Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα παράταση ως 31.07.2016, για τους Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές


ssouanis

Recommended Posts

Κατα πασα πιθανοτητα, θα εχει δημοσιευτει μεχρι τελος του μηνα.

Ελπιζω να δοθουν και διευκρινισεις σχετικα με την 3μηνη μεταβατικη περιοδο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάντως η κατάντια είναι οτι προλάβανε και κάνανε και σύλλογο οι πιστοποιημένοι και διαμαρτύρονται... Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν θα συμφωνήσω μαζί τους σε ένα πράγμα... εάν όντως απο τον 10/2016 αλλάξει η ευρωπαϊκή οδηγία για την πιστοποίηση των επιθεωρητών (όπου εκεί κάθε ένας μπορεί να γίνει αρκεί να πιστοποιοηθεί πρώτα και ας είναι και δάσκαλος) τότε πρώτοι αυτοί θα πρέπει να στηρίξουν το λογικό του πράγματος... οτι δηλαδή ακόμη και όσοι έδωσαν εξετάσεις να επανεξεταστούν στη νέα ύλη... έτσι δεν λένε;... οτι δεν αρκεί η γνώση που έχεις και σε οτιδήποτε νέο απαιτούνται οι εξετάσεις για να μπορείς να προσφέρεις στην... κοινωνία.... τότε θα φανεί η υποκρισία και θα αρχίσουν τα 'ναι μεν αλλά...'  εάν δεχτούν το σκίσιμο της επιτυχούς εξέτασής τους και φτου και απο την αρχή τότε και εγώ θα πάω πάσο και θα δεχθώ το παράλογο της σημερινής εξέτασης (με τη μορφή που έχει..)
 

Link to comment
Share on other sites

Η κατάντια έγκειται στο ότι ακόμα δεν προλάβαμε να κάνουμε ανακοίνωση σαν σύλλογος και αρχίσαν οι τρολιές.

 

Το αν θα πας πάσο εσύ ή ο άλλος ή ο παράλλος ποσώς έχει οποιαδήποτε σημασία.

 

Και παρεπιμπτόντως ποια είναι η νέα ύλη;

Γιατί να τρολάρουν και να λένε ότι ναναι ξέρουν όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναρωτάω.... Εάν στο μέλλον για τον α ή β λόγο αλλάξει κάτι στον ΚΕΝΑΚ θα πρέπει να δώσετε και εσείς ξανά εξετάσεις ή όχι;... είστε πιστοποιημένοι στις γνώσεις του σημερινού ΚΕΝΑΚ και όχι στις μελλοντικές... (αντιπαραθέτω τα επιχειρήματα όσων είναι υπερ των εξετάσεων γιατί.. "δεν διδαχθήκαμε την ύλη αυτή στο πανεπιστήμιο...")... και στην τελική δεν είδα να διαμαρτύρεστε για το μέγιστο λάθος του υπουργείου να θεωρεί οτι οι μηχανικοί στην ελλάδα δεν έχουν τα εφόδια για τον ΚΕΝΑΚ και πρέπει να επιμορφωθούν και να εξεταστούν σε αυτά, όταν ξεκίνησε το πανηγύρι... έπρεπε το δελτίο τύπου να το στείλετε κατευθείαν στην ΕΕ να μας κόψουν απο τώρα το ΕΣΠΑ... η μικρή συμμετοχή στις εξετάσεις δεν έχει να κάνει με τις παρατάσεις... το ανάποδο ισχύει... απλά εμείς θεωρήσαμε οτι η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του ΤΕΕ με τις συγκεκριμένες εξετάσεις... όπως βλέπω αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των μηχανικών... και για να σε προλάβω και να βάλουμε τα πράγματα σε σωστή βάση... υποστηρίζω οτι κάθε κλάδος πρέπει να κάνει μόνο τις επιθεωρήσεις του γνωστικού του πεδίου... οι υπόλοιποι με επιμόρφωση και ΙΣΩΣ εξετάσεις... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!!! εάν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά... Και ένα τελευταίο... υποστηρίζεις κάθε 5 έτη επανεξέταση σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο;... οι εξετάσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα... ούτε των σκάρτων μηχανικών, ούτε των μειωμένων τιμών, ούτε τίποτα... μόνο ο έλεγχος... στις 2 εσφαλμένες επιθεωρήσεις χάνεις δια πάντα το δικαίωμα και πιθανώς και άλλες ποινές... άντε να δούμε τότε πόσοι απο τους επιτυχόντες στις εξετάσεις θα μείνουν...

