Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση ικριωμάτων


Recommended Posts

  • 6 years later...

Καλησπέρα. Εχω την εξης υπόθεση. Σε κτίριο (κατάστημα με υπόγειο και πατάρι) προ του 55, το 2008 έγιναν τροποποιήσεις σε μικρό τμήμα πρόσοψης. Συγκεκριμένα στο πατάρι αφαιρέθηκε το κάγκελο του εξώστη και κατασκευάστηκε μια κεντρικη "λωρίδα" περίπου 1 μ. πλάτος κ για όλο το ύψος της πρόσοψης μέχρι την πόρτα του καταστήματος από μεταλλική κατασκευη, η οποία επενδυθηκε με πλακίδια, χωρίς την έκδοση μικρής κλίμακας. Σήμερα τα πλακίδια πέφτουν κ κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνση τους κ η αντικατάσταση με κάποια άλλη κατασκευή όπως υαλοδανιδα επί της μέταλλ. Κατασκευης. Λόγω της θέσης του ακινήτου πρέπει να περάσει από εφορεια αρχαιοτήτων κ συμβούλιο αρχιτεκτονικής. Οι ερωτησεις:

Α. τι γίνεται με την αυθαίρετη αυτή κατασκευή? Δεν θα έχω θέμα με την αρχαιολογία? 

Β. Πως περνάω στο σύστημα αμοιβών τις εργασίες της ΕΕΜΚ καθώς θα χρειαστούν σίγουρα σχέδια πρόσοψης κ επίβλεψη? Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω θα πρέπει να γίνουν με την εξής σειρά:

  1. Δήλωση αυθαιρέτων
  2. Κατάθεση της δήλωσης στην αρχαιολογία για έγκριση (όπου πιθανώς θα απαιτηθούν εργασίες συμμόρφωσης)
  3. Εξόφληση της δήλωσης
  4. Κατάθεση της πρότασης στην Αρχαιολογία (με την προσαρμογή της συμμόρφωσης και νέες προτάσεςι)
  5. Κατάθεση της πρότασης στο ΣΑ
  6. Έκδοση ΕΕΜΚ (και άδεια κατάληψης πεζοδρομίου)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/2/2018 at 6:18 ΜΜ, aristea_t said:

Ναι το φαντάζομαι και εγώ, αλλά επειδή πουθενά δεν αναφέρεται ως προυπόθεση η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο.

Και της είπα μάλιστα οτί στα περισσότερα σπίτια στα χωριά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για το πλάτος, αρα δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε νόμιμα επισκευές? 

Φυσικά συνέχισε το ποίημα- μόνο με παραχώρηση λωρίδας... Λέω να της ζητήσω το άρθρο που το αναφέρει αν και πιστέυω θα μπλέξω περισσότερο, το θέμα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, ειναι και η διαφορά μεταξύ οικοδομησιμότητας και  επισκευής εκτός από την διαφορά μεταξύ Ε.Ε.Μ.Κ και  οικ.άδειας.

Η ΕΕΔΜΚ είναι ουσιαστικά μια "μικρή άδεια δόμησης", είναι έγκριση για δόμηση, άρα προφανώς πρέπει να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο, αλλά πέρα από το προφανές υπογράφουμε στην ΕΕΔΜΚ ότι "οι εργασίες πληρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς", βασικές πολεοδομικές διατάξεις είναι η ιαρτιότητα και η οικοδομησιμοτητα.

 

Ωστόσο δες αν μπορείς να πας με «Έγκριση εκτέλεσης εργασιών» του Ν4495 άρθρο 28 παρ. Ε και αρ. 29 παρ. 4

 

ε) «Έγκριση εκτέλεσης εργασιών»: Η διοικητική πράξη που επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών της παρ. 4 του άρθρου 29, ύστερα από υποβολή τεχνικής έκθεσης και δήλωσης ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό.

Edited by Latg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.