Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση οπλισμού υποστηλώματος σαν λήψη γείωσης


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

TN  ειναι σαλονικιέ ... 

 

Ο λόγος που ρωτάω για την ακριβή διαδρομή του ρεύματος, είναι επειδή υποψιάζομαι ότι ο βρόχος έκλεισε μέσω κάποιας ισοδυναμικής σύνδεσης σε κάποια άλλη θέση της εσωτερικής εγκατάστασης, και το ρεύμα δεν πέρασε καθόλου από την γη.

 

Γιαυτό ξαναρωτάω -και συγχωρέστε με- οι ακροδέκτες του οργάνου που ακριβώς συνδέθηκαν; Μέτρησαν απευθείας από το εξωτερικό δίκτυο στο "ηλεκτρόδιο", με ασύνδετο το εσωτερικό δίκτυο, ή μέτρησαν με το εσωτερικό δίκτυο μέσα στο κύκλωμα;

 

Η γείωση αυτή γιατί έγινε; δεν είχε ήδη γείωση αυτή η οικοδομή; Είναι μία πρόσθετη γείωση; Άλλες παροχές υπάρχουν σε αυτήν την οικοδομή; Με την ίδια, ή με άλλη γείωση; Από τον ίδιο ή από άλλον υποσταθμό (μην εκπλήττεστε που το ρωτώ);

Link to comment
Share on other sites

προφανώς θα μέτρησε L-PE, αν υπάρχει και άλλη γείωση θα μετρήθηκε μαζί και αυτή. Τώρα πως πήρε τιμή μικρότερη της ελάχιστης που μετρά το όργανο είναι ένα θέμα όπως και ότι η πραγματική τιμή της γείωσης θα πρέπει να είναι ακόμα μικρότερη και το αναμενόμενο ρεύμα σφάλματος εξαιρετικά υψηλό

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που θα διακόψω την ροή  αλλά 

 

Η φωτογραφία είναι δικιά μου συνάδελφε και εγώ την κατασκεύασα και όντως δεν μου έχει κάνει μήνυση αλλά είχε τον Πολ.μηχανικό του κτηρίου εκεί και επέβλεψε την κατασκευή της γείωσης και κάναμε μέτρηση μαζί πριν και μετά.Ο Πολ.Μηχανικός έκανε την αποπεράτωση με ρητίνη και έχει πλέον μια γείωση
που του έχει ασφαλή την περιουσία του.

 

 

ο Πολιτικός Μηχανικός γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση; Με τι γνώσεις; (Δεν θεωρώ πως υπάρχουν αρκετοί Πολ/Μηχ με τις γνώσεις του Alexis, εγώ δεν ξέρω την τύφλα μου πέρα απλές συνδέσεις...... και δεν θέλω να μάθω....)

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

 

 

Θα προφτάσω να πω ότι δεν θα το δεχτεί κανένας από τους ενοίκους άλλα είναι η μόνη νόμιμη και σωστή λύση. Σε άλλη περίπτωση δεν αξίζει να αναλάβει την ευθύνη ο εγκαταστάτης ούτε και ο μηχανικός.

Θεωρώ κύριοι συνάδελφοι ότι η ουσία του θέματος είναι αυτή. Αν όλοι μας λειτουργούσαμε επαγγελματικά με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου μας και κατεπέκταση του δικού μας, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη να συζητάμε τέτοιου είδους αλχημείες, προκειμένου να αναλάβουμε μια δουλειά ακόμα. Ο πελάτης θα πρέπει να επιλέγει με γνώμονα το κόστος και την ποιότητα των εργασιών μας και όχι με γνώμονα μόνο το κόστος, ως είθισται να γίνετε, κατά κανόνα πλέον... Η δουλειά μας είναι ξεκάθαρη και πρέπει να γίνεται σωστά, παζάρια σε λογικά πλαίσια να υπάρχουν, αλλά όχι ξεφτιλίκια..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η μέτρηση έγινε με τις δύο γείωσης, η μια γείωση ήταν αυτή που είχε το κτήριο ράβδος και καταλήγει στην κυψέλη.Όταν μετρήσαμε με βρόχο σφάλματος την υπάρχων γείωση μας έδωσε τιμή 29 Ω.Όταν κατασκευάσαμε την γείωση στον οπλισμό την συνδεσαμε και αυτή στο ζυγό γείωσης της κυψέλης και στην ουσία παρραλληλισαμε και τις δύο γείωσης. Μετα μετρήσαμε με βρόχο σφάλματος στην είσοδο της παροχής στον ΓΠΧΤ με όλα τα φορτία εκτός αλλά στον ζυγό γείωσης ήταν όλες οι γειωσεις συνδεμενες των καταναλωσεων.

