Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφυγή του ΤΕΕ και των μηχανικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου και των νέων ασφαλιστικών εισφορών


miltmats

Recommended Posts

Το νέο ασφαλιστικό είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί όλοι πλέον θα δηλώνουν ίσα - ίσα όσα έσοδα χρειάζεται για να μπαίνουν στην χαμηλότερη φορολογική-ασφαλιστική κλίμακα.

Το αν είναι αντισυνταγματικό ή όχι με αφορά και με προβληματίζει αλλά δεν θα στοιχηθώ πίσω από τις αυτοανακυκλούμενες διοικήσεις του ΤΕΕ ή τους μεγαλο-δικηγόρους της κυβέρνησης => "αν πληρώσεις εδώ 50 ευρώ, αν πληρώσεις στην κοπέλα έξω 65ευρώ".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποια 2800 ακούω;; Τη σύνταξη σκέφτεστε η πως θα την βγάλετε φθηνότερα με τις εισφορές; Γιατί αν σκέφτεστε να πληρώνετε τις ελάχιστες ξέρω γω εισφορές που αντιστοιχούν σε εισόδημα κανα 1000ρικο μαξ το μήνα κλείστε το και γίνετε σερβιτόροι... και αν έρχονται δουλειές λέτε όχι ευχαριστώ θα φάω φακές και σήμερα.. καλά για οικογένεια δεν το συζητάω γιατί θα μπει στα ανέκδοτα

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιους χειρότερο και για άλλους καλύτερο.

Θα πρέπει όμως να είναι δίκαιο και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.

 

Δίκαιο είναι από τη στιγμή που υπολογίζεται βάση του εισοδήματος. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο. 

Ανταποδοτικό? Εδώ γελάμε! Τα ασφαλιστικά ταμεία σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του δημογραφικού. Είναι αναγκασμένα να συμμετέχουν σε μια σειρά από επενδύσεις, πολλές από αυτές με ρίσκο από ότι έδειξε και η εν Ελλάδι εμπειρία. Το Ελληνικό PSI κούρεψε ένα σημαντικό ποσό από ένα ασφαλιστικό ταμείο της Ολλανδίας (αν θυμάμαι καλά). Τα αποθέματα του ασφαλιστικού ταμείου των Δ.Υ. έκανε φτερά με τα δομημένα ομόλογα και το δικό μας ταμείο είναι μέτοχος σε μια τράπεζα που η μετοχή της πνέει τα λοίσθια. Μπορεί κάποιες από αυτές τις ιστορίες να χαρακτηρίστηκαν από πολιτικά σκάνδαλα παρόλα αυτά το αίτιο του προβλήματος δεν αλλάζει. Η μοίρα της ανταποδοτικότητας εξαρτάται από την τύχη επενδύσεων που τις διαχειρίζονται κατά βάση άχρηστοι κρατικοί αξιωματούχοι. Το ανταποδοτικό διασφαλίζεται μόνο με την σύνδεση μιας ασφαλούς πηγής χρημάτων (πχ έσοδα από πετρέλαιο, βλέπε Νορβηγία) και στη χώρα μας - όπως και σε πολλές ακόμη χώρες - δεν υπάρχει. 

 

Αλήθεια στο ΤΕΕ υπάρχει έστω και ένας που να μπορεί να πάρει την ευθύνη και να προτείνει ένα σύστημα ασφάλισης που να είναι ανταποδοτικό? Αλήθεια έχουν σκεφτεί ποτέ το βάρος του λόγου και των πράξεων τους ή απλά μας πετάνε τσιτάτα?

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Δίκαιο είναι από τη στιγμή που υπολογίζεται βάση του εισοδήματος. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο. 

 

 

ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο έχουν γίνει όλες οι προσφυγές στο ΣτΕ, επειδή οι Ασφαλιστικές Εισφορές δεν πρέπει να υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος αλλά βάση της υπηρεσίας που προσφέρουν. 

 

 

Απλά διάβασε την ανακοίνωση του ΤΕΕ σε αυτό το άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Δίκαιο είναι από τη στιγμή που υπολογίζεται βάση του εισοδήματος. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο δίκαιο.

Όπως σωστά αναφέρει και ο Πέτρος748 "οι Ασφαλιστικές Εισφορές δεν πρέπει να υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος αλλά βάση της υπηρεσίας που προσφέρουν"...

 

και η υπηρεσία που προσφέρουν αποτελεί και την ανταπόδοση τους, και όχι η απόδοση των κεφαλαίων όπως ισχυρίζεσαι...

