Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ πολύ! 

έτσι κατέληξα και εγώ, μία λοιπή, και μία κατηγορία 3 για τον εξώστη προς τον δρόμο. Ωστόσο, προσοχή, και αυτό το επιβεβαίωσα και με τον στατικό μου, ο πίσω εξώστης που η υπέρβαση είναι άνω του 70% θέλει (δυστυχώς) στατική επάρκεια. και άντε αυτό τώρα να το εξηγήσεις στον πελάτη που θεωρεί πως είναι "τζάμπα χρήματα" και απορεί γιατί δεν γίνεται αλλιώς.... 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε
On 20/7/2025 at 3:59 ΜΜ, mariaTTASS said:

.... ο πίσω εξώστης που η υπέρβαση είναι άνω του 70% θέλει (δυστυχώς) στατική επάρκεια. και άντε αυτό τώρα να το εξηγήσεις στον πελάτη που θεωρεί πως είναι "τζάμπα χρήματα" και απορεί γιατί δεν γίνεται αλλιώς.... 

Καλησπέρα. Ποιο βάθος εξώστη προέβλεπε η οικοδομική άδεια και πόσο κατασκευάστηκε;

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Ισόγεια αποθήκη 16 τμ  με τσιμεντόλιθους και ελενίτ  στον ακάλυπτο, και ψησταριά μπορούν να μπουν και τα δυο ως μία πολεοδομική παράβαση; Περίοδος κατασκευής 1983 - 1992.     

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε
On 21/7/2025 at 8:56 ΜΜ, sikyonios said:

Ισόγεια αποθήκη 16 τμ  με τσιμεντόλιθους και ελενίτ  στον ακάλυπτο, και ψησταριά μπορούν να μπουν και τα δυο ως μία πολεοδομική παράβαση; Περίοδος κατασκευής 1983 - 1992.     

Δεν μπορείς. Η αποθήκη αποτελεί κτίσμα που αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια χώρου. Το άρθρο 100 δεν επιτρέπει να εντάξεις κτίσματα με επιφάνεια χώρου εκτός από αυτά που ρητά αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο. 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

@Pavlos33 Καλησπέρα, το βάθος που προβλεπόταν ήταν 0,83μ. και έγινε 2,40μ. θεωρώ πως χρειάζεται στατική επάρκεια γιατί δε ξέρω αν μας καλύπτει κάποιες από τις εξαιρέσεις της εγκυκλίου

@sikyonios την αποθήκη αφού είναι 16τμ δεν σε καλύπτει ούτε το γιβ της Κατηγορίας 3, άρα πας ΥΔ-ΥΚ

Edited by mariaTTASS
Δημοσιεύτηκε

Επειδή είναι όμως αποθηκευτικός χώρος πρόχειρη παλιά κατασκευή μπορώ να τη βάλω με μειωτικό συντελεστή 50%;

Επίσης αν ήταν μικρότερη των 15 τ.μ. θα μπορούσα να τη βάλω ως παράβαση. Το λέω γιατί έχω άλλη μία περίπτωση όπου η αποθήκη είναι πάλι στον ακάλυπτο και είναι 12 τ.μ. Παλαιότητα 1990.   

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα για την 1η περίπτωση ισόγειες απ/κες μέχρι 50τμ πάνε με μειωτικό 0,50. Την δηλώνεις ως υπ. δόμησης + κάλυψης και τυχον παραβίαση Δ.

Για την 2η περίπτωση των 12τμ θα μπορούσες ως κατ.3 αλλά επιπρόσθετα πρέπει και το μέσο ύψος να είναι μέχρι 2,50μ. Διαφορετικά πάλι ως άνω.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.