Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικά στο Archicad


Recommended Posts

Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι? Μιας και υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος σκέφτομαι να μάθω καλά κάποιο αρχιτεκτονικό πρόγραμμα BIM. Έχω το archline με το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βλέπω και το archicad το οποίο απ' ότι καταλαβαίνω έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα, π.χ. σκάλες, στέγες, κάγκελα κτλ πόσο ικανοποιητικό είναι? Για παράδειγμα δεν βλέπω να έχει πολλούς τύπους κλιμάκων. Δεν βλέπω π.χ. την U σκάλα με σφηνοειδή σκαλοπάτια. Υπάρχουν add on? Μπορώ να την φτιάξω μόνος μου?

Επίσης δεν βλέπω πολλά κάγελα, τα οποία επίσης είναι blocks, πώς μπορώ να έχω κάγκελο μόνο 40 εκατοστά χωρίς να κάνω scale όλο το block? Κάγκελο με καμπυλότητα?

Στις στέγες είναι καλό το πρόγραμμα? Βγάζει αυτόματα και ξύλα? (ορθοστάτες, παπάδες, αμείβοντες, λούκια κτλ?). Στο archline το έχει και είναι εξαιρετικά βολικό.

Από βιβλιοθήκες? Πόσο εύκολα μπορείς να βρεις κάποιο έπιπλο από το διαδίκτυο π.χ. google warehouse? Υπάρχουν site με δωρεάν αντικείμενα? Τι τύπου αρχεία υποστηρίζονται?

Πόσο εύκολη είναι η διαστασιολόγηση τοίχων παραθύρων κτλ? Εξάγει σε acad? Μήπως δεν χρειάζεται καν acad. Εισάγει σχέδια acad π.χ. πινακίδες?

Επίσης πώς τα πάει με εισαγωγή - εξαγηωγή από άλλα σχεδιαστικά? εξάγει σε 3ds, ifc κτλ. Μπορώ δηλαδή να φτιάξω ένα έργο σε archicad και να το εισάγω μετά σε άλλο πρόγραμμα? π.χ. revit?

Πόσο εύκολα μπορώ να τοποθετήσω κούφωμα σε δεδομένη απόσταση από τη γωνία τοίχου? Π.χ. 1μ από την γωνία? Να μην χρειάζεται δηλαδή πρώτα να το βάλω στο περίπου και μετά να το μετακινήσω. ή έστω μπορώ μετά τη διαστασιολόγηση να αλλάξω τη διάσταση και να μετακινηθεί ανάλογα με την αλλαγή μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιο συνάδελφο φιλοτιμηθεί να με ενημερώσει - διαφωτίσει!!!

Edited by Charlie
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου έχω χρησιμοποιήσει το archicad 20 ημέρες περίπου, 5 τον οκτωβριο και 15 μέσα στις γιορτες και εχω κυριολεκτικα αφηνιάσει!!!!Αλλάζεις τη κάτοψη αλλάζουν οψεις και τομές. Αλλάζεις την όψη(!!) αλλάζει κάτοψη και τομή. Αλλάζεις τη τομή αλλάζει η κάτοψη και η όψη. Διορθώνεις κάτι στο 3d αλλάζουν όλα (όταν λέω αλλάζουν εννοώ ενημερωνονται). 

Αυτό είναι μαγεία!!! Και το κυριοτερο όλων (εγώ τουλάχιστον δίνω πολυ μεγάλη σημασία) οι προμετρήσεις του είναι ακριβέστατες!!! 

Ενα είναι το μυστικό του: όλα να σχεδιάζονται με τα 3d εργαλεία του και αυτό είναι κατά τη γνωμη μου παρα πολύ ευκολο!!! 

Είχα μία μόνο μανία και αυτή λέγεται Autocad civil 3d τώρα απέκτησα και δευτερη το archicad. 

Edited by getheod
Link to comment
Share on other sites

Charlie, όλα αυτά που ζητάς για το archicad είναι αυτονόητα ...

Για να μην επαναλαμβάνομαι http://www.michanikos.gr/topic/4644-Αρχιτεκτονικά-στο-archicad/?p=519490

Link to comment
Share on other sites

getheod ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά όλα αυτά που λες τα κάνουν όλα τα bim προγράμματα. Χαίρομαι που το ανακάλυψες. Από κει και πέρα κάθε πρόγραμμα έχει τα + και τα - του. Γι αυτό ρωτάω για συγκεκριμένα πράγματα. Ο kan62 με κάλυψε σχετικά με βασικές απορίες, τουλάχιστον στο να ξέρω αν γίνεται ή όχι, άλλα όχι στο πως γίνεται. Φυσικά δεν περιμένω να μάθω το πρόγραμμα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν είναι να "αλλάξω στρατόπεδο" πρέπει να γνωρίζω πόσο εύκολα γίνονται αυτά τα κατ' εμέ βασικά.

Link to comment
Share on other sites

Το δήλωσα εξαρχής ότι είμαι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες του προγράμματος κάτι το οποίο όμως  δεν συνέβει το καλοκαίρι όταν δοκίμασα το revit. 

Σε ότι αφορά αυτά που ρώτησες:

Σφηνοειδή σκαλα τυπου U έχει

Τα κάγκελα που έχει παραμετροποιούνται τοσο πολύ που πολλες φορές αλλάζει εντελώς η όψη τους. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν σε καλύπτουν  έχει το εργαλείο truss maker που μπορείς να φτιάξεις ότι καγκελο (και οχι μονο) θέλεις όσο πολυπλοκο και να είναι παρα πολυ ευκολα!!! Εγώ έφτιαξα με αυτό το εργαλείο χωροδικτυωμα γυμναστηρίου πολύ ευκολα. Καμπυλο καγκελο δεν εχω κανει αλλα κατι πηρε το ματι μου στο youtube

H στεγη και τα ξύλα μου φάνηκαν ευκολα.Εκτός από το roof maker έχει και ξύλα στη βιβλιοθήκη. Λούκια νομίζω έχει έτοιμα στη βιβλιοθήκη εάν δεν σε  καλύπτουν φτιάχνεις πολύ ευκολα με το merph. Εάν είναι πλούσια η βιβλιοθήκη του εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου. Πάντως νομίζω ότι καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις συνήθεις ανάγκες ενώ για να τις εμπλουτίσεις μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις εσύ πολύ εύκολα ( στο youtube μπορείς να βρεις πληθώρα tutorial). Υπάρχουν και sites για να κατεβάσεις έτοιμα αντικείμενα 

H διαστασιολόγηση τοίχων παραθύρων πορτων είναι πολύ εύκολη με πλήθος παραμέτρων για να φτιάξεις  την εμφανιση τους οπως θελεις εσυ. Εξαγει σε acad (αυτο όμως δεν το εχω κανει ακομα)  και εισαγει πολύ ευκολα. Τοίχους κουφώματα πόρτες τοποθετεί ακριβώς όπως περιέγραψες. Να αλλάξεις τη διάσταση και να μετακινηθεί ο τοίχος δεν νομίζω ότι το κάνει. Να μετακινήσεις το τοίχο ή τη πόρτα και να αλλάξει η διάσταση ναι. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.