Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Γιατί ποτέ δεν υπήρξαν εν τοις πράγμασι 3ετης σπουδές..απλά πλάγιασμα των ανωτέρων διετών με τα ίδια μαθήματα συν πρακτική και σε ειδκότητες που ακόμα δεν έχω βρεί ..αρα κενό γράμμα ο νόμος., και επειδή είστε απόφοιτος ΚΑΤΕΕ το οποίο το δηλωνετε εσείς ο ίδιος για οποιον δεν το κατάλαβε γιατί δηλωνετε σαν πτυχιούχος ΤΕΙ? και το λήγω εδώ. Οσο η ΟΣΕΠ ΤΕΙ θέλει να διαφυλλάξει τα δικαιώματα της το ίδιο θέλουμε και εμείς. Δεν ακυρώνω κανέναν δεν υποβιβάζω τίποτα. Δεν δέχομαι το στυλάκι κάποιων  (οχι όλων) των ΤΕΙ να μας κάνουν το μάυρο ασπρο με τις υπερσπουδες τους και δη των αποφοίτων ΚΑΤΕΕ. Μην ασχολειστε με τα ΙΕΚ όταν σαν κάνουν τα ίδια οι συντεχνίες, κανένα πτυχίο δεν σε αναβαθμίζει αν στηρίζετε σε δοτά επαγγελματικά δικαιώματα!

Φιλικά

Αρχικά μια και είσαι του λογισμικού κοίτα λίγο την ορθογραφία σου . Ακόμα μην εκνευρίζεσαι επειδή αποδεικνύονται περίτρανα τα ψέμματα σου , γιατί το χάνεις λίγο και με το συντακτικό και δεν καταλαβαίνουμε τι λες . 

 

Δεν μπορώ να δηλώσω πτυχιούχος ΑΣΤΕΜ-ΚΑΤΕΕ γιατί δεν το προβλέπει το λογισμικό του φόρουμ . Προβλέπει μόνο ΤΕΙ . Βλέπεις εμἀς μας ελέγχει πλέον μόνο η Αρχαιολογία... :smile:

 

Δεύτερον δεν υπήρξαν ποτέ διετείς σπουδές Μηχανικών και γίνεσαι γραφικότερος και από τα Αγραφα με αυτά που γράφεις . Ο αριθμός των μαθημάτων της εποχής μου ήταν 42 ακριβώς όσα είναι και σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια και ανάλογος με τον αριθμό πολλών τετραετών τμημάτων .

 

Χαλάρωσε λοιπόν και σου θυμίζω ότι εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα ΕΔ των ΙΕΚ . Απλά ανασκεύασα τις συνειδητές ανακρίβειες που μας είχες αραδιάσει για την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων . Ακόμα και στην διαμάχη μεταξύ ΤΕ και ΠΕ επίσης σπανίως συμμετέχω κυρίως με πυροσβεστικό ρόλο . 

 

Δεν μίλησα ποτέ για υπερσπουδές κάποιων απλώς ανέφερα την πραγματικότητα του 70 . Και αυτή είναι μεγάλη διαφορά διότι διαπερνά όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και δυστυχώς σήμερα υπάρχει τεράστια έλλειψη ποιότητας σε αυτό . 

 

Ανέφερα ότι ο πολλαπλασιασμός των τμημάτων που άρχισε από τα τέλη του 70 και κορυφώθηκε την δεκαετία του 90 , έφερε και πτώση της ποιότητας , όπως το ίδιο συνέβη και με τις εγκύκλιες σπουδές . Σήμερα ως πατέρας θλίβομαι όταν βλέπω πως είναι η εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και αυτό φαίνεται σε κάθε εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο . 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να τα βάζουμε όλα στην ίδια διάσταση, το ποσοστό αποφοίτησης στα ΤΕΙ είναι μικρότερο του 20%, στα τμήματα μηχανικών ακόμα λιγότερο. Αυτά τα παραμύθια πως πτυχίο παίρνεις με κλειστά τα μάτια καταρρίπτονται από την στατιστική και μόνο.

 

Επίσης δεν έχω δει κάποιον απόφοιτο ΑΕΙ να μην θέλει να πάρουν επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι ΙΕΚ...

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι σπουδές στις Ακαδημίες ήταν διετείς και την δεκαετία του 80 έγιναν πράγματι σε μία νύχτα 4ετή πανεπιστήμια και οι παλαιοί απόφοιτοι έδωσαν μαθήματα και έκαναν διαδικασία ισοτίμησης .

 

@Για τις ισοτιμίες ισχύουν οι διατάξεις του Ν. 298/76.