Edited by ChriZ
Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνεις καμιά αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Ο σκοπός σου είναι να προσβάλλεις και να μειώσεις.

 

Η επικείμενη αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ δεν σημαίνει αλλαγή ύλης για να μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ο επιθεωρητής θα πρέπει να είναι ειδικευμένος ή/και διαπιστευμένος.

Το υπουργείο θεώρησε ότι την > την εξασφαλίζει με τον περιορισμό των ειδικοτήτων των επιθεωρητών μόνο σε αυτές που εκπονούν ΜΕΑ. (!!!)

 

Αν με την επικείμενη νέα Κοινοτική Οδηγία επιβληθεί διαδικασία εξετάσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα τότε θα πρέπει να ξαναδίνουμε εξετάσεις.

Ενας επιστήμονας δεν πρέπει να φοβάται ούτε τις νέες γνώσεις ούτε τις εξετάσεις.

 

Τώρα είδα και το edit σου.

Δεν καταλαβαίνω αυτό το θέμα της διαμαρτυρίας που θέτεις. Δηλαδή οι μηχανικοί είχαν τα εφόδια και δεν χρειάζονταν επιμόρφωση;

 

Για το τι εξετάσεις θα έπρεπε να υπάρχουν είναι μεγάλη συζήτηση.

Μια λύση θα ήταν να πάρουν την άποψη από όλους μας και να κάνουν εξατομικευμένες εξετάσεις σύμφωνα με το πως θεωρεί ο καθένας τον σωστό τρόπο εξέτασης.

 

Ελεγχος δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το ξέρουμε όλοι και το > είναι εκ του πονηρού.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Το παράλογο είναι ότι κάποιοι θα είναι πιστοποιημένοι ενώ όσοι θέλουν στο μέλλον δεν θα μπορούν (λέμε τώρα).. Κανονικά πρέπει να τους ξε πιστοποιήσουν μιας και καταργούνται οι εξετάσεις (σωστό) και να τους επιστρέψουν τα 100€

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

hkamp

καταρχήν δεν έχω καμιά διάθεση ούτε να προσβάλλω ούτε να μειώσω κανέναν... απλά με ενοχλεί αφάνταστα αντί να λύνονται συλλογικά τα προβλήματα να τρέχουν ορισμένοι, να δέχονται αβίαστα το ντέφι που χτυπάει το ΤΕΕ και να δείχνουν το δάχτυλο στους υπόλοιπους... ας έδειχναν το δάχτυλο στο ΤΕΕ εάν τολμούσαν σε αυτά που κάνει... (εκτός και εάν έχω άδικο, η δημιουργία του συλλογου των πιστοποιημένων μάλλον προσβολή στους υπολοίπους δείχνει παρά υποστήριξη στην επιστήμη του μηχανικου)...

