Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρχεται το ΤΜΕΔΕ, νέο ταμείο για τους μηχανικούς


Engineer

Recommended Posts

Ενημερωτική εκδήλωση της ΑΣΜ για το Ασφαλιστικό και την εξειδίκευση του στους μηχανικούς, Δευτέρα 25/4/2016, στις 6.00μμ, στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οι εισφορές υπολογίζονται ως ποσοστό επί του καθαρού (μετά την αφαίρεση των εισφορών) εισοδήματος?

 

Άρθρο 39 Παρ.2: "Τα ως άνω ποσοστά υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την ασκούμενη δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος."

 

edit: άκυρο τώρα το κατάλαβα, στους πιο πάνω πίνακες η στήλη 'κέρδος προ φόρων' εννοεί της προηγούμενης χρονιάς και 'φορολογητέο' της τρέχουσας

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

 

ΑΚΕΛΟI: Panama Papers, WikiLeaks, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, Προσφυγικό,

 

 

 

Στη σταύρωση οδηγούνται χιλιάδες «μπλοκάκηδες» μηχανικοί

 

 

200739-img_3395_34.jpg

spuros_kontomares-273453.png

11:05 | 23 Απρ. 2016

Σπύρος Κοντομάρης

  

 

Τίνα θέλετε ἀπὸ τῶν δύο ἀπολύσω ὑμῖν ; Οἱ δὲ εἶπον· Τράπεζα  Αττικής

 

 

Εξαιρείται τελικώς η εγγυοδοσία και πιστοδοσία των Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από το ένα και μοναδικό Ταμείο του κ. Κατρούγκαλου, μέσω της σύστασης ανεξάρτητου ΝΠΙΔ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) στο οποίο μάλιστα περιέρχεται και «μέρος» της περιουσίας του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων).

Η διάταξη του άρθρου 91 παρ. 2, του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή, «φωνάζει» ότι πρόκειται για το 51% των μετοχών που συνεχίζει να κατέχει το ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής. 

Οι συντάκτες του νόμου -λαιμητόμου, κινούμενοι στο πνεύμα των ημερών, αξιοποίησαν το έθιμο που επιτρέπει στον praefectus (ρωμαίος έπαρχος που διαθέτει το δικαίωμα jus gladii να καταδικάζει δηλαδή κάποιον σε θάνατο) να αποδίδει πασχαλινή χάρη σε έναν εκ των καταδικασμένων. Το ιστορικό μοτίβο του δράματος τηρείται μάλιστα εις το ακέραιο, καθώς η χάρη του praefectus αποδίδεται σε έναν εκ των πλέον διαβόητων ληστών των αποθεματικών των ασφαλισμένων. Την Τράπεζα Αττικής, που απολύεται του μαρτυρίου δια της βοής του τεχνικού όχλου της χώρας, καλά δασκαλεμένου από τους αρχιερείς του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να μας επιστρέψουν όσα δώσαμε στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι τώρα και να πάμε σε όποιο ταμείο θέλουμε.....

 Συμφωνώ απολύτως ! 

Ό,τι χρήματα έχουμε δώσει (εγώ π.χ. 25 χρόνια) έχουν πάει σε ένα τεράστιο πηγάδι....

Link to comment
Share on other sites

πραγματικά ικα μικα σικα, τσμεδε, τμεδε, μεδε ούτε με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρει τα λεφτά τα οποία πληρώνω να μην πάνε στράφι. Αλλά δυστυχώς το ασφαλιστικό αν δεν πέσει ψαλίδι σε συντάξεις δεν βγαίνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.