Οι πτυχιούχοι τμημάτων των ΚΑΤΕΕ εγγράφονται (με κατατακτήριες εξετάσεις και ως ένα ποσοστό σε αντίστοιχες ή συναφείς ειδικότητες):

α) Οι 2ετούς φοίτησης στο 1ο έτος ΑΕΙ και

Με τον ίδιο νόμο δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους των Σχολών Εργοδηγών 3ετούς φοίτησης (που καταργήθηκαν)**, εφόσον έχουν και απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου, να φοιτήσουν σε ετήσιας διάρκειας τμήματα συνιστώμενα εφάπαξ στα ΚΑΤΕΕ και να αποκτήσουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών ΚΑΤΕΕ@

 

 

Γράφετε για 3-3,5 χρόνια σπουδές στα ΙΕΚ . Πως ακριβώς προκύπτει αυτό ? Οι σπουδές είναι 2 και 6 μήνες πρακτική . Ακόμα στα ΙΕΚ ΔΕΝ δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις

@καταργείται η κλήρωση για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως εξηγεί ο Βασίλης Καρδάσης, πρόεδρος της επιτροπής του ΕΑΠ, πλέον μπορούν να εγγραφούν στα προγράμματα του Πανεπιστημίου όλοι όσοι έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση υποβολής των αιτήσεων, έως τις 16 Ιανουαρίου 2017, για 25 προγράμματα του ΕΑΠ.@

 

 

 

Εχω γράψει στο παρελθόν το ιστορικό του χώρου και την άποψη μου για τα ΕΔ . Αποφεύγω δε να λαμβάνω μέρος σε τέτοιες κόντρες αφού δεν οδηγούν πουθενά , αλλά προφανώς δεν μπορώ να αφήσω να αιωρούνται λανθασμένες θέσεις και εκτιμήσεις .

@Με τον ίδιο νόμο δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους των Σχολών Εργοδηγών 3ετούς φοίτησης (που καταργήθηκαν)*(ΕΠΑΛ)*, εφόσον έχουν και απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου, να φοιτήσουν σε ετήσιας!!!!!!!!! διάρκειας τμήματα συνιστώμενα εφάπαξ στα ΚΑΤΕΕ και να αποκτήσουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών ΚΑΤΕΕ@

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά μια και είσαι του λογισμικού κοίτα λίγο την ορθογραφία σου . Ακόμα μην εκνευρίζεσαι επειδή αποδεικνύονται περίτρανα τα ψέμματα σου , γιατί το χάνεις λίγο και με το συντακτικό και δεν καταλαβαίνουμε τι λες . 

 

Δεν εχω σπουδάσει σε ΚΑΤΕΕ βλέπετε για να κατεβαινω πορείες με σκοπό να μου αποδοθουν επαγγελματικά δικαιώματα  διπλωματούχου μηχανικού  . Και επειδή αποδυκνείεται οτι το τρόλαρισμα δεν έχει ηλικία, αποδυκνείεται περίτρανα ότι τα ΚΑΤΕΕ εκτος απο διπλωματούχοι μηχανικοί θα έπρεπε να τους είχαν υπολογιστεί και δικαιώματα ΠΕ60-ΠΕ70 απο το ΠΑΣΟΚ πράγμα βέβαια που δεν προλάβανε να κάνουν..και ευτυχώς.

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση έχει το ΕΑΠ και όσα αναφέρονται σε αυτό σήμερα και για του χρόνου με όσα μιλάγαμε μέχρι τώρα για την δεκαετία του 70 ? 

 

Δεν υπήρχε καν το ΕΑΠ το 70 .

 

Ακόμα δεν θα μπω σε συζήτηση για το πόσοι τελειώνουν σήμερα τα ΤΕΙ και πόσοι πέρνουν πτυχίο στα ΙΕΚ . Δεν τον ξέρω τον χώρο και δεν με αφορά . 

 

Εγώ απλά διορθώνω τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί για το παρελθόν .

 

Τα ΕΔ των ΙΕΚ νομίζω ότι είναι κάπως καθορισμένα και γενικά είναι επίπεδο τεχνιτών ή στελεχών . Εχε υπ΄ όψη σου ότι επειδή έχω διδάξει σε ΕΠΑΛ στα νιάτα μου και επειδή τότε πολλά παιδιά από την γειτονιά έχουν τελειώσει σχολές εργοδηγών , έχω απόλυτο σεβασμό για τους μαστόρους , αλλωστε τους χρησιμοποιούμε στην δουλειά μας και συνεργαζόμαστε με αυτούς . 

 

Ηλεκτρολόγοι , υδραυλικοί , ψυκτικοί , ασανσεράδες και μηχανικοί αυτοκινήτων και άλλα επαγγέλματα χρειάζονται κόπο , μελέτη και επάρκεια ώστε να είναι σωστοί στην δουλειά τους και να παρέχουν ασφαλείς εγκαταστάσεις και μηχανές στους πελάτες τους . 

