Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανομή σε Πράξη Εφαρμογής


Recommended Posts

Γεια σας,

 

χρειάζομαι λίγο τη βοήθεια σας σχετικά με ένα τοπογραφικό που συντάσσω σε περιοχή με Πράξη Εφαρμογής.

 

Το οικόπεδο προέρχεται από διανομή του 1956 με καμιά 30 Ο.Τ. διανομής και έχει διαστάσεις 19*12, ήτοι 228 τ.μ (από συμβόλαιο) καθώς και όλα τα όμορα.

 

Πολλά εξ αυτών δεν έχουν υλοποιημένα όρια (καθώς και το δικό μου), μερικά όμως έχουν και με βοήθησαν να κάνω σχεδιαστική εφαρμογή της διανομής και έχω διαφορές τις τάξης 4-7 εκ., ως εδώ καλά.

 

Στη περιοχή το 1998 έγινε Πράξη Εφαρμογής, όπου το 2010 κυρώθηκε.

Σύμφωνα με το πίνακα κτηματογράφησης το αρχικό εμβαδό είναι 224,31 τ.μ.!!!

Είδα ότι και στα όμορα και πιο πέρα κανένα στο πίνακα δεν έχει εμβαδόν 228 τ.μ. (π.χ. 222-231 τ.μ.)

επίσης στο σχέδιο της Π.Ε. οι διευθύνσεις των πλευρών ενώ έπρεπε να είναι συνευθειακές/παράλληλες (κάτι που μπορεί να προκύψει αν θέλαμε να χαράξουμε τη διανομή) είναι λίγο παράγωνα,τραπέζια κλπ. δε καταλαβαίνω πως το έκανε αυτό ο μελετητής!!!

 

το ερώτημα είναι ποια όρια και πίνακα συντεταγμένων θα δείξω για το ανυλοποίητο γεωτεμάχιο, της Πράξης Εφαρμογής ή του συμβολαίου;

 

Υ.Γ. δεν υπάρχουν τελικές ιδιοκτησίες μετά από ρυμοτόμηση/προσκύρωση διότι 4 Ο.Τ. της διανομής γίνονται 1 ως ΚΧ, σε ένα από αυτά τα ΟΤ ειναι και το δικό μου, στην ουσία είναι τυφλό, άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο.

post-7060-0-24653300-1459029075_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

visiong

said

"Υ.Γ. δεν υπάρχουν τελικές ιδιοκτησίες μετά από ρυμοτόμηση/προσκύρωση διότι 4 Ο.Τ. της διανομής γίνονται 1 ως ΚΧ, σε ένα από αυτά τα ΟΤ ειναι και το δικό μου, στην ουσία είναι τυφλό, άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο."

 

 

Eαν 4 οικοπεδα    "OT" εχουν γινει "ενα" σαν ΚΧ

τοτε δεν υφιστανται πλεον. Υπαρχει το "ενα" που εγινε ΚΧ.

Οι ιδιοκτητες τους,

ή θα παρουν "αλλού"   μαλλον σε οικοπεδο "Ν"

 

ή θα αποζημιωθουν

 

ερωτημα

τι αποδιδει η πραξη στον πελατη σου?

Πώς γινεται να εχει κυρωθει η ΠΕ

και να μην υπαρχουν τελικες ιδιοκτησιες?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Dimitris G,

 

ίσως έχεις δίκιο και δεν το έθεσα σωστά.

 

Η τελική ιδιοκτησία είναι αυτή που συνεννώνει τα 4 πρώην Ο.Τ και τα κάνει ένα ΚΧ.

Ο πελάτης μου δεν παιρνει αλλού, απλά ήταν να αποζημιωθει και δεν. Τώρα θέλει να το πάει δικαστικά!

Το πρόβλημα είναι ότι εμβαδόν, σχήμα και διαστάσεις του οικοπέδου της Π.Ε. δεν συμφωνούν με αυτές του συμβολαίου! και βέβαια ο πελάτης δεν το πήρε "γραμμή" όταν του έγινε γνωστοποίηση και το άφησε έτσι! Τώρα ζητάει τοπογραφικό του ανυλοποίητου οικοπέδου του, με όρια και πλευρές και συντεταγμένες! Ποιο δείχνουμε της πράξης ή του συμβολαίου;

 

Υ.Γ. Κλίνω το να βάλω αυτά τις Π.Ε. διότι ο πελάτης δεν ενήργησε για διορθωτική όταν έγινε η Π.Ε, οπότε θα αποζημειωθεί για το εμβαδόν της πράξης που είναι 3 1/2 τ.μ. μικρότερο από αυτό του συμβολαίου.

