποδόσεις το μηχάνημα συμπύκνωσης !

Link to comment
Share on other sites

Προς pv-t solar :

Μήπως έκανες κάποιο λάθος σχετικά με την ενδοδαπέδια ψύξη στο Δημαρχείο Πυλαίας; Ψάχνοντας να βρώ το τηλέφωνο της Τεχνικής Υπηρεσίας Πυλαίας για να μιλήσω με τον υπεύθυνο, βρήκα αυτό το κείμενο

http://vergina.eng.auth.gr/IHT/Proc8th/003.doc

στο οποίο λέει ότι ο κλιματισμός όλων των χώρων γίνεται με τερματικές μονάδες στοιχείου ανεμιστήρα (fan coil units) και όχι με ενδοδαπέδια ψύξη.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το δημαρχείο είναι αποκλειστικά με φανκοιλ. Έχεις δίκιο. Απλώς είναι απ' τα παλιά δυνατά παραδείγματα ψύξης χαμηλού βάθους γεωθερμίας.

Στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μοναστήρι στο Πανόραμα κ μια εταιρία που έχει στα γραφεία της ενδοδαπέδιο δροσισμό. Σ' όλη την Ελλάδα υπάρχουν γύρω στα 10 έργα ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε στον ιστότοπο ΑΥΤΗΣ της εταιρείας, μπορεί να βρεις πληροφορίες σ' αυτό που ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω ένα τμήμα από το site που δόθηκε:

 

Πώς λειτουργεί η ¨Ενδοδαπέδια Ψύξη – Δροσισμός ¨

 

Το όλο σύστημα εξοπλίζεται με

α) ψύκτη νερού chiller ισχύος από 11,0 έως 17,0 kw

τοποθετήτε σε εξωτερικό χώρο , συνήθως παραπλεύρως του λεβητοστασίου ή στο δώμα , πάντως σε εξωτερικό χώρο.

 

β) Fan Coil

Είναι σώματα νερού εφοδιασμένα με ανεμιστήρα , τοποθετούνται στο δάπεδο ή στην οροφή , εμφανή ή κρυφά και πετυχαίνουν την αφύγτρανση του χώρου δίνοντας παράλληλα και συμπληρωματική ψύξη. Απαιτούνται κυρίως σε χώρους συνάθροισης ατόμων σαλοκουζίνες – καθιστικά και χρησιμοποιούνται 1 τμχ/ επίπεδο κατοικίας εκτός ιδιαίτερων περιπτώσεων.

 

γ) Ειδική τετράοδη βάνα μαζί με ελεγκτή που εξασφαλίζουν την σωστή θερμοκρασία νερου που εισέρχεται στο ενδοδαπέδιο σύστημα.

 

Ένας ψύκτης chiller , εξασφαλίζει δροσερό νερό 14 – 17 οC που εισέρχεται μέσω κατάλληλων διάταξεων στο ενδοδαπέδιο σύστημα.

Παράλληλα από ξεχωριστή στήλη περνάει προς το F – C κρύο νερό 6 – 10 οC, τα οποία λειτουργούν με ειδικό υγροστάτη, ο οποίος όταν αντιληφθεί αύξηση της σχετικής υγρασίας > 65 % το θέτουν σε λειτουργία πετυχαίνοντας την αφύγρανση του χώρου.

 

 

 

 

Δηλαδή υπάρχουν και fan coil. Το ερώτημα είναι τώρα: Ποιά είναι η συμπληρωματική ψύξη, τώρα, τα fan coil ή το δάπεδο ;

Link to comment
Share on other sites

Fan coil έχουν όλες οι εγκαταστάσεις απαραίτητα. Μέχρι τώρα έτσι αντιμετωπίζεται η υγρασία. Συμπληρωματικά λένε οι εγκαταστάτες τα φανκοιλ. Θα μου πεις τι θες το ενδοδαπέδιο. Ε, αφού έχεις την εγκατάσταση για το χειμώνα γιατί να μην την εκμεταλλευτείς και το καλοκαίρι. Δεν είναι καν απαραίτητο να γίνει με γεωθερμία, υπάρχουν δλδ επιλογές και είναι πιο καλαίσθητο. Γλυτώνεις μερικά σώματα φανκοιλ, άρα τετραγωνικά μέτρα, άρα λεφτά, άρα kJ κλπ κλπ. Είναι θέμα μπλεγμένο με αρχιτεκτονικά δίκτυα κ τελικό καταναλωτή.

 

Πάντως γενικότερα την ψύξη που είναι να ρίξεις στα φανκοιλ όσο μπορείς από τεχνολογικούς και οικονομικούς περιορισμούς την ρίχνεις στο δάπεδο. Αυτή είναι η γενική αρχή της ενδοδαπέδιας στους θερμανσάδες.

Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε πρόσφατα σε μία καινούργια οικοδομή που έτυχε να γνωριζώ τον ιδιοκτήτη.Μίλησα μαζί του ο οποίος έδειχνε να το έχει ψάξει πολύ το θέμα και μου είπε ότι θα έβαζε ενδοδαπέδια θέρμανση - ψύξη (δροσισμό) με φυσικό αέριο.Μου τόνισε βέβαια ότι η ψύξη δεν θα είχε την απόδοση που θα είχαν τα κοινά κλιματιστικά αλλα σαφώς θα ύπήρχε αρκετή αίσθηση δροσιάς στο χώρο.Το μόνο που θα τοποθετούσε επιπλέον θα ήταν ένας αφυγραντήρας για την ρύθμιση της υγρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.