Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε περίπτωση ακινήτου γενικά Κατηγορίας 2 (με κάποιες από τις παραβάσεις να είναι Κατ. 3), όταν έχω αυθαίρετο ξύλινο κεραμοσκεπές στέγαστρο που καλύπτει Εξώστη και έξω από την Ρ.Γ, δεδομένου του ότι δεν ρυθμίζεται, μπορώ να σημειώσω το τμήμα του στεγάστρου που είναι έξω από τη Ρ.Γ, ως εξαιρούμενο της ρύθμισης και να το αναφέρω με κάποιο τρόπο στην τεχνική έκθεση, ώστε να γίνει δεκτό;

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 754
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

Έχω περίπτωση που ακίνητο εκτός σχεδίου έχει μικρές επεκτάσεις στο σχήμα του (stretching), κλείσιμο ΗΧ καθώς και μετατροπή του γκαράζ σε ΧΚΧ.
Όλα αυτά βάσει των υπολογισμών μου εμπίπτουν στην Κατηγορία 4 βάσει των ποσοστών υπέρβασης κάλυψης και δόμησης.

Αλλά μετά από τοπογραφικό συναδέλφου, διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας κείτεται σε σημείο που παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις.
Για να γίνω ακόμα πιο κατανοητός, μέρος του ακινήτου που είναι νόμιμο ως προς το περίγραμμα και τις διαστάσεις, κείτεται σε σημείο που παραβιάζει τις απαιτούμενες πλάγιες αποστάσεις.

Στους υπολογισμούς μου για τα αυθαίρετα θα υπολογίσω και αυτό το εμβαδόν;
Γιατί αν ακολουθήσω αυτή την οδό, το ακίνητο εμπίπτει στην κατηγορία 5.

Πως αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by af.civileng
Δημοσιεύτηκε

@af.civileng Καλημέρα. Για λόγους υπολογισμού προστίμου θα πρέπει να μπει το εμβαδόν παραβίασης Δ ως Υ.Δ αλλιώς δεν υπολογίζεται η παράβαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει αύξηση πολεοδομικών μεγεθών κάλυψης και δόμησης. Αυτό θα το αναφέρεις ρητά στην Τ.Ε και δεν θα συνυπολογίσεις το εμβαδόν που εφαρμόζεις για την παραβίαση της Δ (αναφέρομαι στο νόμιμο κτίριο και όχι σε αυθαίρετες επεκτάσεις) στην εύρεση κατηγορίας.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εννοείται πως θα τα περάσω σαν ΥΔ και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων. Θα τα περάσω όμως και σαν ΥΚ;

Οπότε μου λες πως για τα νόμιμα τετραγωνικά που παραβιάζουν τις πλάγιες ακολουθώ το παραπάνω αλλά δεν τα συνυπολογίζω στο ποσοστό από όπου και προκύπτει σε ποια κατηγορία ανήκει η δήλωση;

Ευχαριστώ πολύ!

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

χωρίς Υ.Κ θυμάμαι ότι προχωράει το σύστημα σε υπολογισμό. Δες το. Όπως προανέφερα συστημικό είναι το θέμα, καθώς πριν 14 χρόνια που εκδόθηκε ο 1ος νόμος (4014) θεώρησαν ότι η παραβίαση Δ θα έπρεπε να οφείλεται σε αυθαίρετη επέκταση και δεν είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο λανθασμένης θέσης ανέγερσης εξαιτίας της οποίας παραβιάζεται η Δ.  Δεν υπολογίζεις την ΥΔ που βάζεις στην παραβίαση της Δ(στο νόμιμο τμήμα) στην κατηγορία (το έχω γράψει και παραπάνω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.