 

Τα ΙΕΚ όμως νομίζω ότι ήταν  μια εξ αρχής μπερδεμένη δουλειά , ένα ρουσφετάκι πάλι προς τους ιδιωτικούς σχολάρχες που τώρα παίζουν με τα κολλέγια και δεν τους ενδιαφέρουν τα ιεκ . Δημιουργήθηκαν γιατί στην Ελλάδα είχαμε και έχουμε ακόμα το ψώνιο τι θα πει ο γείτονας με αποτέλεσμα πολλά παιδιά που δεν θέλουν , ή δεν μπορούν να πάνε στην τριτοβάθμια αποφεύγουν την τεχνική εκπαίδευση , τελειώνουν όπως όπως το λύκειο και ψάχνουν μετά τι θα κάνουν . Προφανώς ήταν πισωγύρισμα να πάνε σε επαλ και έτσι βρέθηκε η λύση των ΙΕΚ που όμως τελικά δεν δίνουν λύση .

 

Αντίθετα τα νέα διετή τμήματα που θα ιδρυθούν θα πρέπει να έχουν μια αναλογία με το αγγλικό HND και όσοι έχουν επαφή με την χώρα αυτή ας μας πουν τι γίνεται με τους απόφοιτους των τμημάτων αυτών .

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω σπουδάσει σε ΚΑΤΕΕ βλέπετε για να κατεβαινω πορείες με σκοπό να μου αποδοθουν επαγγελματικά δικαιώματα  διπλωματούχου μηχανικού  . Και επειδή αποδυκνείεται οτι το τρόλαρισμα δεν έχει ηλικία, αποδυκνείεται περίτρανα ότι τα ΚΑΤΕΕ εκτος απο διπλωματούχοι μηχανικοί θα έπρεπε να τους είχαν υπολογιστεί και δικαιώματα ΠΕ60-ΠΕ70 απο το ΠΑΣΟΚ πράγμα βέβαια που δεν προλάβανε να κάνουν..και ευτυχώς.

Σου έβαλα θετική για να σου μηδενίσω την αρνητική που σου είχαν βάλει αφού με αυτό το ψηφίο έχεις ταύτιση... :mrgreen:

 

Χαλάρωσε αγόρι μου , χαλάρωσε ... 8-)

 

 

 

 

Α και κάτι τελευταίο . 

 

Ορθογραφία και συντακτικό μαθαίνουμε στις εγκύκλιες σπουδές... :rolleyes:

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω όλες τις αναρτήσεις του θέματος και ειλικρινά έμαθα αρκετή από την ιστορία των τεχνικών επαγγελμάτων. Μπορεί όλα αυτά να έχουν διαμορφώσει συνειδήσεις και απόψεις, ομως όλοι όσοι μιλούν ή γράφουν με βάση το παρελθόν δεν μπορούν να σταθμίσουν ένα γεγονός. Η Ελλάδα και η παιδεία της ειναι ανάγκη να αλλάξει!!!!

Οι βάσεις για την αλλαγή έχουν μπει δειλά δειλά τα προηγούμενα χρόνια. Αύριο δεν θα έχετε απέναντι σας οι ΠΕ τους ΤΕ και το αντίστροφο. Θα έχετε τους αποφοίτους από την ευρωπαϊκή ένωση. Νέους με πτυχία-μεταπτυχιακά-διδακτορικά από ένα ενιαίο σύστημα Ευρωπαϊκής παιδείας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά στα ελληνόπουλα να μείνουν πίσω σε αυτό το νέο σύστημα. Αν χρειάζεται να καταργηθούν τα ΤΕΙ, ας γίνει με μέριμνα για τους αποφοίτους αυτών. Αν χρειάζεται να αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών για να γίνουν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών, να γίνει άμεσα. Είμαστε μηχανικοί άρα καινοτόμοι και εκσυγχρονιστές. Μην κολλάτε στο παρελθόν. Κι αν γίνει το Πολυτεχνείο 3+2 καλύτερα θα ειναι για όλους όσους πρόκειται να μπουν σ αυτό. Κι αν υπάρχουν σχολές 4 ετών μηχανικών ας αλλάξουν κι αυτές. Κοιτάξτε πως άλλαξαν τα συστήματά τους χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σήμερα μας προσπερνούν σε παραγωγή αποφοίτων με προσόντα. Μην αναλωνεστε σε κοκορομαχίες και ποιος το εχει μεγαλυτερο(το πτυχίο). Εξάλλου ακόμα κι αν όλοι αποφοιτουσαν από την ιδια ακριβώς σχολή πάντα θα υπάρχουν καλοί και κακοί απόφοιτοι. Άξιοι και ανάξιοι επιστήμονες. Άλλοι θα πάνε να δουλέψουν στην ειδικότητα τους κι άλλοι στις καφετέριες γκαρσόνια. Αυτά τα ξέρουμε όλοι. Το μόνο που μένει ειναι να αλλάξει το κράτος συμπεριφορά. Να καταργήσει τους διαχωρισμούς και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να αποδείξουν την αξία τους.