 

 

Η μοίρα της ανταποδοτικότητας εξαρτάται από την τύχη επενδύσεων που τις διαχειρίζονται κατά βάση άχρηστοι κρατικοί αξιωματούχοι. Το ανταποδοτικό διασφαλίζεται μόνο με την σύνδεση μιας ασφαλούς πηγής χρημάτων (πχ έσοδα από πετρέλαιο, βλέπε Νορβηγία) και στη χώρα μας - όπως και σε πολλές ακόμη χώρες - δεν υπάρχει. 
Edited by SIGIO
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το 80% των ασφαλισμένων πληρώνει λιγότερα από πριν και το 20% πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του (αφού πληρώνουν και τα αυξημένα έσοδα που χρειάζεται το ταμείο και τα χρήματα που γλιτώνει το 80%). Έτσι το 20% θα φροντίσει να μεταναστεύσει και το βάρος θα το επωμισθεί ένα τμήμα αυτών που σήμερα πληρώνουν λιγότερα. Αυτοί θα μεταναστεύσουν με τη σειρά τους κ.ο.κ. μέχρι να μη μείνει κανείς. Μη μένετε ήσυχοι επειδή σήμερα πληρώνετε λιγότερα. Κάποια στιγμή θα είναι η σειρά σας να πληρώσετε τα πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Τι προτείνεις επομένως ? Θες ΦΙΞ ή κάτι άλλο ?

 

Γιατί εγώ εδώ τόσα χρόνια προ Κατρούγκαλου διαβάζω συνεχώς...."πως θα πληρώσουμε 4000 το χρόνο αφού δεν βγάζουμε τίποτα ??" , "Δεν έχω να πληρώσω το ΤΣΜΕΔΕ είμαι άνεργος".

 

Τώρα που πληρώνουν πιο πολλά αυτοί που βγάζουν πάλι γκρινιάζουμε.

 

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του προηγούμενου συστήματος. Αλλά γενικά ΔΕΝ ξέρουμε τι θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

πληρώνουμε λιγότερα αλλά οι συντάξεις θα είναι πείνας.

 

Εγώ δεν θέλω ούτε φιξ, ούτε βάση εισοδήματος, εγώ θέλω βάση τελικής απολαβής.

 

δηλ. να μου πει:

 

"για να πάρεις 1500 ευρώ σύνταξη στα 65 σου πρέπει τώρα να μου δίνεις 200 ευρώ τον μήνα τα οποία εγώ θα επενδύω και θα επιδιώκω το μέγιστο κέρδος για το ταμείο"

Link to comment
Share on other sites

Εισφορές βάσει εισοδήματος είναι σωστή αντιμετώπιση εν αρχή.

 

Απο εκεί και πέρα, το ΜΕΓΙΣΤΟ σφάλμα που ακυρώνει την ως άνω διάταξη, είναι:

 

1. Υπερβολικά υψηλοί συντελεστές

2. Πολύ υψηλό ανώτατατο πλαφόν ποσού ετήσιας ασφαλιστικής εισφοράς

3. Κανένα "αφορολόγητο" και επιβολή εισφοράς απο το 1ο Ευρώ κέρδους, ενώ θα έπρεπε να δώσουν αν οχι ΚΑΙ στη φορολογία, έστω για τις εισφορές ενα ποσό 5-7.000 εκτός εισφορών. π.χ 20.000 εισόδημα και επιβολή εισφοράς στα 13.000.

4. ΚΑΜΙΑ ανταποδοτικότητα στις συντάξιμες αποδοχές (τα 50-100 Ευρώ έξτρα στη σύνταξη ΔΕΝ λογίζονται σαν ανταποδοτικότητα)

5. ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για δυνατότητα ασφαλισμένου να επιλέξει αντί κρατικής ασφάλισης μια ιδιωτική ακόμα και του εξωτερικού. Υποχρεωτική θα έπρεπε να είναι μόνο για  ταμείο υγείας και υπερ ΟΑΕΔ.

 

Αν διορθωθούν τα παραπάνω, μια χαρά είναι το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

 

Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου οτι μπορεί σήμερα να μην βγάζουμε μεγάλο εισόδημα, αλλά το υπαρχων σύστημα σε καταδικάζει να μην διανοηθείς ποτέ να προσπαθήσεις να το πράξεις,

 

ΔΕΝ είναι δυνατόν οι εισφορές να αποτελούν πρόσθετη φορολόγηση!

 

Τέλος θέμα είναι που κατευθύνονται κ αυτές οι εισφορές. Αν χρησιμοποιούνται για δαπάνες γενικής κυβέρνησης - τρέχουσων αναγκών και δεν μένουν κλειστά ή επενδεδυμένα με σταθερό επιτόκιο, μιλάμε για έγκλημα.

 

Όσο για το PSI.....give me a brake....200+ δις ευρώ οι επιδοτήσεις απο τον κρατικό προυπολογισμό 2000-2014 στα ασφαλιστικά ταμεία κ χασούρα PSI 10-15....

Link to comment
Share on other sites

δηλ. να μου πει:

 

"για να πάρεις 1500 ευρώ σύνταξη στα 65 σου πρέπει τώρα να μου δίνεις 200 ευρώ τον μήνα τα οποία εγώ θα επενδύω και θα επιδιώκω το μέγιστο κέρδος για το ταμείο"

 

Βασικά εγώ θεωρώ ότι σου λέει :

 

"για να πάρεις 1500 ευρώ σύνταξη στα 70 σου πρέπει να μου δίνεις 1000 ευρώ το μήνα τα οποία εγώ θα επενδύω και θα επιδιώκω το μέγιστο κέρδος για το ταμείο με το ρίσκο πάντα να τα χάσω και όλα".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.