Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Aν έχεις περίπτωση εξώστη άνωθεν Κ.Χ πόλης τότε υποχρεωτικά θα τον υπάγεις στην κατηγορία 3, διότι μόνο σε αυτή υπάρχει για την κατασκευή εξώστη πάνω από δρόμο κλπ, παρέκκλιση του άρθρου 89 και φυσικά επιτρέπεται. Για τους προ ΓΟΚ 85 εξώστες ισχύει ό,τι έχω πει και διάβασες με την επιπλέον υποχρέωση να μην υπερβαίνει την νοητή γραμμή τους κρασπεδόρειθρου. Άρα, αν έχεις τέτοια περίπτωση, θα βάλεις και ένα Φ.Κ κατηγορία 3, πέραν των άλλων αυθαιρεσιών που έχεις για την κατηγορία 1.

• Upvote 2
  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

καλησπέρα,

διαβάζω στο Άρθρο 96: 'α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, κατοικιών ή μη σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικία, που υφίστανται πριν από το έτος 1975:

Έχω περίπτωση κτιρίου που βάσει αδείας είναι πολυκατοικία με καταστήματα στο ισόγειο, αλλά δεν έχω ιδέα αν κάποιες από τις κατοικίες στους ορόφους έχουν γίνει γραφεία.

Η επικρατούσα χρήση πώς προκύπτει, βάσει αδείας? Ασχολούμαι καθόλου με το τι έχουν γίνει οι κατοικίες των ορόφων?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ωραία, οπότε μιλάμε για κτίριο με επικρατούσα χρήση κατοικία.

Η περίπτωση μου είναι 3 επαγγελματικές αποθήκες (3 ξεχωριστές ΟΙ) σε αυτό το κτίριο που έχει επικρατούσα χρήση κατοικία. Οι αποθήκες είναι στο Β' υπόγειο, όροφος ο οποίος δε φαίνεται καθόλου στην οικοδομική άδεια, οπότε θα προχωρήσω με υπέρβαση δόμηση χώρων μειωτικού συντελεστή (0,50).

Οι αποθήκες είναι του ίδιου ιδιοκτήτη.

Θα χρειαστώ 3 ξεχωριστές υπαγωγές Κατηγορία 1, σωστά?

Edited by Roy_Hobbs
Δημοσιεύτηκε
On 2/12/2025 at 8:48 ΜΜ, Roy_Hobbs said:

...Η περίπτωση μου είναι 3 επαγγελματικές αποθήκες (3 ξεχωριστές ΟΙ) σε αυτό το κτίριο με επικρατούσα χρήση κατοικία. Οι αποθήκες είναι στο Β' υπόγειο, όροφος ο οποίος δε φαίνεται καθόλου στην οικοδομική άδεια, οπότε θα προχωρήσω με υπέρβαση δόμηση χώρων μειωτικού συντελεστή (0,50).

Σωστά. Αν και δεν παίζει κάποιο ρόλο η εφαρμογή μειωτικού καθώς το πρόστιμο προκύπτει όσο το παράβολο (λόγω κατηγορίας 1).

On 2/12/2025 at 8:48 ΜΜ, Roy_Hobbs said:

Οι αποθήκες είναι του ίδιου ιδιοκτήτη.

Θα χρειαστώ 3 ξεχωριστές υπαγωγές Κατηγορία 1, σωστά?

Ναι, διότι αναφέρεται ρητά στο νόμο."... Αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία."

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.