Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογράφηκε η ΚΥΑ - Ποιοι επαγγελματίες υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS εντός τριμήνου


Engineer

Recommended Posts

λέτε να θέλει να πληρώσει κάποιος πελάτης με κάρτα...???

 

σε λίγο θα βλέπουμε και προσφορές "12 άτοκες μέσω πιστωτικής"....!!!

 

(ίσως συμφέρει τους μηχανικούς με μερικούς "δύσκολους" πελάτες).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θελει να επιβαρυνθει και τα έξοδα της επιλογης του, κανενα πρόβλημα. Προσωπικα, και με δεδομενο οτι την αμοιβη μου την οριζω εγω και κανεις αλλος, δεν ειμαι διατεθημενος να επιβαρυνθω κυριολεκτικα τιποτα, ουτε cent προμήθειας απο αυτη του την επιλογη.

 

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Του χρεωνεις και την οποια προμηθεια.

Αυτό θέλει προσοχή!

 

Έστω ότι η αμοιβή είναι 1000€ με το ΦΠΑ κι έχεις POS με προμήθεια 1%. Η προμήθεια λοιπόν είναι 10€.

 

Το χαρτάκι του POS θα πρέπει να λέει το ίδιο ποσό με την ΑΠΥ που θα κόψεις.

 

 

> Άν στο POS πατήσεις 1000€, η ΑΠΥ σου θα πρέπει να είναι 1000€, στην τσέπη σου θα μπουν 990€ και η τράπεζα/εταιρεία του POS θα πάρει 10€ (τα οποία θα περάσεις ως έξοδα της επιχείρησής σου). Άρα για να χρεώσεις την προμήθεια στον πελάτη, θα πρέπει να του ζητήσεις 10€ μαύρα την ώρα της πληρωμής.

 

 

> Από την άλλη μεριά, αν εσύ πατήσεις 1010€ στο POS και κόψεις ΑΠΥ για 1000€ (κάνοντας φορολογική παράβαση), τότε η προμήθεια είναι 10,10€ και βάζεις στην τσέπου σου 990,90€, από τα οποία όμως θα πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο για την φορολογική παράβαση που έκανες.

 

 

Άρα για να είσαι και σύννομος και να χρεώσεις την προμήθεια, ουσιαστικά εμφανίζεσαι στον πελάτη σου τσιγγούνης, για να μην πω κάτι άλλο πιο ρατσιστικό...

 

 

Υγ: Η προμήθεια που θα ισχύσει για τους μηχανικούς θα είναι μάλλον <0,75%

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

Οπώς και να έχει, προσωπικά όταν αγοράζω κάποια υπηρεσία, κάποιο πρόγραμμα π.χ. σχεδιαστικό ή κάποιο μηχάνημα (υπολογιστής, ploter, tablet, ταχύμετρο, αποστασιόμετρο, κλπ) που αφορούν την επαγγελματική μου ενασχόληση θέτω και κάποια χρονικά όρια εντός των οποίων πρακτικά πιστεύω-θεωρώ ότι θα έχω αποσβέσει την αξία του με κάποιον τρόπο π.χ. να μου μειώνει τον χρόνου απασχόλησής μου, να προσδίδει αξιοπιστία στα αποτελέσματα της εργασίας μου, να μου αποφέρει κάποιο κέρδος, κλπ. Σε αντίθετη περίπτωση την θεωρώ αποτυχημένη επένδυση.

 

Από την στιγμή που υποχρεώνομαι να προσθέσω κάτι στην επιχείρηση και με κάποιον τρόπο δεν προβλέπεται να αποσβεσθεί αν π.χ. από την χρήση της όποιας υπηρεσίας χρέωσης καρτών σκάσω κερατιάτικα για την αγορά του μηχάνηματος, κερατιάτικα μηνιαία συντήρησης, και κάθε φορά τα κερατιάτικα των προμηθειών (η  οποία προμήθεια αν προσέξουμε χρεώνεται σε ποσό που δεν θα μπεί στην τσέπη μας, εννοώ ότι χρέωνεται και στο ΦΠΑ!!!!!) σαφώς θα βρω τρόπους τουλάχιστον να μην επιβαρύνω αρνητικά το εξόδο που έκανα.

 

Αν δω ότι αυτό συμβαίνει, ότι δηλαδή η χρήση του προσφέρει αρνητικά θα "παροπλίσθεί" με κάποιον τρόπο.

 

Αναφορικά σε αυτό που λες Δημήτρη έτσι είναι. Εγώ θέλω να έχω κέρδος Αευρώ στο μηχάνημα και στην απόδειξη θα αναγραφεί το ορθό ποσό που προκύπτει από αυτό που θέλω ως κέρδος. 

Στην τελική τις όποιες επιβαρύνσεις μπορείς να τις αποτυπώσεις και στο συμφωνητικό στους όρους και τρόπους πληρωμής.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Για 1000Ε αμοιβη, τιμολογεις 1010Ε + ΦΠΑ και τελειωνεις.

 

ΥΓ. Προσωπικα προτιμω να μου μεινουν 990Ε και να τα πληρωθω "ντουκου", παρα να παρω 200Ε και μετα ενα μηνα, αλλα 200Ε και μετα απο 6 μηνες, αλλα 300Ε και εξοφληση σε 1 χρονο...

Link to comment
Share on other sites

με διακριτικοτητα ολες οι ενεργειες διοτι απο τη νομοθεσια δεν επιτρεπεται διαφοροποιηση τιμολογησης επειδη αλλαζει το μεσο πληρωμης

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ενώ έχει υπογραφεί η απόφαση με τους ΚΑΔ, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ για να αρχίζει να "τρέχει" το τρίμηνο της προθεσμίας για την υποχρεωτική εγκατάσταση οποιασδήποτε υπηρεσίας χρέωσης καρτων.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.