Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα: Τα δέντρα στα αστικά πάρκα «απορροφούν» περισσότερο άνθρακα από ό,τι των δεντροστοιχιών


Engineer

Recommended Posts

Ο αστυνομικός είναι είναι οργανο.
Το μπουζούκι είναι όργανο.
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Αυτή είναι η λογική σου. Λυπάμαι που μηχανικοί αντιμετωπίζουν με τόση ελαφρότητα κάτι που θα επηρεάσει την ζωή των παιδιών μας.

 

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει επιβάρυνση, τότε δεν μπορώ να στο εξηγήσω κάπως αλλιώς.

Θα αρκεστώ στην απόλυτη αδυναμία σου να παρουσιάσεις έστω και ένα επιστημονικό δεδομένο που να στηρίζει τα επιχειρήματα σου.

Link to comment
Share on other sites

Ήρωνας,
Τα πάντα όλα έχουν πολιτικοποιηθεί, έχουν ατζέντες και ουρές και ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κυβερνήσεις, ότι και να λένε.

.

Πας ενδιαφερόμενος/η Γκρίνια, ξέσπασμα και ψυχανάλυση εδώ που δεν μας βλέπει κανένας.

 

 

edit: corrections and clarifications.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣ η μεταβατική ιδιότητα είναι ακριβώς αυτή που επιβεβαιώνει την κλιματική αλλαγή. Για κάποιο λόγο αρνείσαι να συνεχίσεις την μεταβατικότητα.

Τα θερμοκηπιακά αέρια ρυθμίζουν το κλίμα.
Ο άνθρωπος αυξάνει τα θερμοκηπιακά αέρια κατα 45%.
Άρα ο άνθρωπος αλλάζει το κλίμα.

Για κάποιο μαγικό λόγο, για ορισμένους το τελευταιο βήμα δεν λειτουργεί. Ε πείτε μας τον λόγο να ξέρουμε και μεις. Αυτό ζητάω, δεν ζητάω κάτι παράλογο.

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

και γω συγγνώμη που ηταν μπερδεμενο.

δεν ήταν αποκλειστικά για σένα, ήταν γενικά προς ενδιαφερόμενους για δεντροστοιχίες, κλιματική αλλαγή, οικοσυστήματα, απειλούμενα είδη, διοξείδια, άζωτα, το διόρθωσα, έληξε, over and out.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

.........................................................

 

Αντώνη παραθέτεις το σκοπό του ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος, το άρθρο υποτίθεται πως αναφέρεται στο πολύ συγκεκριμένο θέμα του μηχανισμού πρόσληψης άνθρακα. Το λογισμικό green tree προσομοιώσεις δέντρων κάνει, όχι κλίματος.

 

Γιώργο αναφέρθηκα πολύ συγκεκριμένα στα αποτελέσματα της διατριβής όπως δημοσιεύτηκαν από το άρθρο χωρίς αναφορές σε green tree ή άλλα υπολογιστικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήθηκαν και  που ούτε τα ξέρω αλλά ούτε με ενδιαφέρουν.  Αφού βρήκα λοιπόν την διατριβή παραπέμπω στην σελ. 75 όπου συμπεραίνεται ξεκάθαρα:

 " Όσον αφορά στο CO2 με μία θεωρητική προσέγγιση βρέθηκε ότι τα δένδρα των πάρκων απορροφούν μεγαλύτερο ποσοστό (638 άτομα απορροφούν 319 τόνους/έτος) σε σχέση με τις δενδροστοιχίες (38000 απορροφούν 6000 τόνους/έτος) (Τσιτσώνη κ.ά. 2015). Αυτό εξηγείται λόγω της ύπαρξης μεγαλύτερων δένδρων στα πάρκα, γεγονός που οφείλεται στην απουσία κλαδεύσεων (εφόσον η απορρόφηση εξαρτάται και από το ύψος) και λόγω της καλύτερης κατάστασης υγείας των δένδρων στα πάρκα."

Αυτό λοιπόν που απ΄αρχής φαινόταν λογικό και αναμενόμενο (ακόμη και από την ανηψιά μου)  επιβεβαιώθηκε από την διατριβή (!!!!)..........

στην οποία επίσης ξεκάθαρα αναφέρεται στον τίτλο ότι αφορά στην κλιματική αλλαγή :

"Η συμβολή των πάρκων στην προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή. Η περίπτωση του Δήμου Θεσσαλονίκης."

 

BAS  +1000  για τις σταθμισμένες απόψεις σου.

 

Όσον αφορά δε  σε όποιον ψάχνει για ανύπαρκτες χαρτορίχτρες στην κοινότητα των μηχανικών........