Η ανάγκη προήλθε για νέα γείωση όταν σε φωτιστικό φθορίου πήρε φωτιά ο μετασχηματιστης (ballast)και η ασφάλεια δεν έπεφτε στο βραχυκύκλωμα μεταξύ Lκαι PE. Ρελε διαρροής δεν είχε στον πίνακα του.Μας κάλεσε ο ιδιοκτήτης και εγώ του είπα πως πρέπει να τοποθετήσουμε ρελε διαρροής σε όλα του τα κυκλώματα και να κατασκευάσουμε νέα γείωση. Το κτήριο δεν έχει χώρο για κατασκευή νέας

γείωσης. Έτσι του προτείναμε να ενωθούμε στον οπλισμό της οικοδομής αφού τεχνικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να του κάνουμε άλλη γείωση (Ε,τρίγωνο, περιμετρική).Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι θα συμβουλευτεί τον μηχανικό του και θα μας απαντήσει.Μας πήρε τηλ ο μηχανικός του και κάναμε ραντεβού και του είπαμε τον τρόπο που θα ενωθούμε στα θεμέλια. Μας είπε ότι θα είναι και αυτός παρών όταν θα κάνουμε τις εργασίες στον οπλισμό και θα αποκαταστήσει αυτός την κολώνα μετά την σύνδεση μας.Και έτσι έγινε, ανακατασκευασαμε τον Γ.Π.Χ.Τ και τους υπό πίνακες βάζοντας rcd παντού και ενωθηκαμε στον οπλισμό.

Έχω στα χέρια μου αντίγραφο της ΥΔΕ που είχε εκδοθεί πριν 9 μήνες από μηχανικό ηλεκτρολόγο και αναφέρει τιμή γείωσης 2 Ω και χωρίς ρελε διαρροής για το συγκεκριμένο κτήριο που είχε εκδοθεί για αλλαγή ονόματος με χρόνο επανέλεγχο 7 χρόνια (κατάστημα).

Link to comment
Share on other sites

Έχω στα χέρια μου αντίγραφο της ΥΔΕ που είχε εκδοθεί πριν 9 μήνες από μηχανικό ηλεκτρολόγο και αναφέρει τιμή γείωσης 2 Ω και χωρίς ρελε διαρροής για το συγκεκριμένο κτήριο που είχε εκδοθεί για αλλαγή ονόματος με χρόνο επανέλεγχο 7 χρόνια (κατάστημα).

Νίκο από τέτοια όσα θέλεις....   Το πρόβλημα είναι σε όλους γνωστό και λύση φαίνεται να μην υπάρχει..... Έχω σιγαθει να το κουβεντιάζω όλα αυτά τα χρόνια και δεν σας κρυβω ότι το έχω αποδεχτεί αυτήν την κατάσταση και όσους με ζαλίζουν, μα όχι αντιηλεκτροπληξιακό, μα όχι 10αρι αυτοματάκι θα πέφτει μα και την έγινε με τις γειώσεις κτλπ, τους λέω πηγαίνετε απέναντι απο την ΔΕΗ να αγοράσετε ένα <<παράνομο>> σχέδιο με 30-40 ευρώ και αφήστε με. Μα να κάνεις τον Καραγκιόζη για τα αυτονόητα στην δουλειά σου, η να τρέχω για 40 ευρώ -θεώρηση-εφορία να με μείνει τι, η ηδονή του να ένα σχέδιο ακόμα? Κύριοι συνάδελφοι δεν είναι έτσι τα πράγματα...  Χτες έστειλα δύο που με φώναξαν και μαλώσαμε για τα αυτονόητα. Τσακωνόμαστε γιατί μου έρχονται με υφάκι, αφού πρώτα έχουν ρωτήσει στα Δεητζήδικα και όταν ακούν την τιμή, ρελε, έλεγχος γειώσεις κτλπ, τότε ξεκινά το μεγάλο πανηγύρι... Αλλά είπαμε εμείς φταιμε όχι οι πελάτες, εμείς καθοδηγούμε τον πελάτη για την δουλειά μας οχι αυτός, αν ήταν ας τα έκανε ο ίδιος που ξέρει και καλύτερα ;)

ΥΓ:  Με αυτά και αυτά σιχάθηκα την δουλειά μας και έχω αποφασίσει να τα παρατήσω και να πάω στο χωρίο να δω τι μπορώ να κάνω με την Γη και κανα κοπαδακι για αρχή. Δεν θα μας τρελάνουν αυτοί και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια από τις στεναχώριες. Φτάνει ως εδώ. 

Edited by NIKOS ASTROS
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Νίκος Άστρος μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις και την άλλη φωτο Που είναι η μέτρηση στον ΓΠΧΤ ?Γιατί δεν ξέρω να το κάνω εγώ εδώ στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Νίκος Άστρος μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις και την άλλη φωτο Που είναι η μέτρηση στον ΓΠΧΤ ?Γιατί δεν ξέρω να το κάνω εγώ εδώ στο φόρουμ.

Βρε Νικολιό που να την βρω τωρα, κατα τυχη επεσα επάνω της. Αν το θελεις θα το κοιταξω οκ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.