Μετάβαση στο περιεχόμενο

ακινητοποιημένο αυτοκίνητο


katrmp

Recommended Posts

1.δηλαδή αν κατάλαβα δεν μπορούσα να το έχω στο γκαράζ τόσα χρόνια πεταμένο? ή όχι?

2. αμα πάω να δηλώσω κλοπή θα πρέπει να πληρώσω και κάτι? εκει κανονικά δεν πρέπει να πώ ότι ο τάδε μου είπε ότι το πεταξε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1. Μπορούσες

2. Δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία απόσυρσης. Ως ιδιοκτήτης όμως σίγουρα σε ένα μεγάλο ή μικρό βαθμό εμπλέκεσε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο άλλος θα παραδεχτεί ότι το πέταξε χωρίς να σε ρωτήσει.

 

Τώρα για την δήλωση κλοπής, δε νομίζω ότι πληρώνεις κάτι. Πάρε και τον άλλο σαν μάρτυρα ότι το έκλεψαν το αυτοκίνητο και πήγαινε κάνε διαγραφή στο μηχανολογικό για να είσαι ήσυχος.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

1.την δήλωση κλοπής που θα την κάνω?

2. το μηχανολογικο που?

 

3. http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=39172&sid=fe877b4447df528279519fcbfd410873&start=15

εδω λέγαν ότι μπορείς με υ.δ να το δώσεις

 

4. το χαρτι της εφορίας 2002, λέει <<ΔΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ>>, τότε μάλλον τα διέγραφε η ΔΟΥ και από το υπουργείο

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

τελικά έκανα εχθές δήλωση κλοπής (για την ακρίβεια μηνυση μου είπε ο αστυνομικός ότι είναι,  γιατί δεν γινόταν απλή δήλωση, ότι καποιοι αγνωστοι το πήραν χωρίς να τούς δω που είναι και η απόλυτη αλήθεια, παρόλο που κάνει μπάμ ότι το πήραν μέσα από την πολυκατοικία και ευχομαι να το έχουν πετάξει και όχι για χρήση).

Μάλιστα τώρα μου τα μάσαγαν, ναι είχαμε σκοπό να το πετάξουμε γιατι είχαμε βρεί μέσα και ναρκομανείς, αλλά δεν ξέρω ποιός το έκανε τελικά. Ούτε υπήρχε περίπτωση αν έκανα μηνυση σε κάποιον από εκει μέσα να παραδεχόταν ότι το πήρε και το πέταξε. Εδω η διαχειρίστρια μου είπε ότι έχει χρόνια να κατέβει στο υπόγειο και δεν ξέρει τι έγινε και εγώ βρήκα την μηχανή του συζύγου της παρκαρισμένη στο πάρκινγκ μου που είχα το αυτοκίνητο, και όταν το ανέφερα δεν ήξερε τι να πει(άλλος είπε ότι αυτη έδωσε εντολή αλλά μετα το πήρε πίσω και δήλωνε άγνοια))

Link to comment
Share on other sites

Όντως BAS θρασύτητα... 

Έχεις μια ιδιωτική θέση στάθμευσης. Και έχεις ένα όχημα (είτε με πινακίδες είτε χωρίς) το οποίο έχεις μόνιμα παρκαρισμένο. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως ότι είναι εστία μόλυνσης ή αντιαισθητικό(πχ σκουριασμένο, παλιοσίδερα) ας συγκληθεί μαι Γενική Συνέλευση να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της θέσης στάθμευσης ( ο οποίος μπορεί και να μην είναι ιδιοκτήτης του ΙΧ) ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (πχ απολύμανση, κουκούλα δε ξέρω τι). Αν όχι ας ακολουθήσει τη νόμιμη οδό είτε ο ένας είτε ο άλλος εφόσον δεν τα βρίσκουν.

Αλλά να πετάξεις το όχημα του άλλου στα παλιοσίδερα χωρίς να ενημερωθεί το βρίσκω ακραίο και φυσικά παράνομο...

Και για εμένα καλά εκανες katrmp που έκανες μήνυση κατ αγνώστων... Αφενός για εσένα ώστε να είσαι καλυμμένος/η σε περίπτωση που συμβεί κάτι αλλά και αφετέρου για αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία να "αποσύρουν" το όχημα εν αγνοία σου να έχουν τις συνέπειες τους...

Link to comment
Share on other sites

Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για υπόγειο γκαράζ , άρα για ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ,  οπότε έχουμε παράβαση κλειστού κατά την έννοια της ιδιοκτησίας χώρου , κλοπή και τα λοιπά . 

Link to comment
Share on other sites

Τι αυτοκίνητο ήταν ? Μήπως είχε κάποιο ενδιαφέρον ως ιστορικό όχημα ? Τα οχήματα άνω 30ετίας έχουν δυνατότητα (με κάποιες προϋποθέσεις) να βγάλουν πινακίδες ΕΛΠΑ, ΦΙΛΠΑ ή ΕΟΕΕ. Μήπως ενδιέφερε κάποιον και το πήρε γι αυτό τον σκοπό ? Θα σου πρότεινα να αναζητήσεις αντίγραφο της αδείας από την εφορία όπου κατέθεσες τις πινακίδες (απ όσο ξέρω, καταστρέφουν τις πινακίδες, αλλά όχι τις άδειες), ώστε να βρείς τον αριθμό πλαισίου. Με βάση τον αριθμό αυτό μπορείς να απευθυνθείς στις ομοσπονδίες κλασικών οχημάτων και να δεις μήπως έχει καταχωρηθεί εκεί το αυτοκίνητό σου. Αν πράγματι έχει γίνει κάτι τέτοιο, ενδέχεται να βρείς το αμάξι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ ότι το άφησες. Εκτός και αν το πήραν για ανταλλακτικά για την αποκατάσταση κάποιου άλλου αυτοκινήτου ...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδιά για τίς τοποθετήσεις. Και να σκεφτείς ότι είχε ένα πολύ ωραίο ξύλινο τιμόνι , και buget καθίσματα μπροστά, το οποίο θα εβγαζα αν το έδινα για παλιοσίδερα. Τελοσπάντων θεωρω και εγω καλύτερα που πήγα αστυνομία.

Με αυτές τις μηνύσεις κατ' αγνώστων ασχολειται κανείς? γίνεται κάτι? ή μονο αν κατα λάθος βρεθει κατι που έχεις δηλώσει,  σε ειδοποιούν? 

Link to comment
Share on other sites

 μου είπε ενοικός ότι το έβγαλε πρίν 1,5 χρόνια  και το πέταξε σε παλιατζή  χωρίς να ρωτήσει γιατί ήταν εστία για διάφορα.

 

αφού ο ένοικος το παραδέχτηκε από μόνος του γιατί έκανες μήνυση κατ αγνώστων και όχι μήνυση απευθείας στον ίδιο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.