Link to comment
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι στις διανομές δεν κάναμε πράξεις εφαρμογής! Οι πράξεις εφαρμογής γίνονταν για την επέκταση ενός ρυμ. Σχεδίου (σε ΕΚΤΟΣ σχεδίου περιοχές). Οι διανομές του Υ. Γεωργίας, για την εποχή τους, ήταν πολύ καλά σχέδια που ήταν όλα εφαρμοσμένα στο έδαφος ακόμη και με ορόσημα (τουλάχιστον εδώ  στην Κ. Μακεδονία). Σε υπάρχοντα  Ρυμ. σχέδια συνήθως είχαμε "αναθεώρηση" Ρυμ. σχεδίων. Ίσως γιαυτό δεν δόθηκαν και (Ν)έα οικόπεδα. Διάγνωση από απόσταση δεν γίνεται! Πάντως όταν έχουμε νέα Ρ. σχέδια εφαρμόζουμε τα νέα! Τα "παλαιά" σχεδιάζονται με διακεκομμένες γραμμές για να έχουμε τα συγκριτικά στοιχεία. Για το έγγραφο του Dimitris: Δεν πρέπει να περάσουν 15 χρόνια για την άρση της απαλλοτρίωσης?  

Από περιέργεια και μόνο ανέβασε δίπλα-δίπλα ένα απόσπασμα σχεδίου της διανομής (??) (όχι γκουγκλ) και του σχεδίου από την "πράξη εφαρμογής". Δημιουργείται, όπως βλέπω ένας κοινόχ. χώρος(?) που ποτέ δεν θα υλοποιηθεί. Σε ένα από τα 4  Ο.Τ. υπάρχουν μερικά καλούτσικα σπίτια που πιθανότατα και να "τακτοποιήθηκαν". Αυτό δεν μου φαίνεται για διανομή ...από κρατικό φορέα!! Μακάρι να κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

σωστα

και 15 χρονια

ή  5 απο την κυρωση της ΠΕ

[δεν φανταζομαι με κυρωση της ΠΕ το 2010 να ειναι ηλικιας...μικροτερης των 10 ετων η εκκρεμοτητα...

Κατα τα λοιπα υπαρχει διαφορα στην διατυπωση του νομου, ο οποιος θετει τις προυποθεσεις "διαζευκτικως"

και της εγκυκλιου που τις θετει "σωρευτικως"

 

Να προσθεσω εδω και απο το αρθρο 22 του 4258/14, την παρ. 7

 

7. Οικόπεδα ευρισκόμενα εντός οικοδομικών τετραγώνων σχηματισθέντων σε ρυμοτομικά σχέδια οριστικών διανομών του Υπουργείου Γεωργίας που εγκρίθηκαν πριν από το έτος 1975, θεωρούνται από το χρόνο έγκρισης των εν λόγω ρυμοτομικών σχεδίων ως οικόπεδα εντός σχεδίου, ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται ή όχι τα ίδια στον πίνακα διανομής. Τα οικόπεδα αυτά συμμετέχουν στον πολεοδομικό σχεδιασμό και δομούνται με τους ίδιους όρους και υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες συμμετέχουν και δομούνται και τα οικόπεδα του πίνακα διανομής. Στην περίπτωση αυτή ως προς την έννοια του οικοδομικού τετραγώνου ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 48, 49, 53 και 76 του άρθρου 2 και της παρ. 1α του άρθρου 8 του ν. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ). Γήπεδα ευρισκόμενα έναντι των οικοδομικών τετραγώνων του προηγούμενου εδαφίου δομούνται σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μήπως συνάδελφε μιλάμε για κάποια διανομή γεωτεμαχίων από μεγαλύτερη ιδιωτική ιδιοκτησία ή απλά κάποιον οικοδομικό συνεταιρισμό ?

Οπως και να έχει, προσωπικά θα εφάρμοζα στον τίτλο ιδιοκτησίας ( ο μελετητής μπορεί να αναγράψει στον πίνακα τα μετρημένα από αυτόν μεγέθη που βρήκε επί του εδάφους εάν δεν αποκλίνουν πολύ, κάτι που γίνεται μονόδρομος εάν δεν έχει κατατεθεί και δήλωση ιδιοκτησίας). 

