Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι επιτρέπεται σε ένα ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης;


adadim

Recommended Posts

Σε κλειστό χώρο στάθμευσης επιφάνειας περίπου 30,00τ.μ. μπορώ να δείξω την ύπαρξη w.c. και την ύπαρξη κλίμακας ανόδου στον Α' όροφο όπου υπάρχει οροφοδιαμέρισμα ;

Link to comment
Share on other sites

Αν σε βοηθάει έχω το παρακάτω, αλλά καλά είναι να δω αυριο το πρωί μήπως έχει ανακληθεί:

υπεχωδε/δοκκ εγκ. 33771/3-6-92

βοηθητικοι χωροι χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων

Από τις κείμενες διατάξεις των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων δεν προβλέπεται ότι οι βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, w.c. κλπ), που τους εξυπηρετούν, μπορούν να κατασκευαστούν εκτός της επιτρεπόμενης κάλυψης.

Επειδή όμως αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για τη λειτουργία τους, δεν υπολογίζονται στο συντ. δόμησης του οικοπέδου.

Τώρα, η σκάλα ανόδου σε κύριο χώρο επιτρέπεται, και δεν μετράει στο σ.δ., εκτός αν έχει ύψος μεγαλύτερο από 3μ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά . Τσέκαρε αν μπορείς roka αν όντως ισχύει η εγκύκλιος αυτή και πόσταρε το για να είμαστε σίγουροι .

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρήκα ανάκληση, επομένως ισχύει. (Εγώ τελευταία φορά την εφάρμοσα το 2004.) Κάνεις αποθήκες και wc, αλλά φροντίζεις να τα εντάξεις μέσα στο περίγραμμα του κτιρίου σου, (δλδ αν ο χώρος στάθμευσης που έχεις εκτείνεται και εκτός περιγράμματος κάλυψης, αυτό το εκτός τμήμα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους). Το δε υψος των 3 μέτρων μπορείς να το υπερβείς αν υπάρχει συμβολαιογραφική δέσμευση του χώρου για parking.

υ.γ. όλα τα αρχεία που προσπαθώ ν΄ανεβάσω για επισύναψει απορρίπτονται. θες να στο στείλω με πμ;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ roka .Αν μπορείς στείλτο μου σε πμ . 'Ο,τι ανέφερες για τη σκάλα το αναγράφει η εγκύκλιος ή το ξέρεις από προσωπική πείρα ;

Link to comment
Share on other sites

α-δυ-να-τον! ούτε στα πμ μου βγάζει δικαίωμα επισύναψης, εδώ δε, ή μεγάλο μου βγάζει το αρχείο ή αποτυχημένο το ανέβασμά του. Αν κάτι κάνω λάθος........ ας με καθοδηγήσει κάποιος. Έχω σκανάρει μια σελίδα κείμενο, που να ήταν και δυο, ...ούτε σε .doc, ούτε σε .jpeg -μήπως να το ζιπάριζα;

Τώρα: Σκάλα προς κύριο χώρο σχεδιάζω πάντα, και ποτέ δεν ετέθη θέμα. Το ύψος < απο 3 μ προκύπτει από το γοκ, αρ.7, "συντελεστής δόμησης", παρ. 1Β., εδ. β (δεν προσμετρούνται... υπόγειο που δεν υπερβαίνει τα 3 μ εκτός αν έχει καθοριστεί μεγαλύτερο ελάχιστο υψος για τη χρήση του χώρου κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 26)

σημείωση: όλο το κείμενο της εγκυκλίου στο γράφω παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Eγώ όμως την εσωτερική σκάλα ανόδου στον όροφο και το w.c. θα τα έχω στο ισόγειο , στον ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης που θέλω να δημιουργήσω εκεί . Κλίμακα ανόδου για την κατοικία του Α' ορόφου έχω εξωτερική έτσι και αλλιώς , απλώς θέλω να υπάρχει πρόσβαση και απευθείας από τον κλειστό ισόγειο χώρο στάθμευσης . Αναφέρει η εγκύκλιος κάτι για αυτό ; Σε ευχαριστώ πάντως για την όλη προσπάθεια !!!!!

Link to comment
Share on other sites

-Όχι, η εγκύκλιος αναφέρει ότι αποθήκες κ wc αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για τη λειτουργία των χ.σ. και δεν μετράνε στον σ.δ. Δεν αναφέρει τίποτε άλλο.

-Σκάλα ανόδου στον α΄ όροφο γιατί να απαγορεύεται; Και αυτό το έχω εφαρμόσει σε κτίριο τεσσάρων διαμερισμάτων εντός οικισμού και δεν υπήρξε θέμα.

-Αφού είναι ισόγειος ο χώρος στάθμευσης τον δεσμεύεις συμβολαιογραφικά ούτως ή άλλως. Άρα δεν έχεις ούτε πρόβλημα ύψους

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.