Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: "Ιδιαίτερες" κατασκευές σε σπίτι


ApostolisArt

Recommended Posts

Γεια σας, θα ηθελα να μου προτειτεται τιποτα το ιδιαιτερο για την κατασκευή - διακοσμηση ενος σπιτιου.

Π.Χ. ειχα δει σε σπιτι κολωνα ντυμενη με γυαλι (σαν σπασμενο) και μεσα φωτισμο...

εχετε να προτεινετε κατι ιδιεταιρο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι,

 

έναν Αρχιτέκτονα Μηχανικό να κάνει ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.Μην απευθυνθείς σε διακοσμητή.Κοστίζουν το ίδιο με τη διαφορά ότι αυτό που θα σου προτείνει ο Αρχιτέκτονας θα είναι λειτουργικό και η προμήθεια των υλικών θα σου έρθει 10-30% φθηνότερα,καθώς θα γλυτώσεις τις μίζες.

 

Ό,τι άλλο και να δοκιμάσεις μόνος σου ύστερα από προτάσεις,θα το διπλοπληρώσεις έτσι κ αλλιώς...

Link to comment
Share on other sites

Ο αρχιτεκτονας που εβγαλε τα σχεδια δεν ειναι υποχρεωμενος να προτεινει διαφορα πραγματα; πχ χρωματα;

Το φωτορεαλιστικο το κανουν ολοι; Εμεις το ζητησαμε αλλα δεν μας το εκανε...

Link to comment
Share on other sites

Ο σωστος κ καλος φωτορεαλισμος θελει χρονο (αναλογα κ με το μεγεθος του εργου βεβαια)..Ο αρχιτεκτονας δεν ειναι υποχρεωμενος να στον κανει..Εχω δει γραφεια (οπως κ γω) που απλα κανουν ενα προχειρο 3Δ μοντελο, βαζουν κ καποια χρωματα κ καποια μικρη εξωτερικη διαμορφωση απλα για να εχει ο πελατης μια καλυτερη εποπτεια διοτι δεν καταλαβαινουν ολοι το αρχιτεκτονικο σχεδιο...

Link to comment
Share on other sites

Μελέτη Εφαρμογής ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ.Είναι πολυτέλεια για την Ελληνική πραγματικότητα.Ούτε υποχρεωμένος είναι να σου προτείνει.Τα συμφέροντά σου ως ιδιώτης τα προστατεύει με την κατοχύρωση των όρων δόμησης της κατοικίας σου,αφού επιβλέπει την ορθή εφαρμογή των σχεδίων,κατά τα οποία η τοποθέτηση επίπλων και διάφορα άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ για να δείξει το μέγεθος των χώρων-ΑΝ ΘΕΛΕΙ.

 

Με τη μελέτη εφαρμογής ουσιαστικά θα πάρεις ένα ΤΟΜΟ σχεδίων ειδικά μελετημένο ως προς το τετραγωνικό χιλιοστό της ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του οικήματος.Μπορείς να συζητήσεις με τον Αρχιτέκτονα τί ακριβώς επιθυμείς για να καταλάβει τις απαιτήσεις σου για να προχωρήσει στη μελέτη.Συνήθως η μελέτη εφαρμογής έχει μεν το κόστος της,ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ τα λεφτά της.

 

Με φωτορεαλισμό δεν θα κέρδιζες τίποτα παραπάνω από το να δεις το σπίτι σου στη γεωμετρία των χώρων του τρισδιάστατο...Ειναι μια τεχνική που τελευταία έχει μεγάλη αποδοχή.....

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα για να επιλεξεις αλουμινια (ασπρα ή γκρι) θα πρεπει να δεις και τα χρωματα τα εξωτερικα.

Παντως σε διαφορα σηριαλ (ειναι αθλια αλλα εχουν ωραια σπιτια) βλεπουμε αρκετα ομορφα πραγματα. Π.χ. ειδα μια σκαλα εσωτερικη που εχει κατι κοκκινο γυαλιστερο σαν στηθαιο στο πλάι. Μπορει να ειναι καμια λακα ή βακελιτης γυαλιστερος, ή μαρμαρο. Και το ιδιο πραγμα ειχε σαν σοφατεπι στην σκαλα - παλι κοκκινο. Το θεμα ειναι πώς μπορεις να βαλεις καποια τετοια ξεχωριστα πραγματα;