αυτοί που δεν κατέβηκαν στις εξετάσεις γιατί δεν ξέρουν να κάνουν επιθεώρηση και γουστάρουν αρπαχτές, κατά τη γνώμη μου δεν είναι ουτε το 20% όσων δεν κατεβαίνουν... και μια χαρά αρπαχτές θα κάνουν μετα απο λίγο καιρό και αυτοί που πιστοποιήθηκαν... οι υπολοιποι διαμαρτύρονται για το ειδος της εξέτασης... το είπες και μόνος σου... "Για το τι εξετάσεις θα έπρεπε να υπάρχουν είναι μεγάλη συζήτηση."... αυτό είναι ακριβώς το πράγμα... θα καθήσει τώρα το ΤΕΕ και ο κάθε σύλλογος να με πείσει για την ορθότητα του συγκεκριμένου είδους εξετάσεων και οτι απο αυτές θα κριθώ ως επαρκής επιθεωρητής;... μόνο για γέλια είναι οποιος πιστεύει οτι η συγκεκριμένη πιστοποίηση σε κάνει καλό επιθεωρητη... παπαγάλο καλο μπορεί... και αντί να δούμε το πράγμα σωστά (ποιος κάνει τι, πως το κάνει, εαν πρέπει να το κάνει, πως είμαστε βέβαιοι οτι το κατέχει) καθόμαστε, γλύφουμε το ξεδιάντροπο ΤΕΕ που μόνη του έγνοια είναι η κονόμα και πάμε για ένα κουτσουρεμένο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων μηχανικών, μπας και προλάβουμε να κάνουμε καμια επιθεώρηση του 50άρικου παραπάνω...  και κάνουμε και σύλλογο συγκεντρώνοντας τους ομοίους μας... τουλάχιστον εάν είναι να προσφέρουν κάτι σε αυτό το ταλαίπωρο επάγγελμα του μηχανικού ας απαιτήσουν τουλάχιστον οι αμοιβές τους να είναι οι νόμιμες... νομίζω όμως οτι και αρκετοί πιστοποιημένοι μια χαρα ικανοποιημένοι είναι και με το 50άρικο... τόσο πολύ σέβονται την επιστήμη τους...

Link to comment
Share on other sites

Ενας επιστήμονας δεν πρέπει να φοβάται ούτε τις νέες γνώσεις

συμφωνώ Α Π Ο Λ Υ Τ Α.

 

 

Ενας επιστήμονας δεν πρέπει να φοβάται ούτε τις εξετάσεις..

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ αυτό που λέω.

Αν απαιτεί η διαδικασία της πιστοποίησης για κάτι εξετάσεις, άσχετα με το τι θεωρώ εγώ ή εσύ σωστό, τότε προετοιμάζεσαι και τις δίνεις.

Αφοβα.

 

 

Chriz αν δεν θέλεις να προσβάλλεις και να μειώσεις, εκφράσεις τύπου > και παρόμοιες τις κρατάς για τον εαυτό σου.

Οταν απευθύνεσαι σε συναδέλφους καλό είναι να μετράς τα λόγια σου.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την επιμόρφωση (σεμινάρια) σηκώνει πολλή συζήτηση

Ποιός ελέγχει την επάρκεια του διδάσκοντα? Αρκεί ένα "διδακτορικό" ή κάτι "σχετικό"? 

Ας μη γελιόμαστε, τα σεμινάρια από μόνα τους δεν επαρκούν αν δεν ξεσκονίσεις τις ΤΟΤΕΕ και ό,τι άλλο σχετικό.

Αλλά και οι ΤΟΤΕΕ δεν καλύπτουν επαρκώς το αντικείμενο (> ερωταπαντήσεις κλπ)

Και ναι, εξετάσεις πρέπει να γίνονται, αλλά σε καμία περίπτωση με την άθλια μορφή που έχουν τώρα. Με απλή διαδικασία, και με τον τρόπο που ο καθένας έχει μάθει να δουλεύει. 

Ή μήπως οι εξετάσεις (και τα 8ωρα) των σχολών μας ήταν υποδεέστερα αυτών?

Και τα σεμινάρια να μην είναι υποχρεωτικά. Ας σταματήσει επί τέλους αυτό το πανηγυράκι. Αλλά έτσι θα ξεβολευτούν κάποιοι που έχουν μάθει να "σιτίζονται στο πρυτανείο" 

Και να γίνονται έλεγχοι. Και να υπάρχουν τιμωρίες. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους. Όχι η πώληση ελπίδων μέσω "πιστοποιήσεων".

Τη δικαιολογία "δεν επαρκεί το προσωπικό" να τη βάλουν οι αρμόδιοι εκεί που ξέρουν. Ας διώξουν τους υπεράριθμους κηφήνες, κι ας προσλάβουν εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Αλλιώς, να πάνε στα σπίτια τους.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.