 

Προσωπικά δεν εχω πρόβλημα ούτε με εξετάσεις ούτε με αξιολογήσεις. Για όλους. Γνωρίζω αποφοίτους των ΤΕΙ που έβγαλαν πρώτοι το ΕΜΠ.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by stasinos1972
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν έχουμε διαφωνίες με αυτά που γράφεις . Απλά μαζεύουμε κάποιους που γράφουν ανακρίβειες και μάλιστα συνειδητά...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν έχουμε διαφωνίες με αυτά που γράφεις . Απλά μαζεύουμε κάποιους που γράφουν ανακρίβειες και μάλιστα συνειδητά...

Κύριε το τρολάρισμα το γνωρίζετε καλά απο την εποχή που είσαστε στο ΚΑΤΕΕ με 2 χρόνια μέσες σπουδές και 1,5 χρονος απεργίες μέσα στα δύο αυτά χρόνια για να σας εντάξουν στις ανώτερες.

Για τους υπόλοιπους αναγνώστες  διορθώνω στα τόσα παραπλανητικά οτι στα ΤΕΕ-ΕΠΑΛ διδάσκουν απόφοιτοι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ!

Μιλάνε περί εκπαίδευσης με copy paste νομολογία-νομοθεσία που δεν κατανοούν άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τι είναι καν εκπαιδευση και τι κατάρτιση, μιλάνε άτομα που έχουν επίπεδο 5 (χαριστικά σαν απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ) για τα ΙΕΚ όταν και εχουν επίπεδο 5 και βεβαίως με κατα πολύ ανώτερες γνώσεις και καθόλα πιστοποιημένες σε έξτρα ύλη., Υλη μη αναγνωρισιμη απο το χυμαδιο του ΥΠΕΠΘ εξυπηρετώντας πολιτικές συντεχνιών .Υπεπθ το οποίο την πολιτική του καθορίζουν 40 χρόνια τώρα οι μονιμοι υπαλληλοι του, απόφοιτοι λυκείου στην πλειονότητα.

Η προιστορία του ΥΠΕΠΘ το επίπεδο του αλλά και τα μέλη που το απαρτίζουν διακομματικά δίνει το δικαίωμα ακόμα και σε αποφοίτους μεσαίων σχολών του παρελθόντως να αυτοπροσδιορίζονται σαν πτυχιουχοι ΤΕΙ, το οποίο βέβαια υποβιβάζει τα ίδια τα πτυχία των ΤΕΙ . Μου θύμισε ο κύριος τον υπουργό παιδείας τον αείμνηστο φίλη που το επαιζε πτυχιουχος με απολυτήριο λυκείου.  Κουνάνε το χέρι άτομα με εγκυκλιες σπουδές ! Μετα απο αυτό αποχωρώ ηττημένος. :grin:

Edited by acadaca
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και αποχωρείς ηττημένος . Οχι όμως γιατί το επιδιώξαμε εμείς . Απλά γιατί εσύ το ζήτησες . Λυπάμαι για αυτό . Θα μπορούσες να μείνεις και να πεις την άποψη σου αρκεί να έλεγες αλήθειες . 

 

Το Α στο αρκτικόλεξο ΚΑΤΕΕ  , όπως και το αντίστοιχο στο ΑΣΤΕΜ σημαίνει το Ανώτερη . Αρα δεν είχαμε καμία πρεμούρα να μας εντάξουν στις ανώτερες . :mrgreen:

 

Στα γράφω όχι γιατί δεν ξέρεις αλλά παριστάνεις ότι δεν τα ξέρεις ...  

 

Τα επίπεδα προσόντων αφορούν σημερινές σπουδές και όχι εκείνες πριν 40-50-60-100 χρόνια . Γιατί τότε και το ΕΜΠ θα ήταν στο 3 . :smile:

 

Γιατί δεν χαλαρώνεις να το συζητήσουμε ? Αρχικά να μας συστηθείς , γιατί δεν ξέρουμε τι είσαι . Είπες ότι είσαι εκπαιδευτής ΙΕΚ , αλλά μάλλον είσαι πτυχιούχος ΙΕΚ . Ποιός σου είπε ότι εδώ έχουμε κόντρα με τα ΙΕΚ ? Αφού είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ...

 

Ακόμα τι σχέση έχει η φράση σου : 

 

 

Για τους υπόλοιπους αναγνώστες  διορθώνω στα τόσα παραπλανητικά οτι στα ΤΕΕ-ΕΠΑΛ διδάσκουν απόφοιτοι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ!

Ποιός ανέφερε κάτι σχετικό με αυτό που γράφεις ? 

Edited by BAS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.