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινα ενα ΚΑΛΟ διακοσμητη...Εδω στην πολη μου στα Χανια σε μια δουλεια που τελειωσα προσφατα (5 μεζονετες) ο ιδοκτητης ειχε αναθεσει σε ενα διακοσμητη αυτη τη δουλεια, ο συγκεκριμενος θεωρειται κορυφαιος.....Ξερω οτι του κοστισε 20000Ε για τα 5 σπιτια , αλλα ανελαβε τα παντα..Τα χρωματα, τα πλακακια, τα ειδη υγειινης, τα επιπλα, την κουζινα, τα ηλεκτικα, το φωτισμο, τα φυτα και τις πλακες στο εξωτερικο χωρο, του πινακες,....πραγματικα τα παντα...Κ το καλο ηταν οτι ολα αυτα τα ειχε επιλεξει πριν βγει η οικοδομικη αδεια...βαση αυτων εγιναν κ τα Αρχιτεκτονικα....Ακομα, αυτος ειχε γνωριμιες κ εκανε κ καποιες εισαγωγες , οποτε ολα τα υλικα κοστισαν αρκετα πιο χαμηλα στον ιδιοκτητη....Ο ανθρωπος ειχε φτιαξει φωτορεαλιστικα μοντελα των σπιτων τελειωμενων πριν γκεμιστουν τα υπαρχοντα κτισματα..Εγω πιστευω οτι ακομα κ τωρα μη λυπηθεις τα χρηματα..Γιατι ο καθενας μας οσο γουστο κ αν εχει το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο ....

Link to comment
Share on other sites

Όποιος απευθύνεται σε διακοσμητή για να φτιάξει το σπίτι του, είναι άξιος της μοίρας του. Σύγνωμη που το λέω έτσι, αλλά πραγματικά ο διακοσμητής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ένα "πασάλημα" με ακριβά υλικά πάνω σε μια διαμορφωμένη κατάσταση.

Ο αρχιτέκτονας μπορεί (αν βέβαια ξέρει και ο ιδιοκτήτης τι θέλει) να διαμορφώσει το χώρο με τέτοιο τρόπο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διαβιώντων, χωρίς απαραίτητα να κάνει χρήση υπερβολικών και συχνά κιτς υλικών, και να δώσει αποτέλεσμα άρτιο και προσεγμένο.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά οι δύο αντίθετες απόψεις (αρχιτέκτονας vs διακοσμητής) είναι και οι δύο λάθος.

Δεν είναι όλοι οι αρχιτέκτονες ίδιοι όπως δεν είναι και όλοι οι διακοσμητές.

Υπάρχουν διακοσμητές και διακοσμητές όπως υπάρχουν αρχιτέκτονες και αρχιτέκτονες.

Η επιλογή υλικών και χρωμάτων δεν υπόκειται σε κανόνες είναι αισθητήριο που κάποιοι το έχουν και κάποιοι δεν το έχουν.

Σίγουρα κάποιος που έχει μια Α σωστή βάση μπορεί να πετύχει σωστότερο συνδυασμό έχοντας και ανεπτυγμένο αισθητήριο.

Διότι το όλο θέμα είναι στον σωστό συνδυασμό υλικών και χωμάτων.

Μπορεί η κόκκινη κουπαστή που είδε ο ApostolisArt να έδενε όμορφα μέσα στον χώρο που υπήρχε αλλά η μεταφορά της σε έναν άλλο χώρο, με άλλα υλικά να είναι μια αηδία.

 

Ο φωτορεαλισμός μπορεί να σε βοηθάει στην καλύτερη εποπτεία ή και στην επιλογή των χρωμάτων, αλλά αυτό που τελικά θα βαφτεί, στους τοίχους π.χ., θα είναι αυτό που θα δει ο μελετητής (όποιος και αν είναι αυτός) στην πράξη.

Είναι ωραίο το αμερικάνικο γκρι στο χρωματοδείκτη αλλά στην πράξη μμμ κάτι μπορεί να μην αρέσει. Οπότε μπορεί να μπει και λίγο ακόμα μπλέ για να αρέσει παραπάνω.

 

Πάντως πραγματικά, η μελέτη εφαρμογής σε γλυτώνει από περιττά έξοδα και από διάφορες αλλαγές της τελευταίας στιγμής γιατί δεν άρεσε πχ στον μπατζανάκη η silver κουζίνα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.