απλά ας ξέρει ότι του να είσαι χαρτορίχτρα ......

χείρον είναι .....

το να σου ρίχνουν λαμόγιοι τα χαρτιά και συ να μασάς...!

ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΑΡΚΩΝ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ποιος μασάει ό,τι του δίνουν;

Αυτός που

 1. Βασίζει τα λόγια τους σε δεκάδες χιλιάδες δημοσιευμένα, επαληθευμένα και επιστημονικώς τεκμηριωμένα αποτελέσματα;

 2. Αυτός που δεν παρουσιάζει ούτε ένα επιστημονικό δεδομένο, τον ρωτάνε να δώσει και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα;

Το αστείο είναι πως ακόμη και οι εταιρίες πετρελαίου συμφωνούν απολύτως με την ύπαρξη και την αιτία της κλιματικής αλλαγής.
Άλλωστε υπάρχουν και δικαστικές υποθέσεις οι οποίες δείχνουν πως η Exxon γνώριζε για τα αποτελέσματα της χρήσης ορυκτών καυσίμων απο την δεκαετία του 1970, αλλα υπήρξε εντολή απο τα ανώτερα στελέχη να θαφτεί. Στη άλλη δικαστική υπόθεση υπάρχουν μαρτυρίες στελεχών όπου χρημάτιζαν επιστήμονες ώστε να μιλούν κατά της κλιματικής αλλαγής στα ΜΜΕ.
Φυσικά ακόμη και σήμερα που το παραδέχονται, παρασκηνιακά πιέζουν για να μην μεταβούμε σε ΑΠΕ τόσο γρήγορα, καθώς χρειάζεται πρώτα να αποσβέσουν τις πρόσφατες επενδύσεις τους ενώ ταυτόχρονα ποσπαθούν να εξαγοράσουν εταιρίες ΑΠΕ και να αναπτύξουν δικά τους συστήματα. 

Και θα προσπαθήσω μια τελευταία φορά, ονομαστικά, μήπως και δεηθείς να μου δώσεις απάντηση.
Anton, πολιτικέ μηχανικέ που επιστρατεύεις την λογική και δεν μασάς ό,τι σε πλασάρουν, πως εξηγείς ότι ο άνθρωπος έχει αυξήσει το CO2 κατά 45% τα τελευταία 140 χρόνια στην ατμόσφαιρα, αλλα περιμένεις να μην επηρεάσει το κλίμα;

Για να σε βοηθήσω υπάρχουν 3 ενδεχόμενα:
1. Αμφισβητείς τις θερμοκηπιακές ιδιότητες του CO2 (και των λοιπών θερμ. αερίων)
2. Αμφισβητείς ότι η συγκέντρωση του CO2 έχει αυξηθεί απο τον άνθρωπο.
3. Υπάρχει κάποιο άγνωστο μαγικός μηχανισμός που ενώ αυξήσαμε την συγκέντρωση των θερμοκηπιακών αερίων, αυτά δεν θα επιφέρουν αλλαγή στο κλίμα.

Ξανα-ικετεύω δεύτερη φορά σε αυτό το νήμα μήπως και μου δώσετε τα φώτα σας και ανοίξετε τα μάτια μου, που μασάω ό,τι με πλασάρουν ο καημένος.

Link to comment
Share on other sites

Θα διαβάσω κι εγώ το κείμενο διότι έχω μια υποψία ότι η σύγκριση γίνεται μεταξύ ανόμοιων "ατόμων" και συνθηκών και όχι με μοναδική παράμετρο το κλάδεμα. 

 

Το αν στο πλαίσιο των προγραμμάτων γίνονται και εργασίες της πλάκας απλά για να δικαιολογήσουν οι δικαιούχοι την επιχορήγηση που πήραν είναι άλλο πρόβλημα, για το οποίο ευθύνεται και η δική μας αδιαφορία στο να κάνουμε review σε ότι δημοσιεύεται. 

 

 

Ήρων γιατί κάνεις επίκληση στον τίτλο του πολιτικού μηχανικού? Όσο για τα ερωτήματα που θέτεις περί θερμοκηπιακών φαινομένων, το ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αμφισβήτηση δε τα καθιστά αυτομάτως νόμους. Καμία από τις δύο θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής δεν είναι ακόμα εντελώς σίγουρη. Απλά είναι θετικό το ότι επενδύονται λεφτά από τρίτους πάνω σε ένα κόνσεπτ που δίνει δουλειά στον επιστημονικό κόσμο, ακόμα κι αν η υπόθεση αποδειχθεί ψευδής.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.