Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μία περίπτωση:

Το 1990 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την ανέγερση 2 κτιρίων βρεφονηπιακού σταθμού σε οικόπεδο εκτός σχεδίου και εντός ζώνης. Από τα δύο κτίρια υλοποιήθηκε μόνο το ένα, ενώ επειδή η άδεια έληξε, για το δεύτερο κτίριο εκδόθηκε το 2000 εκ νέου οικοδομική άδεια προσθήκης κατ' επέκταση. Ο συντελεστής δόμησης και στις δύο άδειες ήταν κατά παρέκκλιση 0,3. Το δεύτερο κτίριο στην πορεία κατασκευής άλλαξε χρήση αυθαιρέτως σε κατοικία. Επίσης έγιναν και υπερβάσεις δόμησης και στα 2 κτίρια. Στην υπαγωγή που ενδέχεται να κάνω στο Ν.4495/2017, με ποια πολεοδομικά μεγέθη θα συγκρίνω τις υπερβάσεις δόμησης για να ορίσω Κατηγορία; Με αυτά που εγκρίθηκαν στην άδεια για χρήση βρεφ. σταθμού ή αυτά που ΘΑ είχε αν ήταν κατοικία;

• Απαντήσεις 735
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

@Lorenzo Kαλησπέρα. Σε συμφέρει να συγκρίνεις με τον εγκεκριμένο ΣΔ κατά την έκδοση της άδειας. Δεν δίνεις μεγέθη γηπέδου και δόμησης κάλυψης, αλλά πιθανώς να πρέπει να υπολογίσεις και συντελεστή αλλαγής χρήσης για την επιφάνεια που ενδεχομένως οδηγεί σε αύξηση Σ.Δ.

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μου ζητήθηκε να κάνω τακτοποίηση των αυθαιρεσιών σε ένα οικόπεδο. Στο οικόπεδο δεν υπάρχει σύσταση και ιδιοκτήτης είναι ένας. Υπάρχουν 2 κτίσματα αποθήκης, μια κατοικία και αρκετά υπόστεγα, όλα χτισμένα προ του 1975. Η κατοικία κατασκευάστηκε με άδεια από την αστυνομία, η οποία έχει χαθεί. Έχω βεβαίωση πρώτης ηλεκτροδότησης το 1960. Η μία η αποθήκη κατασκευάστηκε με άδεια το 1973, ενώ η άλλη η αποθήκη και τα υπόστεγα είναι αυθαίρετα. Στο διάγραμμα κάλυψης που συνοδεύει την άδεια της αποθήκης το 1973, αποτυπώνεται και η κατοικία και τα τετραγωνικά της μετράνε κανονικά στη δόμηση και στη κάλυψη. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Από τη στιγμή που αποτυπώνεται και η κατοικία στην άδεια, υπάρχει κύρια χρήση κατοικίας στο οικόπεδο συνεπώς οι αυθαιρεσίες τακτοποιούνται με κατηγορία 1? 

2) Τα τετραγωνικά της κατοικίας από τη στιγμή που μετράνε στο συντελεστή δόμησης και κάλυψης όπως αναφέρεται στην άδεια του 1973, είναι νόμιμα συνεπώς δεν θα χρειαστεί να δηλωθούν σαν υπέρβαση δόμησης; Η άδεια της κατοικίας επειδή ήταν από την αστυνομία, έχει χαθεί. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα. Δεν διαθέτεις ΟΑ και εγκεκριμένα σχέδια. Θα θεωρήσεις (λαμβάνοντας και Υ.Δ ιδιοκτήτη) ότι στο ακίνητο δεν υφίσταται Ο.Α. Θα τα ρυθμίσεις όλα ως αυθαίρετα κατηγορία 1. Το πρόστιμο είναι μόνο το παράβολο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα συνάδελφε,

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σωστά, η μόνη Οικοδομική άδεια που έχω είναι για την ανέγερση της μίας αποθήκης. Στο πλαίσιο " ύπαρξη Οικοδομικής άδειας" στην τακτοποίηση θα βάλω όμως "ναι" σωστά; Γνώμη σου δηλαδή είναι, να μετρήσω και τα τετραγωνικά της κατοικίας σαν Υπέρβαση δόμησης, παρόλο που φαίνονται στο διάγραμμα κάλυψης της Ο.Α. της αποθήκης;; 

Edited by John61Kf
Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορείς να συγκρίνεις αν δεν έχεις πλήρη εγκεκριμένα σχέδια. Γι αυτό λέμε ότι στα παλιά (προ 75) συμφέρει να τα πας χωρίς ο,α (Ο.Α=ΟΧΙ). Η διαδικασία της ανασύστασης ούτε για αστείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.