Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 903
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Σε οικισμούς (προ 23 και οριοθετημένους κάτω των 2.000 κατοίκων) η Δ είναι 2,50 μέτρα. Τα 5 μ. που αναφέρεις πως προκύπτουν;

• Upvote 1
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους...Σε αγροτεμάχιο προβλεπόντουσαν δύο ανεξάρτητες μεζονέτες. Η μία εξ αυτών έχει κατασκευαστεί ολόσωστη και η άλλη αν και έχει σωστό περίγραμμα έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου εντός Δ. Αυτό δηλώνεται ως :

(α) ΥΔ+ΥΚ + παραβίαση Δ;

(β) ΥΔ + παραβίαση Δ;

(γ) Χωρίς υπέρβαση + παραβίαση Δ;

Και επίσης στα ποσοστά υπέρβασης για τον υπολογισμό προστίμου - κατηγορίας συμπεριλαμβάνω την εν λόγω υπέρβαση ή επειδή έχω τα σωστά μέτρα βάσει αδείας θεωρώ ποσοστό υπέρβασης <50%;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γεια σας. Έχω μία περίπτωση κτιρίου με οικοδομική άδεια εκτός σχεδίου, όπου βάσει της αδείας θα έπρεπε να απέχει 15μ από τον κοινοτικό δρόμο. Ωστόσο σήμερα έχει μετακινηθεί κατά 2μ όλο το κτίριο προς τον δρόμο, και η απόσταση είναι πλέον 13μ από τον δρόμο. Η ζώνη των 2μ μέτρων που εμπίπτει το κτίριο, θεωρείται: α) παραβίαση πλάγιων αποστάσεων ή β) παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο (όπως αναφέρεται λεκτικά στο φύλλο καταγραφής του Ν.4495)? Το αναφέρω γιατί η ύπαρξη Ο.Γ. παραπέμπει σε εντός σχεδίου περιοχή με ρυμοτομικό σχέδιο, και από την άλλη πλευρά ούτε πλάγια απόσταση είναι 100%. Αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω θα μπορούσε να λογιστεί μόνο ως μικροπαράβαση για μετατόπιση του κτιρίου?

Επίσης έχω υπόγειο (που παραμένει μπαζωμένο και δείχνονταν στην άδεια) το οποίο έχει ομοίως μετακινηθεί αντίστοιχα άρα εμπίπτει στην ζώνη των 2μ. Στην περίπτωση αυτή, θα λογιστεί και αυτό ως παράβαση πλάγιας απόστασης ή Ο.Γ. ή από την στιγμή που είναι μπαζωμένο, δεν θεωρείται παράβαση?

Edited by Johnny-B

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.