Οι διαφορές ούτως ή άλλως εάν έχω καταλάβει σωστά, θα είναι τμήματα ρυμοτομούμενα οπότε δεν επηρρεάζουν την τελική ιδιοκτησία. 

Link to comment
Share on other sites

Στη περιοχή το 1998 έγινε Πράξη Εφαρμογής, όπου το 2010 κυρώθηκε.

 

Με κυρωμένη ΠΕ, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι διορθωτική, η οποία για 3.5μ² περίπου, μάλλον δεν αξίζει.

 

Σωστός ο προβληματισμός, αλλά από το 1998 μέχρι το 2010 είναι 12 χρόνια, και άλλα 6 από τότε, 18. Ο πελάτης σου είχε κάμποσες ευκαιρίες για ένσταση.

 

Δυστυχώς, πρέπει να λάβεις ως σωστή την πράξη εφαρμογή, η οποία και θα συμφωνεί με κτηματολόγιο/υποθηκοφυλάκειο (η κυρωμένη ΠΕ μεταγράφεται).

 

Έχεις όμως σημαντικότερο πρόβλημα: το οικόπεδο δεν ανήκει πλέον στον πελάτη σου (τουλάχιστον σαν έδαφος, ενδεχομένως, εκκρεμεί η αποζημίωση για τα επικείμενα).

 

Μην συντάξεις τοπογραφικό.

 

Δείτε ξανά & ξανά τον τελικό πίνακα της πράξης. Δίνει νέο οικόπεδο ή αποζημίωση (224.31μ² - εισφορές);

 

(αν θες, ανέβασε τον πίνακα να του ρίξουμε μια ματιά)

Link to comment
Share on other sites

Μετά και την αναφορά του συν. Δημήτρη (του 80 και οχι του GM) θα πω με σιγουριά πως ο φίλος μας από το Ν. Ηράκλειο να προσέξει γιατί έχει μπροστά του ένα "διανεμητήριο" ιδιωτικό και όχι Διανομή του Υ. Γ.. κάποτε (προ Ν.651/77) μεγάλα κληροτεμάχια και όχι μόνο, έγιναν από τους ιδιοκτήτες τους "μπακλαβάδες" των 200μ2 ή 250μ2 και πουλήθηκαν σαν οικόπεδα αλλά ήταν πάντα εκτός σχεδίου μέχρι την ένταξή τους, οπου έγινε, σε κάποιο σχέδιο. Η Ηλιούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό ....στην Θεσσαλονίκη με τέτοια μορφή εντάχθηκαν σε Ρυμ. σχέδια και οι διορθώσεις μετά έγιναν με πράξεις τακτοποίησης. Υπάρχουν όμως και περιοχές με "μπακλαβοκόμματα" που εντάχθηκαν με τον Ν.1337/87 (Π.Ε.). Για παράδειγμα Ασπροβάλτα, Βρασνά...Καλικράτεια κλπ, κλπ. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άλλοι μπακλαβάδες που ...περιμένουν ακόμη με τα σύρματά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις Π.Ε. δεν έχουμε μεγάλα τεμάχια στην υπο ένταξη περιοχή, ώστε από τις εισφορές, να βγάζουμε περισσεύματα γης για (Ν)έα οικόπεδα και γιαυτό δεν δίνονται λοιπόν (Ν)έα οικόπεδα. Φοβάμαι ότι στο μέλλον οι Πράξεις αυτές θα κινδυνεύουν πλέον από...τους νομικούς όπως ο Δημήτρης(o GM)και τα κιτάπια τους. To ξαναλέω μακάρι να κάνω λάθος για την διανομή. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε απ'τα γραφόμενα σου έχω καταλάβει πως έχεις γεράσει στο επάγγελμα και δή στο μελετητικό κομμάτι (αν δεν απατώμαι).

 

Εχουν πέσει στα χέρια μου καποια ευμεγέθη dwg καλλικράτειας και όμορων περιοχών με τα μελλοντικά "οικόπεδα". (νομίζω στο στάδιο της κτηματογράφησης είναι σήμερα που μιλάμε).

 

Ηθελα να σε ρωτήσω εάν ο μελετητής έχει συντάξει αυτά τα σχέδια με επίγειες μετρήσεις ή τπτ αεροφωτογραφίες...ζωγραφιές.

 

Ερωτώ διότι μια φορά που χρειάστηκε, οι στάσεις δεν έκλειναν, η αποτύπωση είχε χαωτικές διαφορές απ'τα υφιστέμενα του dwg και συναφή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.